huishoudbeurs
uitstapjes

Verslag Huishoudbeurs en Negenmaandenbeurs 2019

Woensdag was het zo ver, samen met een vriendin vertrok ik richting het Westen van het land voor de Huishoud- en Negenmaandenbeurs 2019. Al weken keken we er naar uit, mede dankzij mijn artikel waarin ik alvast de beste beursdeals deelde en de apps waarin we voor prijzen hadden mogen krassen. Helaas was de parking bij de RAI zelf vol, maar gelukkig werd de route naar de alternatieve parking duidelijk aangegeven en konden we vanaf daar vlug met de (gratis) pendelbus naar de RAI worden gebracht.

Huishoudbeurs

Waar vorig jaar al van alles werd uitgedeeld voor ik überhaupt binnen was, vond ik het nu erg stil buiten het gebouw. Dat stelde me een beetje teleur (ik heet niet voor niks Gierige Gerda) maar ik had goede hoop dat we dan binnen wel lekker veel samples konden verzamelen. De ingang van de RAI lijkt dit jaar op de set van All You Need Is Love, alleen dan zonder Robert ten Brink. Vorig jaar was ik nog totaal vreemd in het RAI-gebouw, maar gelukkig herinner ik me de lay-out van vorig jaar nog waardoor ik me een beetje beter kon oriënteren. We stippelden een route uit en stappen op de roltrap op weg naar de beursvloer.

We komen nog maar net van de roltrap af wanneer we deze leukerds van het Voedingscentrum spotten. Vorig jaar ben ik vergeten een eetmaatje mee te nemen, daarom hoopte ik al dat ze er dit jaar weer zouden staan. Super handig om de juiste hoeveelheid van bijvoorbeeld rijst en pasta af te meten. Daarom goed tegen voedselverspilling en dus geldverspilling. Door de achtergrond zijn de promoters een beetje donker uitgevallen, sorry jongens!

Dan vallen we meteen met onze neus in de boter met een rij waar in kleine standjes allerlei verschillende producten worden gepromoot. We krijgen samples, proeven, proberen en kijken onze ogen uit. Veel informatie in een paar meter maar als dit zo de rest van de beurs blijft gaan hebben we aan één trolley niet genoeg!

Deze Icecake is een van de dingen die we konden proeven. Een soort Mona-toetje, maar dan ijs. We probeerden de Noten Karamelsaus variant en ik heb ervan genoten. Ondanks dat ik eigenlijk helemaal geen toetjes of gebakjes eter ben…

Een flinke rij bij het hutje waar je Organics by Red Bull mocht proeven. Je kon kiezen tussen Simply Cola, Bitter Lemon, Ginger en Tonic Water. Wij kozen beide voor de cola variant. Nadat ik zoveel cola had geproefd voor mijn artikel van woensdag durfde ik dat wel aan. De drank smaakt alleen niet echt naar cola, maar als je dat niet verwacht is het wel heel lekker.

Bij de stand kregen we ook nog een flyer voor een gratis blikje bij de supermarkt, die ga ik dus zeker nog halen!

Toen gingen we door naar het Food &drinks gedeelte, waar ik een afspraak had met Koninklijke ERU. Er werd mij meer verteld over de super leuke stand die ze hebben en natuurlijk de geweldige beursaanbieding die ook met mij mee naar huis ging. Leuke is dat ook de limited edition Zomerbalans versie met pesto smaak hiervan onderdeel was.

Het leuke is dat ze op deze stand laten zien dat je met deze kuipjes smeerkaas zoveel meer kunt dan alleen een boterham of cracker besmeren. Deze kok laat zien dat je het ook heerlijk warm kunt bereiden of op andere manieren kunt gebruiken in creatieve recepten.

Koninklijke ERU heeft ook heerlijke plakken kaas in het assortiment, aan de andere kant van de stand lieten ze zien hoe je deze kunt gebruiken in creatieve tosti’s. Ook hier was weer een leuke beursaanbieding te vinden, lekker hoor!

Ik had deze Roosterz&Co graag eens willen proberen maar het was echt enorm druk bij deze stand en dit soort food trucks zijn niet heel fijn om dan voor te staan voor iemand van mijn lengte, ik besloot dus om het over te slaan.

Wel nam ik bij Heineken een lekker 0,0% biertje, mijn favoriete alcoholvrije bier.

Van 11 tot 17 maart is het weer ‘Week zonder vlees’, een initiatief dat ik een warm hart toe draag. Daarom was ik erg blij dat Kip’s op de Huishoudbeurs stond met hun vega producten. Gezien ze echt wel heel goedkoop waren (2 euro voor 2 producten) besloot ik alle 4 de producten mee te nemen. Ze zijn nog even houdbaar dus heerlijk om te nemen als ik een week vega eet!

Ik had het kunnen weten, want vorig jaar had Kruidvat ook deze actie maar ik had er niet op gerekend om 5 foto’s mee te nemen die ik af kon drukken. Integendeel; ik had juist alle foto’s gewist zodat ik alle ruimte op mijn geheugenkaartje had, haha.

In de Huishoudbeursapp hadden we beide een potje Remia ‘frietje Bikkelsaus’ gewonnen en die mochten we hier ophalen. Het was wel grappig om te zien hoe alle dames op hun telefoon stonden te zoeken naar de app om het potje op te halen. Mijn gevoelens over de app (en dit soort prijzen die toch iedereen wel krijgt) zijn een beetje dubbel. Van de ene kant is het natuurlijk leuk, maar als je niet al wéken van tevoren bezig bent met je uitje kun je behoorlijk wat dingen mislopen die toch groots worden aangeboden als je eenmaal wel die entree hebt betaald.

De lekkerste ketchup van Nederland zou ook van Remia zijn, ik vond hem inderdaad erg lekker, maar ook de hamburgers (angus burgers van The Frozen Butcher) waar de ketchup op geserveerd werd was erg lekker en zal ik dus ook zeker wel eens opzoeken in de supermarkt!

Maza stond nog net in het hoekje opgesteld voor we naar de Negenmaandenbeurs over gingen. We besloten deze beursaanbieding te splitten; 4 bakjes voor 6 euro. Ik ging voor de Tahina dip en Hoemoes met tuinkruiden, lekker voor op een wrap naar mijn werk!

Deze gezellige meneer deelde voor de ingang van de Negenmaandenbeurs luiers van Zwitsal uit. Als je met je baby/dreumes naar de beurs gaat hoef je zelf niet voor een verschoning te zorgen, je krijgt genoeg om te proberen!

Bij De Kleine Keuken stond deze tafel met lekkere snacks voor kinderen, maar daar mochten wij als volwassenen natuurlijk ook wel wat van snoepen…

Gratis babyspullen in ruil voor email en andere gegevens waren wel echt de trend van de Negenmaandenbeurs. Ik heb 2 rompers en 2 slabjes gekregen, bij Prénatal kon je ook nog een hydrofiele doek krijgen als je je in zou schrijven voor de nieuwsbrief maar die was uitverkocht toen wij aan kwamen. Jammer dat dat wat minder was op de Huishoudbeurs. Ik heb trouwens voor dit soort ‘acties’ een speciaal e-mailadres en een verbastering van mijn naam die ik gebruik. Zo weet ik altijd dat waar de eventuele spam vandaan komt als ik het krijg. Ik geef maar heel zelden en zeker heel bewust mijn ‘echte’ informatie.

huishoudbeurs

Na een rondje over de Negenmaandenbeurs waren wij beide kei (ja, ik blijf een Brabo hé!) kapot en we besloten de Fashion &Beauty hal dus maar te laten voor wat het was. Eenmaal thuis kon ik dan ook niets anders dan mijn tassen neer planten en op een stoel ploffen. Dit was de enorme buit, in mijn extra artikel van morgen kun je zien wat ik allemaal meegenomen en gekocht heb op de beurs en hoeveel zo’n dagje uit nu eigenlijk kost…

Ben jij wel eens op de Huishoudbeurs geweest?

1 gedachte over “Verslag Huishoudbeurs en Negenmaandenbeurs 2019”

Reacties zijn gesloten.