Boodschappen

Voorkom voedselverspilling en shop boodschappen voor 1 cent

Toen Foodello net nieuw was deed ik daar meteen een bestelling en vertelde ik jullie over dit nieuwe concept. Dat zorgde toen voor een leuk berichtje van Foodello zelf, jullie waren namelijk erg enthousiast. En ik ook! Daarom besloot ik nog eens te bestellen. Want er is sinds die eerste bestelling wel het een en ander veranderd. De leukste? De 1 cent deals!

Producten voor 1 cent per stuk

De deals op Foodello zijn in de meeste gevallen afhankelijk van de houdbaarheid. Des te korter de houdbaarheid; des te hoger de korting. En soms kan je heel veel geluk hebben en gaan producten weg voor 1 cent. Dat is bijna gratis! Je kan dan één of soms een paar van deze items aan je winkelmandje toevoegen en dan betaal je slechts 1 cent!

En ik heb een heel leuke actie voor jullie in samenwerking met Foodello! Als je de code GERDA1CENT gebruikt kun je namelijk zolang de voorraad strekt gebruik maken van extra 1 cent deals, speciaal voor jou als GierigeGerda.nl lezer! En natuurlijk kun je ook gewoon gebruik maken van de lopende 1 cent acties, ook als deze al zijn uitverkocht, want helaas is het een op is op actie. Als de producten niet uitverkocht raken is de kortingscode zeven dagen geldig, t/m zondag 10 juli.

Het minimale bestelbedrag is € 20,00 en vanaf € 30,00 wordt je pakket gratis thuisbezorgd, daaronder betaal je € 2,90.

Groothandel producten

Wat ik zelf ook echt heel leuk vind, is dat er soms horecaproducten in de Foodello shop staan. Zelf kocht ik, maar daarover later meer, 100 portieverpakkingen salade dressing. Normaal helemaal niet duurzaam natuurlijk, maar deze worden anders weggegooid. Daarom besloot ik ze wel te kopen. Want de laatste tijd maak ik steeds zelf dressing, maar daarvoor koop ik ook steeds yoghurt. Als je maar alleen of met zijn tweetjes bent zijn die grote horecaverpakkingen wellicht ook vaak helemaal niet handig. Maar ik kan me ook voorstellen dat het voor grote families wel heel voordelig kan zijn, daarom zou ik Foodello ook aanraden als je deze zomer bijvoorbeeld een feestje (met barbecue) organiseert. Je kunt bij Foodello misschien niet alles vinden wat je nodig hebt, maar als je op een (groot) deel al meer dan 50% kunt besparen is dat natuurlijk wel heel mooi meegenomen!

Mijn eigen boodschappenpakket

Ik mocht zelf ook boodschappen doen bij Foodello. En ja, ik koop dan het liefst dingen die ik normaal te duur vind of van merken die ik normaal niet zou kopen. Je kan op deze manier flink besparen. De consumenten prijs van mijn € 41,00 aan boodschappen is namelijk, hou je vast; € 109,00! Wat ik echt heel tof vind is dat het pakket echt vlug verstuurd wordt, tsja dan kán je daarna pech hebben met PostNL (de service waarmee Foodello verzend) maar aan Foodello ligt het niet. Zo kon het dus gebeuren dat ik donderdag laat in de middag mijn bestelling plaatste en vandaag al het artikel online staat. Ondanks dat ik een weekendje niet thuis was.

Gezondere opties en dieetvoeding

Nu ken ik mijn lezers inmiddels wel een beetje. En een klacht die ik veel hoor is dat veel houdbare producten ongezond zijn. En hoewel je bij Foodello ook (nog?) geen paprika of bananen vindt, hebben ze best een verantwoord assortiment. Hoewel dat natuurlijk flink wisselt zie ik altijd wel wat producten van bedrijven die gezondere opties op de markt brengen. Ook kunnen mensen die plantaardig en/ of biologisch eten regelmatig hun hart ophalen in de Foodello shop. En aangezien deze producten vaak echt heel erg duur zijn kun je daar echt flink op besparen!

De datums op de producten

Als je gaat bestellen zie je al staan hoe lang het product dat je in je mandje gooit nog houdbaar is. Dit kan enkele maanden zijn, maar soms is de houdbaarheid ook al verstreken. Dat betekent niet dat het gevaarlijk is om te eten. De smaak kan misschien wat achteruit gaan in de komende weken tot maanden, of een product kan misschien in textuur wat veranderen. Maar zeker voor producten in blik of pot geldt; deze zijn in de meeste gevallen nog jarenlang te bewaren en gaan eigenlijk amper in kwaliteit achteruit. Het gaat bij Foodello namelijk in alle gevallen om een ’tenminste houdbaar tot’ datum, wat betekent dat je het product ook nog veilig kan eten na de houdbaarheidsdatum. Producten die wel gevaarlijk kunnen zijn voor consumptie na de houdbaarheidsdatum hebben een ’te gebruiken tot’ datum en je kunt altijd op het product zelf achterhalen of het gaat om een ’t.h.t.’ of een ’t.g.t.’ datum.

Ik heb mijn boodschappenpakket gekregen van Foodello, maar dit artikel is tot stand gekomen omdat er massaal naar gevraagd werd en ik nog steeds erg enthousiast ben. Voedselverspilling tegenaan vind ik erg belangrijk en ik ben (zoals je vast wel weet) dol op koopjes. Deze webshop combineert die twee. En nee, je kan niet elk moment alles bestellen wat je nodig hebt, maar ik plan vaak om dit soort aankopen heen. En voor andere maaltijden dan avondeten heb ik natuurlijk altijd alle vrijheid om gewoon te gebruiken wat er in mijn kast staat.