Persoonlijk

Waarom ik niet volledig anti-thuisbezorgd ben

Een van de eerste dingen die vaak geschrapt wordt als mensen willen besparen is maaltijdbezorging. Friet moet voortaan thuis worden gebakken, pizza kan best van Dr. Oetker komen en een kapsalon moet de gezonde variant worden. Nu moet ik zeggen dat ik graag zelf friet maak, uit de Airfryer ook nog. Lekker met stoofvlees dat een hele middag heeft staan sudderen. En hoewel ik niet zo van de Dr. Oetker pizza’s ben, maak ik wel zelf graag pizza. En ook die gezondere variant van kapsalon staat hier nog weleens op het menu. Maar dat betekent niet dat ik thuisbezorgd en andere fastfood helemaal hebben afgezworen. Met mate en bewust is het namelijk best wel eens lekker.

Ik maak een bewuste keuze om te bestellen

Als ik een keer eten bestel is dat een bewuste keuze. Bij veel mensen wordt er vooral vlug naar de telefoon gegrepen als er geen tijd of zin is om te koken. Bij mij is het juist omdat ik wel eens zin hebben in een bepaalde maaltijd. Eigenlijk bestel of haal ik daarom ook alleen in het weekend, het is een speciale gelegenheid. Maar ik hou er ook zeker wel rekening mee in mijn budget en weekmenu. Voor de momenten doordeweeks dat er geen zin is om te koken, heb ik opties in de vriezer. Soep, pastasaus of een eerder gemaakt stoofpotje is uit de vriezer in no-time klaar om lekker te eten.

Altijd wel een kortingscode of actie

Als ik eten bestel is dat eigenlijk altijd wel bij een grote keten en dan zijn er eigenlijk altijd wel acties en kortingscodes. Voor ik de bestelling plaats zoek ik dus altijd even op van welke acties ik gebruik kan maken. Soms scheelt het maar een paar euro, de andere keren best wel veel. Eigenlijk is zo’n 25% de korting waar ik op richt. 

Waarom bestellen als bespaarexpert?

Als ik in een artikel vertel dat ik eten heb besteld wordt dat vaak belachelijk gemaakt. Want waarom bestel je eten als je geld wil besparen? De reden dat ik bespaar, is zodat ik eten kan bestellen als ik daar zin in heb. Of dat ik, als ik een keertje een dag weg ben, dat ik dan een broodje en een kop koffie op locatie kan nemen. Het is vooral de intentie die belangrijk is als je wil besparen, fast food moet een beloning zijn en geen oplossing. Dat is niet alleen ongezond voor je portemonnee maar ook voor je lichaam.

In het afgelopen jaar heb ik ongeveer 10 euro per maand uitgegeven aan zogenaamd ‘fast food’, zowel thuisbezorgd als afgehaald, en dat is wat mij betreft een prima bedrag. Over het algemeen zeg ik altijd dat ik dat geld dan ook veel liever uitgeef aan een goed restaurant. Al moet ik eerlijk zeggen dat mijn uitgaven daarvoor ook niet ver boven de 10 euro per maand uitkomen, want dat doe ik gewoon niet zo vaak.