Wat heb ik uitgegeven aan kerst?
Persoonlijk

Wat heb ik dit jaar uitgegeven aan kerst?

Ik heb jullie allemaal wel leuk verteld hoe kerst budgetproof kan en wat mijn planning was (die overigens wel een beetje is veranderd). Nu is het tijd om ook daadwerkelijk  te vertellen wat ik uit heb gegeven aan de kerstdagen.

Eerste kerstdag

Zoals eigenlijk altijd vierde ik eerste kerstdag met mijn kant van de familie. We hebben dit keer afgesproken om een tapas buffet te maken. Mijn twee broers, zus en ik maakten ieder 5 hapjes, mijn ouders mogen gewoon genieten. We zijn, inclusief partners en kinderen, met 15 man dus een flink aantal monden om te voeden. Ik ging voor vega gehaktballetjes, courgettesoep, gevulde champignons, broodje tomatenspread en broodje erwten puree met serranoham. En dit waren mijn boodschappen:

Kidneybonen €0,44
Zwarte bonen €1,38
Courgettes €1,56
Kokosmelk €0,70
Champignons €1,95
Spek €1,09
Roomkaas €0,65
Kaas €1,81
Tomaten €1,25
Stokbrood €0,90
Erwten €0,79
Serranoham €1,79
Stokbrood €0,90
Totaal €15,66

Een mooi eind bedrag, al zeg ik het zelf. Iedereen had in ieder geval 1 stuk van elk hapje, sommige hapjes zelfs 2 of meer. Dus dan is (iets meer dan) 1 euro de man eigenlijk best een heel mooi budget. Dat terwijl ik eigenlijk niet (bewust) heb gekozen voor budgetproducten.

Tweede kerstdag

Vanavond zijn we bij mijn schoonfamilie. Ik zorg ook deze dag enkel voor een bijdrage in het kerstdiner, mijn schoonmoeder zal de rest verzorgen. Toch vind ik het erg fijn dat ik óók iets kon doen. Het werd vooral op het hart gedrukt dat het niet te gek moest zijn; eerste kerstdag wordt er immers al zoveel gegeten. Daarom besloot ik om voor een lekkere (vegetarische) lasagne te gaan. Ik maak 2 schalen die met vegetarisch gehakt en flink wat groenten zijn gevuld. Dit waren de boodschappen die ik deed voor tweede kerstdag:

Lasagnebladen €2,10
Paprika €1,25
Courgettes €2,34
Spinazie €2,27
Vega gehakt €6,36
Kaas €3,62
Tomatensaus €1,84
Totaal €19,78

Omdat ik deze lasagne nog niet heb gemaakt kan het zo zijn dat er wat dingen zijn die ik uiteindelijk niet gebruik, maar dit is wat ik in eerste instantie uit heb gegeven. Ik weet wel zeker dat het een heel lekkere lasagne gaat zijn, ik heb hem alleen nog nooit in zo’n grote hoeveelheid gemaakt. Anyway, met bijna 20 euro is het niet een heel goedkope dis, ik zal dan ook nog zeker even laten weten of ik alles ook daadwerkelijk heb gebruikt.

Update: Ik heb tweede kerstdag uiteindelijk heel wat minder gebruikt dan ik had gekocht. Gelukkig kon ik de overgebleven producten lekker in de vriezer gooien of waren ze sowieso houdbaar. Geen voedselverspilling dus. Uiteindelijk heeft tweede kerstdag mij dus maar €13,48 gekost. Van eerste kerstdag is de soep en 4 stokbroden overgebleven, wat wij vanavond (27 december) nog lekker op zullen eten! Al met al erg budgetvriendelijk dus, als je het mij vraagt!

Hoeveel heb jij uitgegeven aan kerst?

1 gedachte over “Wat heb ik dit jaar uitgegeven aan kerst?”

Reacties zijn gesloten.