mocktail
Recept

Recept: Spicy winter mocktail #mixyourmocktail

Ik vind het geen probleem om de alcohol een keertje te laten staan op een feestje of andere speciale gelegenheid. Het enige wat ik altijd heel jammer vind is dat ik dan vaak een avond lang aan de cola zit en dat is toch eigenlijk best wel saai! Een feestelijke, lekkere manier om dit op te lossen zijn zogenaamde mocktails. Alcoholvrije cocktails dus eigenlijk. Als tiener mengde ik al cola met sinas, maar met de drankjes van Royal Club is het alleen maar makkelijker om leuke recepten uit te proberen. Zo maakte ik in de kerstvakantie een soort koude, alcoholvrije glühwein. Ik noem hem Spicy Winter mocktail en hieronder kun je zien hoe je dit maakt.

MOCKTAIL – 10 MINUTEN – 1 GLAS

Ingrediënten:

  • 50 ml Royal Club Ginger Ale €0,07
  • 100 ml Royal Club Natural Soda Wild Berries & Mint €0,36
  • 500 ml kokend water
  • 1 theelepel koekkruiden €0,07
  • 2 Steranijs €0,07
  • Ijsklontjes
  • Suiker voor de garnering

Kosten van dit recept per glas: €0,57
(Maar de steranijs kun je hergebruiken als je meerdere glazen drinkt!)

Los de koekkruiden op in het water en laat dit afkoelen. Ondertussen kun je de rand van je glas in de suiker dippen.Vul je glas voor de helft met ijsklontjes en giet dan de Royal Club Ginger Ale, Royal Club Natural Soda Wild Berries & Mint en het kruidenmengsel er overheen. Maak af met één of twee steranijs (afhankelijk van formaat) en geniet van je drankje!

Dit artikel is niet gesponsord, maar ik heb wel een super mooi pakket met producten van Royal Club mogen ontvangen om te testen en een mocktail mee te ontwerpen. Dit is omdat ik mijzelf heb opgegeven om zogenaamde ‘insider’ te zijn bij Fansquare (voorheen Bloginsiders) en ook ben uitgekozen. Fansquare is een samenwerking van merken en influencers. De influencers gebruiken hun fans vervolgens weer om producten te testen of promoten. In hun eigen woorden: “Het zijn allemaal fans die graag aan de slag gaan met een merk dat bij hen past. De fans zijn fan van de populairste blogs en influentials in Nederland in uiteenlopende categorieen.” Super leuke manier dus om gratis (nieuwe) producten uit te proberen en toegankelijk voor iedereen met een Instagram of Facebook account!

Ben jij wel eens insider geweest voor Fansquare (of Bloginsiders)?