Geen categorie

Wat ik heb uitgegeven aan boodschappen in oktober 2021

Is het veel te cliché om te klagen dat oktober nu alweer over is? Ik vind dat het allemaal weer veer te vlug is gegaan. Ik zie op Instagram al allemaal kerstbomen die staan te shinen, maar voor mij is net de zomer pas voorbij. Toch moet ik de waarheid onder ogen komen, dus vandaag blikken we terug op mijn boodschappen van oktober.

Mijn budget voor de maand oktober

Mijn budget voor oktober 2021 was € 335,00. Net als in september kwam dit omdat ik de maanden hiervoor heel zuinig heb gedaan. Het enige nadeel is wel dat er in oktober natuurlijk een stuk minder oogst uit de moestuin komt, ik was dus vooraf best wel benieuwd hoe dat zou gaan.

Uitgaven deze maand

Mijn uitgaven in oktober bestonden vooral uit veel kleine bedragen. Dat komt vooral omdat de supermarkt meestal mijn doel is als ik mijn wandelschoenen aantrek. Ondanks dat ben ik netjes binnen mijn budget gebleven en best ruim want ik heb uiteindelijk € 290,00 uitgegeven in de hele maand. Nou moet ik wel zeggen dat hierbij ook weer voor het eerst best wel wat voorraad heb aangelegd. Dat zal je straks ook wel zien in de hoeveelheid korting die ik deze maand heb verkregen.

Kortingen deze maand

Zoals ik al zei, is deze maand een maand geweest waarin ik weer lekker veel voorraad heb opgebouwd. De items waarop ik het meest heb bespaart is wc-papier van The Good Roll, waarvan ik een paar dozen voor € 0,50 wist te bemachtigen in plaats van € 2,79. Ik denk er serieus over om over te stappen naar dit wc-papier, maar nu kan ik dat ook eens fatsoenlijk uitproberen voor ik er daadwerkelijk in investeer. In oktober was er ook een heel goede aanbieding voor koffiecups. Bij deze actie betaal ik nog geen € 0,10 per aluminium cup, terwijl de alu cups begin dit jaar nog minstens € 0,13 per cup waren. Ook waren er deze maand eindelijk weer een paar aantrekkelijke cashbacks, waardoor ik bijna € 170,00 korting heb gekregen deze maand. Deze maand heb ik géén HelloFresh boxen gekregen, wel kreeg ik een Monsterbox opgestuurd ter waarde van € 14,95.

Opbrengst moestuin

Moestuin bleef ook in oktober toch nog best lekker doorgroeien, pas in de laatste weken heb ik alles wat ik weg wilde halen weggehaald. Uiteindelijk haalde ik nog bijna € 35,00 aan groenten uit de tuin. Dat is dus nog best wel veel groenten. Veel ervan is echter niet op mijn bord, maar in de vriezer beland. In 2022 wil ik namelijk meer zelfvoorzienend gaan leven. Wat dat precies inhoudt zal later duidelijk worden, hierover wil ik namelijk in een speciale podcast en op YouTube meer gaan delen. En natuurlijk op maandag op dit blog.

Ondanks dat ik een beetje over mijn gehoopte budget ben gegaan, afgelopen maanden ben ik immers rond de € 200,00 gebleven, hoef ik niet ontevreden te zijn over deze maand. Voor komende maand is mijn doel wel veel scherper, ik wil namelijk zo min mogelijk boodschappen doen en vooral uit de vriezer en voorraadkast leven. Benieuwd wat dat brengt. Oh en wil jij ook besparen op je boodschappen? MIsschien heb je dan wat aan deze podcast!