Wc papier afwasmiddel wasmiddel
Besparen Boodschappen

Wat is de beste prijs voor wc papier en (af)wasmiddel?

Zoals met zoveel heeft iedereen ook met bepaalde boodschappen voorkeur voor bepaalde producten. Het is daarom moeilijk om daar een goede prijs voor te noemen. Als mensen dus aan mij vragen of ik deze aanbiedingen wil delen vind ik dat soms wel heel moeilijk. Daarom vertel ik in dit artikel wat mijn handvaten zijn om te beslissen wat de beste prijs is.

Wc papier

Iedereen heeft speciale wensen voor zijn wc papier. De een wil twee-laags de ander vier-laags, de een wil extra zacht de ander heeft toch liever een wat steviger stuk papier. Daarom is het ontzettend moeilijk om te zeggen wat een goede prijs is voor een rol. Maar de prijs van een rol wc papier kan soms oplopen tot wel 50 cent. Dat is gewoon 50 cent wat je rechtstreeks door de plee spoelt, dat vind ik toch wel een beetje te gek. Mijn regel is daarom dat ik nooit meer dan 20 cent per rol betaal. Vind ik ergens wc papier (dat ik fijn vind) voor minder dan 20 cent? Dan zorg ik dat ik mijn voorraad weer aanvul. Gelukkig is dat op dit moment niet nodig dus kan ik lekker afwachten tot er een nóg leukere deal voorbij komt.

Wasmiddel

Nog iets wat erg veel afhangt van persoonlijke voorkeur is wasmiddel. Maar óók je gezinssituatie maakt heel erg veel uit bij besparen op wasmiddel. Als alleenstaande, volwassen vrouw heb ik niet super veel en zeker geen hele vieze was. Hierdoor heb ik al bijna 2 jaar geen wasmiddel hoeven kopen, want ik had een enorme voorraad dankzij een flinke cashback actie in december 2016. (Ik heb dit wel gedaan, want soms wilde ik gewoon aanbiedingen delen.) Wat ik een goede prijs vind voor wasmiddel? Ik zou zeggen dat je sowieso niet meer dan 10 cent per wasbeurt zou moeten betalen. Zorg dat je je wasmiddel ook goed afmeet. Voor een normale was zou je zelfs makkelijk de helft van de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel kunnen gebruiken. Zo bespaar je extra en het is ook nog eens beter voor je wasmachine.

Afwasmiddel

Een noodzakelijk kwaad; de afwas. En of je nu de luxe van een afwasmachine hebt of het nog met de hand doet; je hebt afwasmiddel nodig. Toen ik mijn vaatwasser kreeg besloot ik meteen uitgebreid onderzoek te doen naar de goedkoopste optie. Ik kwam toen uit op het vaatwaspoeder van Sun. Normale prijs van €7,95 voor 90 wasbeurten mar vaak 1+1 gratis, wat de prijs per wasbeurt maar €0,044 maakt! Mijn dure wok en koekenpan was ik nog wel met de hand af en hiervoor gebruik ik het liefste echte Dreft. Ik kies hier bewust voor omdat ik het gevoel heb dat ik er echt minder van nodig heb en dat mijn pannen vlugger schoon worden dan met goedkoop afwasmiddel. Dit kan natuurlijk tussen mijn oren zitten, maar ik heb er de extra centen voor over. Ik koop Dreft altijd in de grootst mogelijke verpakking en dan als ze 1+1 gratis zijn. Maar ik ben afgelopen kerst een beetje te enthousiast geweest, dus ik heb nog 5 literflessen staan. Van de andere kant; dan heb ik geen last van (on)verwachte prijsstijgingen!

Wat is jouw perfecte prijs voor deze producten?

5 gedachten over “Wat is de beste prijs voor wc papier en (af)wasmiddel?”

 1. 14 cent voor een luier en 1 euro voor billendoekjes waar minimaal 70 stuks inzitten

 2. Vaatwaspoeder 1+1 gratis bij de AH. Doe meer dan 3! Jaar met deze hoeveelheid. Een klein (schepje van de papegaaienpellets) is genoeg.
  Afwasmiddel is echte Dreft (idd voor de dure pannen). Vorige fles ging 5 jaar mee (Oops).

  Wasmiddel is 2e halve prijs bij AH . AH puur. Met 1 pak doe ik 9 maanden (ook n klein schepje per was). En omdat we wassen met regenwater hebben we minder nodig.

  Wc papier voor mezelf wasbare billendoekjes (voor dochter hebben we die ook). En verder GTA en de goedkoopste van de Vomar. Is 13 ct per rol in de aanbieding

 3. Ik hou een prijs aan voor wcpapier van ong 21 cent. Mijn vader moest lachen toen we in een winkel waren en het wcpapier van “mijn” aanbieding er niet was, ik een andere soort zocht en midden in de winkel alles stond uit te rekenen op mijn telefoon.
  Nu doet ‘ ie het zelf ook! hihi

Reacties zijn gesloten.