supermarkt
Boodschappen Persoonlijk Shoppen

Wat is mijn favoriete supermarkt?

Het is natuurlijk altijd leuk als andere bloggers jouw onderwerp als inspiratie nemen en er een eigen twist aan geven. Dus toen ik zag dat The Budgetgrammer net als ik ook had uitgerekend hoeveel tijd zij kwijt is aan haar boodschappen, besloot ik even verder te kijken op haar blog. Daarbij viel mij ook het artikel op over haar favoriete supermarkten. Dat is ook een vraag die ik vaak krijg. Tijd dus om een lijstje te maken van mijn favoriete supermarkten.

Albert Heijn

Mijn meest favoriete winkel. Met stip bovenaan de lijst. Als klein meisje was ik altijd al gefascineerd door de AH. Als ik dan met mijn grote broer of zus mee boodschappen ging doen tijdens een logeerpartij en we gingen naar de AH keek ik mijn ogen uit. Er was eigenlijk niet zo heel veel anders als onze eigen Groenwoudt, maar toch. Het was een magische plek. Nu is het zo magisch niet meer, maar wel de plek waar ik de beste deals vind. Ik heb verschillende filialen waar ik graag kom, maar ik vind het vooral lekker dat je in elke AH gewoon vlug hebt gevonden wat je nodig hebt, of je nu in de AH om de hoek bent of die aan de andere kant van het land.

Lidl

Na de verbouwing van onze Lidl kwam ik er even niet meer zo graag. En zelfs nu ik meer gewend ben aan de nieuwe indeling vind ik het nog behoorlijk irritant. Ik kan niet zien wat er bovenin de koeling ligt, het is krap en algeheel onoverzichtelijk. Ik doe er dus ook enkel een rondje voor ‘dat-wat-ik-nodig-heb’ en ben weer weg. Gemiste kans voor Lidl zelf, want ik kom er nu echt nooit meer met meer dan op mijn lijstje staat naar buiten. Iets wat soms nog wel eens gebeurde. Positief voor mij want ik ben er echt binnen 10 minuten klaar en mijn geld blijft in mijn zakken. Op plekken waar Lidl meer ruimte heeft vind ik het nieuwe systeem trouwens wel heel mooi en prettig.

Jan Linders

Als ik een Jan Linders in Best zou hebben gehad zou ik denk ik vaker gaan. Maar nu kan ik er alleen heen als ik bij mijn vriend ben. Daarom kom ik nog maar eens per 2 tot 3 weken bij Jan Linders. Vaak voor de ‘Gratis bij Jan Linders’ actie, maar ook omdat zij leuke 1+2 gratis acties hebben (Ja, dat is geen typfout; 66% korting.) En de aanbiedingen op groenten en fruit zijn er vaak erg gunstig. Ik plan het dus goed en sla mijn slag als ik er toch ben. Ik vind de winkel wel stukken minder overzichtelijk dan bijvoorbeeld Albert Heijn, maar het personeel is erg behulpzaam en vriendelijk. Tenminste in de 2 filialen waar ik kom.

Plus

Plus is vooral erg goed met A-merk acties, ze zijn vergelijkbaar met AH. Toch kom ik er niet zo heel vaak, maximaal 1 keer per maand. Maar dat is eigenlijk puur omdat de ligging gewoon rot is, ik vind het wel een heel prettige supermarkt. Stel dat ik Plus had op de plaats van AH? Dan zou ik net zo graag naar de Plus gaan. Soms ga ik er expres heen om te shoppen voor cashbacks omdat de Bestse Plus wat uitgebreider is dan de AH, maar nu de cashbacks wat minder goed worden is dat eigenlijk ook verleden tijd. Jammer want wij hebben wel een extra luxe Plus, met M&M’s tap en flinke keuze in Nespresso-cupjes.

Meestal doe ik 1 of 2 keer doordeweeks boodschappen en 1 of 2 keer in het weekend. Afhankelijk van het aantal winkels dat goede aanbiedingen heeft. Basics koop ik dan van de huis/basic merken en die prijzen liggen eigenlijk altijd gelijk. Nu wij nog 2 gescheiden huishoudens hebben kan plannen soms moeilijk zijn, want we hebben ook 2 koelkasten en 2 vriezers (en 2 voorraadkasten). Iets wat soms onnodige kosten oplevert. Maar dat is misschien stof voor een ander artikel.

Wat is jouw favoriete supermarkt?