lidl ah plus boodschappenlijst
Boodschappen

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje bij Lidl (en wat juist niet)

Maandag deelde ik op mijn social media een ouder artikel waarin ik vertelde over de valkuilen bij Lidl. Vervolgens kreeg ik reacties dat ‘Lidl lang niet meer zo goedkoop’ is. Dat is dan ook precies waarom ik het artikel deelde, maar ook waarom ik mijn boodschappen niet alleen bij Lidl doe. Ik combineer het liefste de aanbiedingen van de Albert Heijn of Plus samen met de normaal lage prijzen van de Lidl. Daarom zal ik in dit artikel in gaan op de verdeling van mijn boodschappenlijstje; wat koop ik bij Lidl en waarvoor ga ik liever naar de Albert Heijn?

Dit koop ik alleen bij Lidl

Wraps – Voor 6 grote of 8 kleine wraps betaal je bij Lidl €0,92 en bij AH betaal je respectievelijk €1,49 of €1,39. De moeite waard dus om hiervoor naar de budgetsupermarkt te gaan. Bij Albert Heijn verkopen ze wel een voordeelverpakking met 12 (grote) wraps voor €1,99, maar dat is alsnog een tikkeltje duurder.

Verse groenten – Niet alleen zijn de verse groenten bij Lidl vaak stukken goedkoper dan bij Albert Heijn. Persoonlijk vind ik de groenten ook van veel betere kwaliteit. Voor de aanbiedingen op verse groenten hoef ik ook niet naar de AH, want de Duitse discounter past zijn prijzen daar gewoon op aan. Daardoor heb ik altijd de beste prijs.

Bananen – Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze niet per se om de prijs bij Lidl koop, toch hebben ze mijn voorkeur. De bananen liggen los in een bak, zodat je de tros kan pakken met het aantal bananen dat jou aan staat. Ze zijn steviger en nog net niet rijp zodat ze na 1 of 2 dagen perfect zijn en ze zitten niet in plastic verpakt. Bij ander fruit heb ik minder voorkeur, maar voor bananen loop ik speciaal even naar de Lidl.

Kruiden en specerijen- Zowel alledaagse kruiden en specerijen, zoals basilicum of paprika- en knoflookpoeder als smaakmakers die alleen worden uitgebracht in themaweken zijn een enorme deal bij Lidl. Zeker omdat ‘mijn’ Appie hiervan geen basic producten in het assortiment heeft, maar zoals ik al zei zijn ook de smaakmakers uit de themaweken een aanrader. Vooral de Arabische kruiden én het Himalaya zout uit het Delicieux assortiment rond kerst en pasen. Extra tip: voor de kruiden die Lidl niet heeft kun je terecht bij Søstrene Grene voor een budgetoptie, Flying tiger heeft eenzelfde concept maar daar betaal je wel stukken meer.

Chocolade – Ik ben kieskeurig als het om chocolade gaat. Dat geef ik graag toe, mijn favorieten zijn dan ook Tony’s Chocolonely en Côte d’Or, beide de melk variant want die zijn lekker romig. Maar ook enorm duur. Lidl heeft een perfecte vervanging, voor een flink lagere prijs.

Dit koop ik juist bij Albert Heijn of Plus

Diepvries groenten – Vooral omdat de keus voor diepvriesgroenten bij (mijn) Lidl nogal karig is, wat betreft prijs maakt het niet zoveel uit waar ik de groenten zou kopen. Toch vind ik het echt heel jammer dat Lidl niet wat meer keus in diepvriesgroenten heeft, dat zou echt een extra pluspunt zijn!

Aardappelen – Buiten aanbiedingen en voor ‘gewone’ aardappelen is Lidl meestal het goedkoopst. Toch haal ik mijn aardappelen meestal in de aanbieding of met 35% korting bij de ‘merksupermarkt’. Het gaat in dat geval vaak om ‘luxere’ aardappels (bijvoorbeeld met rode schil), maar soms ook gewoon om ‘gewone’ aardappelen met heel goede deal. Sowieso zorg ik wel dat ik minder betaal dan bij mijn Lidl.

Conserven – Ook groenten en andere producten in pot en blik koop ik bij andere supermarkten dan de discounter. Juist omdat het stukken goedkoper is om deze van een A-merk te kopen als er een goede aanbieding is. Conserven zijn heel lang houdbaar en nemen relatief weinig plaats in en zijn dus prima in voorraad te kopen.

Koffie – Nog een product wat ik graag koop in de aanbieding. Ik vind de koffie van Perla echt super lekker en met de juiste aanbieding scheelt het bijna de helft per cupje (ja, ik heb een Nespresso) en dat is natuurlijk nogal wat.

Afwasmiddel – Een paar jaar geleden kon afwasmiddel me niet goedkoop genoeg zijn, ik had geen afwasmachine die me het werk uit handen nam en daarom ging er veel afwasmiddel doorheen. Tot ik ontdekte dat het echt wel enorm verschil maakt als je dure Dreft gebruikt! De beweringen uit de reclame bleken waar en ik heb nooit meer goedkoop afwasmiddel gebruikt. Maar ik koop altijd de grootst mogelijke verpakking en betaal nooit meer dan 50% van de normale prijs.

Boodschappen zijn duur, boodschappen zijn noodzakelijk en zelfs de winkels die als ‘de goedkoopste’ door het leven gaan zijn zo ingericht dat er zoveel mogelijk geld uit de klant zijn zakken wordt geklopt. Daarom moet je zelf blijven opletten, niet zomaar uitgaan van verwachtingen en regelmatig checken of je nog steeds de goedkoopste keuze maakt.

Welke producten koop jij alleen bij Lidl? En welke vooral niet?

1 gedachte over “Wat staat er op mijn boodschappenlijstje bij Lidl (en wat juist niet)”

  1. Ik koop diepvriesgroente juist bij de Lidl, daar hebben ze de zakken met gemengde groente (broccoli, bloemkool, worteltjes) omdat deze favoriet zijn bij m’n man. Kruiden neem ik tegenwoordig bij ‘mijn’ Jumbo mee, daar blijken ze zakjes te hebben met ’n écht fatsoenlijke inhoud en ontzettend veel keuze, zelfs kruiden die ik niet kende. M’n favoriet is nog altijd de gedroogde chilipepersnippertjes. Verse groente koop ik net waar ik ben en waar ze wat naar m’n zin hebben. Als snack bij de friet koop ik meestal de stukjes kip van “Roosterz”, wel duur (12 stuks voor €3,00) maar voor mij de hogere prijs zeker waard.

Reacties zijn gesloten.