Weekmenu

Weekmenu uit de vriezer, koelkast en de voorraad – alles moet op

De allereerste week dat ik uit mijn vriezer en voorraad heb gegeten. Ik besloot meteen te noteren wat we allemaal gegeten hebben. Het zijn natuurlijk niet alleen dingen uit de vriezer, want ook mijn koelkast was die eerste dagen nog goed gevuld met dingen die over waren van de feestdagen. Dat maakte me wel heel creatief en we hebben dus erg lekker gegeten!

Zaterdag – Sperzieboontjes met boemboe, rijst en gourmet restjes

Op zaterdag is het de dag na nieuwjaar, deze dag vierden we nog een beetje feest met een lekkere gourmet. Omdat ik al goed ingeschat had dat we niet veel zouden eten zijn er maar een paar stukjes vlees over. Ik wist alleen niet wat ik er dan bij moest maken, maar we hadden beide wel zin in sperzieboontjes, die ik op smaak bracht met boemboe waarvan ik de andere helft een tijdje eerder al gebruikt. Een beetje rijst erbij en het was een heerlijke restjes maaltijd. Leuke is dat ik vooral spek over had van de gourmet en dat is ook wat we normaal bij zo’n maaltijd zouden eten.

Zondag – Kippensoep met brood

Van de kippen botjes en groente restjes die ik overhield na het maken van het kerstdiner voor €4,00 trok ik een bouillon. Dat was goed gelukt al zeg ik het zelf, ik had 4 porties en vroor deze in voor later. Vandaag is het zo ver, ik kocht nog wel vermicelli (€0,30 bij Picnic) en soepgroenten (€0,99 bij Jumbo) om het af te maken. Bij de gourmet had ik eigenlijk een luxe stokbrood gepland, maar deze was niet aangesproken dus gaat deze vandaag in de oven. Lekker en ideaal voor een zondag.

Maandag – Witlofschotel met crème fraîche en kip

Witlof is een moeilijke groente om in te vriezen, het wordt altijd een beetje onaantrekkelijk als het ontdooit is. Daarom maak ik er eigenlijk altijd deze schotel van. Heel makkelijk, kip in stukjes snijden, kruiden met zout en kerriepoeder en aanbakken op hoog vuur. Dan de bevroren witlof erbij, dit gaat stomen als een malle. Vervolgens kurkuma erbij en nog wat zout en een half bakje crème fraîche, goed mengen. In een ovenschaal en dan kaas erover. In de oven tot de kaas een lekker korstje is en dan smullen. Ik ben vergeten een foto te maken maar hier kan ik wel heel erg van genieten! Dit recept is natuurlijk best vet, ik ken het dan ook van de blauwe maandag dat ik zelf koolhydraatarm at, toen was het wekelijkse kost. Nu zorg ik over het algemeen gewoon voor balans, maar soms moet lekker vet ook kunnen en soms is dat een frietje en soms witlofschotel. Ik ben wel vergeten een foto te maken…

Dinsdag – Flammkuchen

Dan is er natuurlijk crème fraîche over. Gelukkig hebben we ook flammkuchendeeg, mozzarella, serranoham en rucola in huis. Tijd voor flammkuchen dus! Eigenlijk had ik al gepland om flammkuchen te eten tussen kerst en nieuw maar daar is het niet meer van gekomen. Niet helemaal een vriezer maaltijd, maar wel veel goedkoper dan bestellen of afhalen. En vriend wil het nu zelfs eten voor zijn verjaardag!

Woensdag – Mexicaanse vegamengsel

De laatste dag van dit weekmenu die ik met jullie ga delen moest ik iets maken met de 3 tomaten die nog in de koelkast lagen en de rest van de rucola. Wat maak je dan? Nou ik besloot voor iets te gaan wat we in tacoschelpen konden stoppen. Bonen, mais en paprika bij de kapot gebakken tomaten. Lekker veel peper en paprika en wat ui, want daarvan hebben we overschot. Er lag nog kruidenroomkaas in de koelkast die perfect dienst kon doen voor het ‘frisje’ wat je normaal hebt van crème fraîche of yoghurt, maar dat had ik dan weer niet voorhanden. Of tenminste, er is nog een bakje crème fraîche maar die wil ik bewaren om nog een keer Knorr Burrito’s te eten later deze maand.

Met 5 dagen zitten we dus nog helemaal aan het begin van de maand, maar ik heb nog geen boodschappen gedaan en ben alleen maar meer geïnspireerd. Dat zal wellicht zorgen dat er heel creatieve dingen zal eten in de rest van de maand. Volgende maand zal ik nog eens delen wat wij nog meer hebben gegeten uit de vriezer.