Minke eet een hartjes lollie met daarop de tekst 'you are cute'
Actualiteiten

Zo geef je minder uit met valentijnsdag, zonder op romantiek te besparen

Op Valentijnsdag worden de winkels overspoeld met spullen waarop hartjes staan. Een beetje net als dat met Pasen en Kerst producten met eitjes en boompjes in de winkel liggen. Maar die zijn vaak stukken duurder dan de producten die niet per se voor Valentijn gemaakt zijn. Dit is hoe je bespaart op Valentijnsdag, zonder dat de romantiek onder de gierigheid hoeft te lijden. 

Kies voor andere bloemen dan rode rozen

De prijs van rode rozen stijgt de pan uit rond Valentijnsdag. En het is natuurlijk super romantisch om rode rozen cadeau te geven, maar er zijn veel meer bloemen die je kunt kopen die heel veel betekenis kunnen hebben, misschien nog wel mooier dan rode rozen. Zo staat een blauwe druif, die in deze tijd al veel te vinden is, voor trouw en vertelt een margriet dat degene wie je het geeft je gelukkig maakt. Laat je de kleur van de bloemen liever spreken? Dan kun je ook voor rood gaan, maar dan een andere bloem, voor blauw of als je meer lust dan liefde wil uitstralen is oranje nog een optie. Vermijd zowel de kleur geel als zwart in een romantisch boeket. 

Kook samen of ga op een ander moment uit eten

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik zelf nog nooit tijdens Valentijnsdag zelf uit eten ben geweest. Toen ik nog een relatie had, zorgde ik altijd dat ik zelf het favoriete eten van mijn partner kookte. Dat was trouwens wel vrij makkelijk want voor de ene betekende dat gourmetten en voor de ander meestal iets van pasta. Uit eten deden we dan wel op een ander moment, als je niet meer betaalde voor een beperkter menu omdat ze Valentijnsdag niet te druk wilden maken. Dit jaar kook ik voor mijn ouders, eens even kijken welke romantische maaltijd ik op tafel zet!

Koop geen gift sets, maar losse producten

Net als voordeelverpakkingen zijn gift sets zelden een voordelige keuze. Het is leuk dat er parfum en douchegel samen in een met rode hartjes bedrukt doosje zitten, maar je betaalt er wel heel veel meer voor dan als je de producten los koopt. Vergelijk ook goed en laat je, zeker bij parfum en aanverwanten, niet zomaar verleiden door hoge kortingen. Ook als je niet per se een gift set van iets koopt, kijk dan ook uit voor speciale Valentijn verpakkingen. Al moet ik wel zeggen; bij sommige drogisten heb ik nog cadeauverpakkingen zien staan van kerst en met flinke korting. Dus wie weet is het dan wel voordelig!

Persoonlijk vind ik ook dat er altijd heel veel onbruikbare frutsels te koop zijn voor Valentijnsdag. Knuffels, nepbloemen en producten met hartjes. Troepjes die binnen no time weer bij de kringloop belanden. Wil je zoiets geven? Dan is de kringloop dus best een goede optie, maar gebruik je geld liever beter en koop gewoon iets waarvan je weet dat je geliefde er echt blij van wordt. Al is het een reep chocolade. Dan weten ze echt wel dat je van ze houdt.