spaarvarken
Shoppen

Zo helpt een capsule wardrobe je besparen

Het is best verleidelijk om met elke trend mee te doen en steeds nieuwe kleding te kopen. Maar er is een heel eenvoudige manier om minder geld uit te gaan geven aan kleding, zonder dat je er slordig of saai uit hoeft te zien. Namelijk de zogenaamde ‘capsule wardrobe’ waarbij je in je kast vooral essentiële producten hebt liggen die goed bij je passen en die je aanvult met trendy accessoires in plaats van elke keer met hele nieuwe outfits aan te komen. Zo bespaar je geld, zonder op stijl of kwaliteit te hoeven in te leveren. 

Deze kledingstukken zijn onmisbaar in een capsule wardrobe 

Wit t-shirt en zwarte top 

Dit zijn de basics die als hoeksteen van elke outfit kunnen dienen. Als top alleen of gecombineerd met een leuk jasje, vest of wat statement accessoires zie je er elke keer weer verrassend uit.

Zwarte broek en blauwe jeans

Een zwarte broek en een klassieke spijkerbroek zijn veelzijdig en passen bij allerlei bovenkleding. Ze kunnen zowel formeel als informeel gedragen worden. Let wel op dat je niet voor een jeans met gaten gaat zodat het echt altijd kan. 

Blazer 

Een goed gesneden blazer kan een outfit direct een chique touch geven. Het kan gedragen worden over een van de eerder genoemde shirts voor een casual look of over een blouse voor een meer formele uitstraling. Kies voor een kleur die bij je persoonlijkheid past, zodat je je er ook comfortabel en sterk in voelt. 

Little black dress

Een ‘little black dress’ is een eenvoudig, tijdloos jurkje dat geschikt is voor meerdere gelegenheden. Het kan met accessoires en schoenen aangepast worden aan verschillende settings.

Een capsule wardrobe gaat om stukken die je langdurig kunt dragen. Door bewust te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit, verminder je niet alleen je uitgaven op kleding, maar creëer je ook een meer duurzame en minimalistische levensstijl. Het is een win-win situatie waarin je geld bespaart terwijl je er stijlvol uitziet en je leven vereenvoudigt.

Zin gekregen om te shoppen? Ga dan via deze link naar Only.com en gebruik dan de code Linkpizza12 om 12 procent korting te krijgen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Only via Linkpizza. Dit artikel bevat affiliatelinks.