besparen in 2019
Besparen

Zo kun je besparen in 2019

Afgelopen donderdag vierde ik mijn tweede verjaardag als Gierige Gerda. Ik begon met het delen van de aanbiedingen waarvan ik vond dat mijn volgers (in die tijd nog enkel vriendinnen) ze niet mochten missen. In die tijd en de tijd daarvoor bespaarde ik veel geld door middel van cashbacks. Niet alléén op dure, luxe producten, maar ook op alledaagse producten wasmiddel, tandpasta en melk. Nu zijn we dus 2 jaar verder en de eerste 2 maanden van dit jaar zijn de acties wat mij betreft ontzettend matig geweest. Besparen is dus moeilijker in 2019 is misschien moeilijker dan voorheen, dat betekent echter niet dat besparen onmogelijk is in 2019!

Bespaar op verzorging- en huishoudproducten

Iets wat in de afgelopen 2 jaar niet is veranderd is dat je op zogenaamde ‘non-food’ veel meer kunt besparen dan etenswaren. Of het nu gaat om tandpasta, wasmiddel, wc papier of mascara; koop het nooit voor meer dan 50% van de normale prijs. Afhankelijk van je gezin, ruimte voor voorraad en financiële ruimte sla je deze dingen zoveel mogelijk in als de korting hoger is dan 50%. Maak ook gebruik van acties waarbij je producten gratis krijgt, zoals bijvoorbeeld gratis wasmiddel bij 2 actieproducten bij Kruidvat. Hierop kan je veel besparen, maar blijf altijd alle actieprijzen vergelijken met huis- en b-merken van dezelfde kwaliteit om zo het meest te halen uit je euro!

Eet vers, lokaal en in het seizoen

De meeste groenten en fruit zijn vooral in de aanbieding als ze uit Nederland komen en in het seizoen zijn, maak daar gebruik van! Vooral groenten kunnen echt heel budgetproof zijn als je op het juiste moment koopt. Daarbij is het ook slim om verschillende plekken in de gaten te houden. Mijn Lidl past haar prijzen altijd aan aan de aanbiedingen van de Albert Heijn ertegenover. Wat neer komt op betere kwaliteit groenten voor een betere prijs.

Koop luxe alleen als ze (extreem) in de aanbieding zijn

Knorr wereldgerechten, Royal club Shandy en Wasa sandwiches zomaar een paar voorbeelden van luxe producten die ik graag eet, maar enkel koop als ze flink in de aanbieding zijn. Ik sla deze dan in. Door schade en schande ben ik wijzer geworden en ik let voortaan wel heel erg op de datums op deze producten. Ik koop dus nooit meer dan ik ook daadwerkelijk in die periode denk op te gaan eten. Gelukkig zijn houdbaarheidsdata op de meeste houdbare producten wel een beetje te stretchen, maar het is fijn om te weten dat ik geen ladingen vol producten die over de datum zijn heb staan.

Als het om aanbiedingen gaat is dit het plan wat je moet volgen als je wil besparen. Natuurlijk is dit niet het enige wat je moet doen als je echt flink wil besparen op je boodschappen, maar het is een begin. En een goed begin is al de helft, natuurlijk!

3 gedachten over “Zo kun je besparen in 2019”

  1. De aanbiedingen zijn afgelopen 2 maanden idd erg slecht. Gelukkig hebben wij een Vomar in de buurt waar ik goede groenten kan kopen voor weinig. Ook 35% korting stickers combineren met bonus aanbiedingen gaat me steeds beter af :-).

  2. Helaas zijn het wasmiddel en wcpapier van het merk dat ik gebruik (eco) vrijwel nooit in de aanbieding, of ik mis het steeds. Toch maar eens op zoek naar kortingen. Verder koop ik kattenvoer en kattengrit in grootverpakking via Zooplus, meestal krijg ik daar kortingen of kadootjes bij. (Mijn katten doen het niet goed op goedkoop voer). Voor de dagelijkse boodschappen hou ik de kortingsstickers en aanbiedingen goed in de gaten. Gelukkig zitten er zowel een Lidl als Jumbo in mijn dorp, ik heb geen auto en kan zo op de fiets toch voordelig boodschappen doen.

  3. Ik heb al veel bespaard door geleidelijk over te stappen op goedkopere versies van producten die ik gebruik. De ervaring leert dat er vaak niet veel kwaliteitsverschil zit tussen deze producten. Bovendien komen sommige producten zelfs bij dezelfde fabrikant vandaan. Verder bespaar ik geld door overal veel minder van te gaan gebruiken. De aanbevolen hoeveelheid is in de meeste gevallen totaal overbodig. Ook alles opgebruiken door bijvoorbeeld flessen wasmiddel, shampoo en dergelijke op de kop te zetten., tandpastatubes open te knippen zorgt voor besparingen. Minder wassen van kleding levert ook besparingen op, sommige kleding is na het dragen niet perse vies, soms ruikt het alleen niet fris meer, gewoon te luchten hangen is dan soms meer dan voldoende. Ook gebruik ik mijn glazen en borden meerdere keren per dag en pak niet voor elk drankje of eten nieuwe glazen en borden. In plaats van stofzuigen pak ik ook regelmatig een wisser om mijn vloer schoon te maken. Ik bespaar niet alleen op het gebruik van producten, maar ook energie en bovendien gaan mijn spullen langer mee omdat ik ze minder en efficienter gebruik. Qua eten koop ik steeds vaker bij slager, groenteboer en kaasboer. Dat lijkt duurder maar omdat ik nu bewuster inkoop ben ik in de praktijk minder kwijt , ik kijk nu per maaltijd wat ik nodig heb en gooi zelden iets meer weg omdat het niet goed meer is.

Reacties zijn gesloten.