Cashbacks

Zo scoorde ik in een maand tijd 40 euro aan gratis producten

Afgelopen maand heb ik voor zo’n 40 euro aan gratis producten gescoord. Vooral omdat er deze maand eigenlijk best dure dingen gratis waren: van vegan tonijn en vaatwastabletten tot maandverband. Ik krijg dan vaak de vraag; hoe vind je deze gratis producten dan allemaal? Nou op deze manier!

Woolsocks (of Scoupy)

Laat ik even beginnen te vertellen hoe het zit met Woolsocks en Scoupy, voor nu is dit namelijk dezelfde app, met verschillende namen. Hoe zich dat nog gaat ontwikkelen weet ik niet, maar voor nu heb ik zelf voorkeur voor de Woolsocks app. Je gaat in de app naar ‘cashback’, links onderin het scherm, en vervolgens naar ‘boodschappen’ rechtsboven in het scherm. Om aan deze geld-terug-acties mee te doen hoef je niet je bankrekening te koppelen, je kunt gewoon de bon inleveren en uit laten betalen als jij het wil. Eigenlijk elke week komen er nieuwe acties binnen, sommige zijn helemaal gratis en voor andere krijg je maar een deel terug. De gratis producten haal ik zelf altijd, want dan blijven ze sowieso terug komen. Zit er een product bij waar geen volledige cashback op zit, maar wat je wel graag gebruikt? Dan kan het soms alsnog slim zijn deze te kopen want soms krijg je dan daarna een cashback voor 100 procent voor hetzelfde product. Maar het is wel altijd slim om te bedenken of de deal een goede is voor jou.  

Tikkie 

We kennen de Tikkie app vooral van geld terugvragen aan vrienden. Maar ook hier heb je geld-terug-acties, je vind ze onder ‘deals’ linksonder in het scherm en als er nieuwe acties zijn komen ze op maandag in de app. Niet alle cashbacks zijn volledig, maar toch is het soms interessant om te kijken naar acties die maar deels geld terug geven. Vooral omdat je bij Tikkie nog wel eens kans hebt dat je geld terug wordt gegeven ondanks een actie. Dit heeft me ook al verschillende extra goede deals opgeleverd. Meestal als dit gecombineerd kan worden vind je daarover een post op mijn Instagram, maar wees er dan snel bij want zo gauw ze het opmerken is het gedaan met de pret. Er zitten regelmatig verrassende cashbacks in de Tikkie app, vooral omdat ik merk dat deze cashbacks zich richten op jongeren. Mijn favoriete cashback was dan ook de Toasties tosti’s, want hoe leuk zijn gratis tosti’s? 

Via fabrikanten website 

Hoewel veel cashbacks tegenwoordig via Woolsocks of Tikkie lopen, kun je ook nog steeds goede cashbacks vinden via de fabrikanten zelf. Vooral rond evenementen zoals de Huishoudbeurs, Margriet winterfair of Libelle zomerweek zijn deze acties vaak te vinden. Maar laatst was er ook een actie voor gratis vaatwastabletten die via de fabrikant liep. Let altijd goed op wat de regels zijn voor deze cashbacks, want deze kunnen soms een klein beetje anders zijn dan je verwacht. Al is het bij alle cashbacks sowieso slim om goed te checken bij welke winkels ze gelden, want steeds vaker gelden de cashbacks niet per se overal!

Korting in de winkel 

Heel soms, het gebeurt echt niet vaak, kun je gratis producten ophalen in de winkel. Soms wordt dat gedaan door middel van sampling bij de kassa’s. En soms gaat het, bijvoorbeeld bij Albert Heijn, via kortingsbonnen in de winkel. Als deze acties lopen deel ik het eigenlijk altijd op mijn Instagram, dus hou dit zeker in de gaten. Vaak gebeurt het vooral bij super innovatieve en nieuwe producten. 

Deelkastjes

Het gebeurt me regelmatig dat er volledige cashbacks voorbij komen van producten die ik zelf niet gebruik. Deze haal ik dan altijd alsnog, maar breng ik naar een deelkastje. Deelkastjes zijn, je verwacht het niet; kastjes in allerlei vormen en maten die te vinden zijn op openbare plekken. Hier kan iedereen producten inzetten die ze zelf niet gebruiken en ook weer producten uithalen die ze juist weer heel goed kunnen gebruiken. Het is fijn voor mensen die het niet breed hebben, maar in principe natuurlijk ook heel mooi tegen verspilling, want zo wordt het uiteindelijk wel door iemand opgehaald! 

Ik heb ze nu al heel lang niet meer gezien, maar vroeger waren er nog weleens cashback acties die via de post gingen. Dan moest je echt je fysieke bon insturen. Daartegen heb ik me, sinds er ook opties zijn via internet, wel tegen verzet en afgeraden gebruik te maken van deze acties. Je kunt namelijk niks als je cashback wordt afgekeurd of als je brief kwijt raakt, omdat het ook wel 6 weken kan duren voor je je geld terug hebt. Maar alle andere cashbacks gaan super vlot. Tikkie heb je direct terug, Woolsocks soms ook maar sowieso binnen 48 uur. En via de fabrikanten gaat er vaak maximaal 5 werkdagen overheen. Ik vind het een heerlijke en makkelijke manier om gebruik te maken van gratis producten en ik ben ook na al die jaren nog steeds groot fan. 

Dit artikel bevat affiliatelinks.