Bespaartips

100 producten voor €1,00 bij Jumbo – Welke zijn de moeite waard?

Afgelopen woensdag is Jumbo gestart met een actie waarbij 100 producten in de aanbieding zijn voor €1,00. Veel winkels hebben hun eigen euro-actie waarbij ze dit doen, maar vaak zijn de aanbiedingen teleurstellend. Ik had dus hetzelfde verwacht bij Jumbo, maar om eerlijk te zijn was ik positief verrast. Ik schrijf eigenlijk nooit artikelen over specifieke supermarkt acties, maar er werd naar gevraagd op mijn Instagram. Daarom deel ik vandaag een lijst met alle deals die ik de moeite van het kopen waard vind en waarom. Ook zal ik een aantal producten delen die ik niet zou kopen, met uitleg waarom. Het blijft natuurlijk altijd belangrijk om vooral te kopen wat je toch op je lijstje hebt staan. Of wat je graag gebruikt en op voorraad wil hebben. Ik beoordeel de aanbiedingen voor deze lijst op: hoogte van de korting, frequentie dat een aanbieding voor komt en vergelijking met huismerk in prijs/kwaliteit.

Hak appelmoes 2 stuks 350 gram (normale prijs: €3,38)

Dit is echt een superprijs met meer dan 70% korting! Je betaalt ongeveer €0,14 per 100 gram en dat is meer dan het goedkoopste huismerk. Toch heeft deze actie veel voordelen, zoals dat ook de 0% variant mee doet. En een kleinere pot kan voor sommige mensen minder voedselverspilling betekenen. Om het nog niet te hebben over de smaakvoorkeur van sommige mensen, die ik me bij appelmoes beter kan voorstellen dan bij andere producten uit het potten- en conservenschap.

Taksi 2 x 1,5 liter (normale prijs: €2,32) en Jumbo Helder 2 x 1,5 liter (normale prijs: wisselend)

Taksi is voor mij echt een blast from the past. Ik geloof dat ik dit voor het laatst dronk op een kinderfeestje, lang geleden. Jumbo Helder vind ik dan weer wel lekker, voor beide geldt dat het een lekkere korting kan opleveren als je deze dranken normaal ook graag drinkt.

Elstar appels 1 kilo (normale prijs: €1,86) en Dole bananen 1 kilo (normale prijs: €1,29)

Appels zijn nu in het seizoen, dat betekent dat ze op meer plekken met een goede/ vergelijkbare aanbieding worden verkocht. Bananen zijn de laatste tijd wat duurder geworden, eerst waren de goedkoopste bananen altijd €1,00 per tros/ kilo. Dat maakt niet dat dit geen super deal is, op groente en fruit is besparen altijd mooi meegenomen. Dus als je graag appels en bananen eet en je bent er toch voor de andere deals moet je deze actie zeker niet laten liggen!

Bloemkool (normale prijs: €1,59) en Paprikamix 3 stuks (normale prijs:€1,89)

Op groenten en fruit zijn alle aanbiedingen altijd welkom. Dat wil niet zeggen dat de kortingen mega hoog zijn, elke goede prijs is er eentje. Dit zijn leuke deals die wellicht niet exclusief zijn voor Jumbo, maar zoals ik al zei: als je er toch bent goed zijn om mee te nemen.

Zoete aardappelen 1 kilo (normale prijs: €3,49)

Ik wil wel even los aandacht bieden aan de zoete aardappelen, want naast zoete zijn ook andere kilo zakken aardappelen €1,00. Voor de zoete aardappelen is dit echter wel een héél goede prijs, eentje die ik nog niet vaak ben tegengekomen. Dus goed moment om lekker zoete aardappels te eten. Ze zijn ook best lang houdbaar, als je ze koel en droog bewaard. Invriezen heb ik zelf nog nooit geprobeerd.

Coca cola zero, light of Sprite 1 liter (normale prijs: €1,89)

Als je, zoals ik, in het Zuiden des lands woont is €1,00 per liter een goede aanbiedingsprijs voor Coca Cola. Woon je in het Noorden van het land? Dan kan het zijn dat er winkels in je buurt zijn waar de Coca Cola regelmatig goedkoper is dan dat en is het niet de allerbeste A-merk deal. Nog steeds is €1,00, zeker voor een landelijke supermarkt, zeker geen slechte deal!

Optimel drinkyoghurt 1,5 liter (normale prijs: €1,99)

Bijna 50% korting, dat is een mooie besparing. Ik hoorde dat normaal alleen 1 liter pakken mee doen met euro-acties dus deze korting op 1,5 liter pakken is helemaal een goede deal. Jammer dat Optimel niet echt een voorraad product is…

Zonnatura diverse producten (normale prijs: wisselend)

Ik ben zelf geen vaste klant voor producten van Zonnatura, dus ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet per definitie kan zeggen of dit een goede deal is. Toch zitten er ook producten in deze actie die per stuk normaal meer dan €2,00 kosten. Voorbeelden: Bio pit & noten amandel kokos, normaal €2,47 en Bio kikkererwtenwafel, normaal €2,52. Op die producten is €1,00 sowieso een heel goede deal.

Westland slaatjes 2 x 140 gram (normale prijs: wisselend)

Ik eet dit soort dingen niet, maar de normale prijs van deze slaatjes gaat van €0,78 tot €0,99 en dat laatste is dus zo goed als 1+1 gratis en een betere prijs zullen deze slaatjes niet krijgen. Dus als je liefhebber bent; neem het er van!

Jumbo pindakaas diverse producten (normale prijs: wisselend)

Onder deze actie vallen de verschillende soorten pindakaas en notenpasta’s van Jumbo’s eigen merk. Dat betekent dat de korting op kan lopen tot 70% en dát zijn leuke kortingen! Sla dus zeker in zodat je genoeg hebt tot de potten over de datum gaan! Toen ik vorig jaar pindakaas met een goede deal kon kopen kon ik dus voor een voorraad van een jaar aanleggen. Dat gaat je heel veel besparen.

Zaanse mayonaise XL 2 x 210 ml (normale prijs: €1,96)

Dit is een actie die niet veel voor komt, dus een goed moment om in te slaan voor Zaanse mayonaise liefhebbers. En ik geloof dat dat bijna net zo’n religieuze liefhebberij is als mensen die alleen maar Coca cola drinken. Voor mij is dit de enige mayonaise die ik lekker vind op ei, dus ik denk dat ik ook eens even een voorraadje aanleg!

Deze acties zou ik overslaan:

Bonduelle mais – Een blikje van het B-merk kost voor dezelfde hoeveelheid €0,83 en er is wat mij betreft geen reden om bij dit product te kiezen voor een A-merk.

Diversen vlees en vis – Ik kan kort zijn; kleine verpakkingen dus kleine kortingen. Ik haal mijn vlees en vis bij Jumbo dan liever voordelig uit de uitverkoopbak.

Campina Langlekker – Ik zou wachten op een 1+1 gratis van Albert Heijn. Dan is deze Campina melk goedkoper dan huismerk.

Unox Cup-A-Soup en Good Noodles – Ook vaak genoeg te verkrijgen met 1+1 gratis.

Koopmans appeltaart of cake – Dit is gewoon heel duur zelfrijzend bakmeel, koop dat en volg dit recept van Laura s bakery. Dan heb je heerlijke appeltaart! En ik kan het weten want het is mijn go to recept voor appeltaart.

Er zijn vast wel een aantal producten die ik over het hoofd heb gezien, ik gebruik zelf niet alles en weet dus niet van alles hoe goed de aanbieding is. Dit zijn dus vooral de dingen die mij opvielen en die ik wel echt de moeite waard vind. Zoals altijd is het vooral moeilijk om advies te geven over producten met verschillende kortingsniveau’s dus daarbij geldt: hoe hoger de korting hoe beter de deal. Ik zou je vooral willen adviseren om gewoon even met je boodschappenlijstje (of tenminste de dingen die wel eens in de aanbieding kunnen zijn) op Jumbo.com te kijken om te zien wat daarvan in deze actie deelneemt.

Wil je nou vaker artikelen lezen over actuele/ lopende supermarkt acties? Geef dit bericht dan een like!