Recept Tot €2

Recept: Frisse boerenkool salade met linzen

Met het einde van de winter in zicht begon ik mijn vriezer leeg te eten. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als het 30 graden is heb ik geen zin in wortelstamp. Tegen eind maart was mijn vriezer dus al aardig leeg, het enige wat ik maar uit bleef stellen was de boerenkool. Zo lang dat het inderdaad al bijna 30 graden was toen ik besloot dat het NU ECHT op moest, het moest dus een fris recept worden wat ik met deze boerenkool zou maken. Het werd uiteindelijk deze salade, waarin ik ook aardappelen verwerkte die nog in mijn koelkast lagen. Natuurlijk had ik wel verwacht dat het een lekker recept zou zijn, maar dit overtrof mijn stoutste verwachtingen, daarom wil ik dit recept met jullie delen. Want ondanks dat het boerenkool seizoen nu over is; er is ook een (nog meer budget vriendelijke) diepvriesvariant.

HOOFDGERECHT – 40 MINUTEN – 2 PERSONEN

Ingrediënten:

  • 400 gram aardappelen €0,22
  • 200 gram boerenkool €0,67
  • 1 Blik linzen €1,06
  • 25 ml citroensap €0,05
  • 2 el mayonaise €0,05
  • 1 bouillonblokje €0,09

In je keukenkast:

  • Knoflookpoeder
  • Paprikapoeder

Kosten van dit recept per persoon: €1,07

Stap 1 – Was en snijdt de aardappelen in blokjes en kook ze voor ongeveer 15 minuten in ruim water met een bouillonblokje. Giet de aardappelblokjes af en doe ze in een ovenschaal en breng op smaak met 2 theelepels knoflookpoeder en zout. Besprenkel met olijfolie voordat de aardappels voor 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven gaan.

Stap 2 – Laat de linzen uitlekken, breng ze op smaak met een theelepel paprikapoeder, zet ze de laatste 10 minuten (in een eigen ovenschaal) naast de aardappeltjes in de oven.

Stap 3 – Kook de boerenkool voor 20 minuten.

Stap 4 – Meng 2 eetlepels mayonaise, 1 theelepel paprikapoeder, 25 ml citroensap en 25 ml water tot een dressing.

Stap 5 – Giet de boerenkool af en laat het daarna een beetje droog koken in de pan (kijk uit dat het niet aanbrand!) Voeg vervolgens de aardappel en de linzen ook toe, maak af met dressing naar smaak.

De linzen in het gerecht komen specifiek uit blik omdat deze veel mooier in vorm blijven, daarnaast zijn ze al gaar en hoeft er dus niet (veel) meer mee te gebeuren. Ook kan de salade zowel warm als op kamer temperatuur gegeten worden, hij is dus ook prima te gebruiken als bijgerecht bij een bbq, maar ook heerlijk als vegetarische lunch of avondmaaltijd.

Disclaimer: Prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste producten op het moment van schrijven, aanbiedingen uitgesloten. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Boerenkool en linzen salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *