jamaican jerk
Recept Tot €1

Recept: Aubergine van de bbq (met Jamaican jerk)

Met zomers als deze hebben wordt de barbecue meer dan eens aangestoken. Heerlijk natuurlijk, maar al dat vlees wat er op gaat is natuurlijk niet goedkoop. Ik besloot daarom enkele vegetarische barbecue recepten uit te proberen en wat mij betreft was vooral de aubergine met Jamaican jerk een groot succes. Komend weekend wordt er nog goed barbecue weer verwacht, dus misschien kun je dan dit gerecht ook eens proberen. Dit recept kost bijna geen tijd om voor te bereiden, maar je moet het wel lekker een flinke tijd laten marineren. Hou daar dus rekening mee!

BIJGERECHT – 10 MINUTEN – 2 PERSONEN

Ingrediënten:

  • 1 aubergine €0,95
  • 3 tl knoflook €0,09
  • 1 tl cayennepeper €0,03
  • 1 tl gemberpoeder €0,03
  • 1 tl korianderpoeder €0,03
  • 1 tl tijm €0,03
  • 3 el suiker 0,06
  • ½ tl kaneel €0,01
  • ½ tl nootmuskaat €0,01
  • 2 el citroensap €0,12
  • 2 el sojasaus €0,24
  • 2 el olijfolie €0,30

Kosten van dit recept per persoon: €0,95

Stap 1- Snijdt plakken van ongeveer een halve centimeter dik van de aubergine. Zorg dat de kanten waar de schil op zit zo dun mogelijk zijn want deze zijn niet lekker.

Stap 2- Meng alle droge ingrediënten voor de Jamaican jerk met elkaar, voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en meng het tot een marinade. Als het mengsel te dik is kun je water toevoegen.

Stap 3- Haal de aubergine schijven door de marinade en leg het in een schaal, waar de marinade nog bij geschonken wordt en laat dit een flinke tijd in de koelkast staan. Het beste maak je het alvast in de ochtend als je ‘s avonds gaat barbecuen.

Stap 4- Gril de aubergine op de barbecue, let wel op dat dit een product is dat goed gaar moet zijn voor je het gaat eten. Je kunt dit gerecht trouwens ook prima in een pan te maken, dat heb ik nu helaas ook moeten doen bij gebrek aan ruimte voor een barbecue.

Disclaimer: Prijzen zijn gebaseerd op de goedkoopste producten op het moment van schrijven, aanbiedingen uitgesloten. Aan deze prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *