Review

Review: Hello Fresh

Mijn eerste kennismaking met Hello Fresh was op de Libelle zomerweek 2017, daar kon je (met een bon) een probeermaaltijd kopen voor €2,50, het was best een flinke doos die ik mee terug moest sjouwen naar Brabant maar het beviel me goed. Een paar maanden later besloot ik, in naam van Gierige Gerda, maar eens gebruik te maken van de €25,- korting waar ze constant reclame voor maken. Inmiddels heb ik al een aantal keer gebruik gemaakt van Hello Fresh, tijd dus voor een review.

Gerechten

Iets wat mij in Hello Fresh enorm aantrekt is de grote keus in vegetarische recepten, de afwisseling in ingrediënten en de duidelijke recepten. Ik bestel alleen een box als ik ook echt 3 lekkere recepten kan selecteren. Succes recepten komen ook regelmatig terug, soms met een twist maar vaak genoeg ook gewoon exact hetzelfde als de vorige keer. De recepten zijn duidelijk beschreven, niet heel moeilijk en in 20/45 minuten klaar (afhankelijk van het recept!)

Porties

Mijn vriend en ik zijn geen grote eters, ik bestel graag Hello Fresh voor de dagen dat we samen eten, maar ik wil wel genoeg voedingsstoffen binnen krijgen. Ik ontdekte al vlug dat de porties van Hello Fresh bij een 2 persoons box erg groot waren voor ons, dus bestel ik eigenlijk altijd een 1 persoonsbox. Tenzij er echt belangrijke ingrediënten in zitten die dubbel moeten zijn, gelukkig kun je je bestelling heel eenvoudig van week tot week aanpassen en veranderen, als je maar zorgt dat je het op tijd doet!

Bezorging

Over de bezorging van Hello Fresh heb ik echt helemaal niet te klagen. Je kunt zelf op de website een dag en tijdsvenster kiezen. Op de dag voor de levering krijg je vervolgens een sms, hierin vertellen ze hoe laat ze verwachten de volgende dag bij je te zijn. In het uur voordat de box dan daadwerkelijk komt krijg je vervolgens nog een sms met daarin nog preciezer de tijd dat ze er zullen zijn en de naam van je bezorger. De bezorgers zijn telkens heel vriendelijk en ook belangrijk; voorzichtig met de (gekoelde) box.

Pauzeren en opzeggen

Wil je een week overslaan omdat je op vakantie bent of omdat de gerechten je niet aan staan? Dan kun je heel eenvoudig ‘week overslaan’ aanklikken bij de desbetreffende week, als je voor langere tijd geen box wil kun je het aangeven in de ‘bezorgkalender’. Wil je liever helemaal stoppen met Hello Fresh? Ook dat is met 1 druk op de knop geregeld!

Prijs

Dan is daar de prijs, je betaald (bij een 2 persoonsbox van 3 maaltijden) €6,66 per persoon, per maaltijd. Dat is natuurlijk niet heel goedkoop, ik krijg daarom vaak de opmerking dat Hello Fresh toch helemaal niks is voor iemand die zich Gierige Gerda noemt, maar ik zal opbiechten: ik heb dus nog nooit het volle pond betaald voor een box. Vorige week zijn er op internet verschillende ‘hacks’ langsgekomen hoe je goedkoop aan verschillende maaltijdboxen kunt komen, maar het hoeft bij Hello Fresh niet op te houden na die hack!

Hello Fresh heeft namelijk een heel goed programma om nieuwe klanten te werven; ‘geef €30,-, krijg €30,- ‘ noemen ze het. Als je een box besteld via deze link dan krijg je €30,- korting op je eerste box (hiervoor mag je niet eerder lid zijn geweest!) en ook ik krijg vervolgens €30,- korting op mijn volgende box. Nu jij ook lid bent kun jij weer €30,- korting aan vrienden aanbieden en als zij dan ook lid worden, krijg jij ook weer korting op je box. En zo gaat het maar door. Ben je niet van plan om het normale bedrag te betalen? Zorg dan wel dat je op tijd je lidmaatschap stopzet, maar dat is zoals boven gezegd heel eenvoudig!

Heb jij wel eens gebruik gemaakt van Hello Fresh?
Dit artikel bevat geen betaalde samenwerking. Dit artikel bevat wel affiliate link(s), lees daar hier meer over.
Hello Fresh

4 gedachten over “Review: Hello Fresh”

 1. Leuk gevonden! En complimenten voor je leuke site & Instragram.
  Mag ik opmerken dat ook na aftrek van de €25 euro de kosten nog op 2,50 per persoon per maaltijd zitten? Dat is €10 euro per dag voor alleen de avondmaaltijd.

  €10 is ons dagbudget (met 4 personen) waarmee we het ook in 2018 tot nu toe prima redden.

  Ik heb vorig jaar een weekmenu gemaakt voor 7 dagen avondeten met 4 personen voor slechts 1x €15 in totaal. Oké, dat is natuurlijk extreem goedkoop, maar wel met volkoren producten, peulvruchten en gemiddeld 200 gram groente per persoon per dag.

 2. Of deze Hello Fresh aanbieding voordelig is zal per situatie verschillen. Met 4 personen in een gezin is de €25 korting percentueel minder dan als je een 1 persoonsbox besteld. Voor sommige van mijn lezers zal een maaltijd van €2,50 juist wel al een enorme besparing zijn, terwijl het voor anderen zelfs onbetaalbaar is.

  Voor mij is Hello Fresh ook zeker wel een luxe, niet te vergelijken met een crisis weekmenu, maar dat heb ik ook nooit geïmpliceerd.

 3. Oeps wij hebben juist niet echt genoeg aan hello fresh met z’n 2 en vinden we de 2 personen box maaltijden krap aan en ook maar net genoeg. En zulke enorme eters zijn we nou toch ook niet dacht ik altijd.

 4. Ik weet zo niet hoeveel gram de maaltijden zijn in totaal, maar wij eten vooral veel groenten. Vlees en ‘vullers’ (rijst, pasta etc) eten we ook in onze eigen maaltijden weinig. Vlees 100 gram per avondmaaltijd en pasta en rijst vaak maar voor 1,5 persoon. Ja en als ergens kaas in gaat wel voor een heel weeshuis kaas. ?

Reacties zijn gesloten.