Geen categorie

Story time: Ik kreeg mijn Jumbo boodschappen gratis mee

Je zou het misschien wel van mij verwachten, maar ik ben echt geen berekend persoon. Dus ik let niet extra op houdbaarheidsdata om dingen gratis te krijgen. En ik kijk er ook niet naar hoeveelste ik in de rij ben bij de supermarkt. Toch heb ik een keer mijn boodschappen gratis gekregen omdat ik vierde in de rij was bij Jumbo, ik had daar echter niet om gevraagd.

Jarige Job

Mijn vriend was jarig dus besloot ik lekker uitgebreid te gaan koken. Geen idee wat ik allemaal maakte, ik vind het altijd leuk om op zulke momenten echt ‘thuis uit eten’ te gaan. Daarmee pak ik dus uit met speciale groenten, lekker vlees en ingewikkelde recepten. We woonden toen nog niet samen en omdat ik bij hem thuis was denk ik dat ik toch wat meer beperkt was. Thuis had ik (en heb ik) allerlei gekke apparaten tot mijn beschikking die luxe koken even extra luxe maken maar dat had ik daar niet. Ik denk dus dat het hoofdgerecht een biefstukje was, waarschijnlijk met iets van groentefriet.

Boodschappen

Voor de boodschappen waren we eigenlijk al gesponsord door familie die vond dat we maar eens uit moesten pakken. Dus eigenlijk waren we al heel goedkoop uit. Ik had dus echt niet zuinig gedaan, maar wel alleen voor die avond alles verzameld. Ik sloot netjes aan in de rij bij de kassa. Op zich was het vrij rustig en niet alle kassa’s waren open, maar ik moest wel even wachten. Toen trok de dame voor me haar mond open, om het even netjes te houden. Zij beweerde vierde in de rij te zijn en dus haar boodschappen gratis te moeten krijgen. Prima, zei de kassamedewerkster en ze riep iemand op om naar de kassa te komen. De camerabeelden moesten er op worden nagekeken voor ze de boodschappen daadwerkelijk gratis kon meenemen.

Zij niet, ik wel

Ondertussen was er natuurlijk een extra kassa geopend, maar wij moesten blijven wachten op de camerabeelden. Als de dame voor mij gelijk had was ik zelfs vijfde in de rij. De camerabeelden terugkijken duurde gelukkig niet al te lang en al vlug kwam het verlossende woord. De dame die aandacht had getrokken op de regel was pas derde in de rij, de persoon die bezig is met afrekenen staat namelijk niet meer ‘in de rij’. Ik daarentegen was wél vierde in de rij en ik kreeg mijn boodschappen dus cadeau.

Alcohol is niet gratis

Helaas moest ik wel mijn wijn afrekenen die ik bij mijn boodschappen had zitten. Iets wettelijks volgens Jumbo, maar ja daarna heb ik toch nog wijnen cadeau gekregen dus hoe dat precies zit weet ik eigenlijk niet. De kassamedewerker leek wel te genieten van het idee dat de dame met het hoge woord geen gratis boodschappen kreeg. Dat was dan wel weer een beetje gemeen, ik had het haar zeker ook gewoon gegund.

Ik weet niet of ik het zelf zou durven om te roepen dat ik vierde in de rij ben. Dit was echter wel een heel leuke ervaring, zeker om ook eens te zien hoe ze dan bepalen of je gelijk hebt. Het telt trouwens sowieso niet als alle kassa’s open zijn. Dus mocht je zelf ooit in de situatie komen zorg wel dat je eerst precies weet wat de voorwaarden zijn. Ik zou me toch een beetje schamen als ik ongelijk zou blijken te hebben…

4 reacties op “Story time: Ik kreeg mijn Jumbo boodschappen gratis mee”

  1. Hi, ik heb al 2x mijn boodschappen gratis gehad. Maar beide keren had ik alleen een half brood en beleg. Beetje jammer dat het niet meer boodschappen waren maar toch een fijn idee dat ik gratis lunch had.
    Ik ben van mening dat als een winkel reclame maakt voor dergelijke zekerheden, je niet moet schamen om daar ook gebruik van te maken. We maken toch ook gebruik van de geboden aanbiedingen?

  2. Ik heb de ervaring dat de Jumbo zich niet zo goed aan die eigen beloftes houdt, dus ik zal er niet meer om vragen. Zoals een product gratis meekrijgen wat verkeerd geprijsd is, gebeurt soms wel, maar vaak ook niet….

  3. Jumbo is echt waardeloos in de 4 wachtende in de rij. Als het zo ver is roepen ze dat er een andere kassa open gaat en daar wacht je vervolgens dan enkele minuten tot de kassier komt. En dan is er geen vierde wachtende. Zo on eerlijk

Je kunt niet reageren op dit artikel.