Kun jij een hele week NIKS uitgeven?
Actualiteiten

Happy birthday! Gierige Gerda is 5 jaar!

Vandaag vijf jaar geleden, op 21 februari 2017 besloot ik mijn eerste deal te delen op Instagram. Daarmee was Gierige Gerda geboren en begon de achtbaanrit die daarbij hoorde. Ik zal meteen eerlijk zijn dat ik al meteen hoopte dat ik veel mensen zou bereiken. Niet omdat ik nou echt zozeer veel volgers wilde, maar het zoveel mogelijk mensen bereiken met de beste deals vond ik wel heel belangrijk. En hoewel ik me al vanaf (bijna) het begin ‘bespaargoeroe’ noemde, heb ik juist in de afgelopen vijf jaar ontzettend veel geleerd over hoe geld werkt, wat een budget voor impact kan hebben en ook; hoe je nu echt het meest bespaard. Ik durf mezelf nu dus wel echt bespaarexpert te noemen.

De ontwikkeling van Gierige Gerda

Vijf jaar geleden begon ik met het delen van goede deals, vooral cashbacks. Veel meer was het niet, maar toch stroomden de volgers binnen. En al na een paar maanden kreeg ik mijn eerste telefonische interview. Potverdikkie wat was ik trots! Er werden helemaal foto’s van me gemaakt voor bij het artikel en alles. Ook deed ik ook vlak daarna mijn eerste ‘pers uitje’ naar het evenement van Jumbo ‘Share A Perfect Day’. Helaas na 2017 niet meer georganiseerd, mag van mij best terugkomen hoor als alles een beetje normaal is weer!

Al deze aandacht zorgde er wel voor dat ik steeds meer begon te delen dan alleen deals en uiteindelijk werd Instagram te klein voor me, dus besloot ik verder te gaan op een blog. Mijn doel om 10.000 volgers te halen op Instagram werd vorig jaar april bereikt, na ruim vier jaar. Daarmee had ik eindelijk de welbeminde ‘swipe up’ functie verkregen, die na een paar maanden gebruik werd vervangen door een linksticker. Die ook mensen onder de 10.000 volgers mogen gebruiken. Zucht, haha.

Mijn laatste uitje-voor-mijn-blog voordat de pleuris (beter bekend als corona) uitbrak was naar het vijf jarig bestaan van Scoupy. Precies twee jaar geleden en daar heb ik nog lang op kunnen teren. Al zijn er natuurlijk ook in corona-tijden heel leuke dingen gebeurd, zo is Gierige Gerda (Media) een echt bedrijf geworden en ‘dit’ dus mijn werk. En ook zijn er nog best wel heel leuke media uitingen geweest. Maar nu ben ik wel weer klaar voor nieuwe avonturen. Het is wel leuk om te zien dat Gierige Gerda is ontwikkeld van een echte ‘koopjesjager’ naar een plek waar je kunt leren bewust om te gaan met je geld. Een plek waar je leert om leuker te leven voor hetzelfde (of misschien wel minder) geld. Want mensen hebben vaak niet door dat ik ontzettend geniet van het leven. Besparen beperkt me daar niet in, het ondersteunt me juist!

Wat zeggen mijn volgers?

Ik was voor dit jubileum wel eens benieuwd naar wat volgers op Instagram eigenlijk allemaal van me leren. Wekelijks krijg ik wel twee of drie berichtjes in mijn inbox over hoeveel mensen al hebben bespaard, wat ze hebben geleerd of hoe mijn blog op een andere manier veranderingen heeft gebracht. Ook krijg ik veel bonnetjes binnen, van mensen die veel geld hebben bespaard. Dat is heerlijk om te lezen, maar mijn inbox zit ook vol met andere berichten en dus zijn deze moeilijk te vinden. Daarom vroeg ik even speciaal naar wat volgers aan mij hebben gehad en dit werd gezegd:

Gritte – Goedemorgen, ik heb nu twee  planken in mijn ‘nieuwe‘ voorraadkast. Voorheen rommelkast. Wilde je laten weten dat dit JOUW SCHULD is. Haha. Nee hoor, besparen is blijkbaar leuker dan ik dacht. Bedankt voor je tips!

Marloes – Hoi, ik denk dat ik je ookal echt 5 jaar volg. Het meest heb ik aan de term ‘bodemprijs’. Dus wat is de allermooiste prijs die je ooit voor dit product hebt betaald of wat is het maximale wat je er eigenlijk aan wilt besteden. Dat is voor mij goed om te kijken of het echt een aanbieding is, of eigenlijk dus niet. En al zou ik mijzelf inmiddels minimalistische Marloes kunnen noemen, ik vind het nog steeds leuk om je te volgen.

Carola – Dat als houdbare producten in de aanbieding zijn: echt inslaan! En niet bij 1+1 maar twee stuks kopen. Ik ga nu echt los en bespaar daardoor zoveel!

Sabine –  Ik heb van jou geleerd hoe bizar veel het scheelt als je een goede voorraad opbouwt. En hoe je creatief met Too Good To Go en andere anti-verspillings initiatieven omgaat.

Thea – De bodemprijs bijhouden. Eigenlijk heel logisch, maar gewoon nooit aan gedacht, haha.

Ik heb een kleine selectie gemaakt van de reacties die ik heb gehad, maar het komt er dus op neer dat ik lekker veel open deuren in trap, maar dat mensen zelf niet door hebben hoe ze daar het beste gebruik van kunnen maken. En ik moet zeggen dat ik dat dus ook vooral in de afgelopen vijf jaar heb geleerd.

Natuurlijk had ik, toen ik mijn eerste foto uploade op Instagram, nooit verwacht dat ik vijf jaar later nog steeds bezig zou zijn met dat account. En al helemaal niet dat ik richting de 20.000 volgers zou gaan. Dat ik een blog zou beginnen die maandelijks meer dan 100.000 bezoekers zou krijgen. En mijn lieve Facebook volgers niet te vergeten, die al met meer dan 13.000 zijn! Op naar nog (minstens) vijf jaar besparen, geldbewust worden en groeien in ons financiële leven. Het is heel speciaal om dit niet alleen te doen, maar samen met jullie.

Bedankt voor vijf jaar (of hoe lang je me ook volgt) likes, reacties en dm’s. Zonder jullie had ik dit niet kunnen doen!