Duitse supermarkt
duitsland

Dit zijn mijn plannen voor de ultieme Duitse bespaarhaul

Morgen ben ik jarig en om dat te vieren ga ik met bestie Iris naar Duitsland! Ik wil eigenlijk al terug sinds ik er voor de laatste keer was, maar door verschillende redenen is dat niet meer gebeurd. Die vorige keer was ik niet zo goed voorbereid als ik zou willen. Was ik nog niet zo getrained als bespaarexpert als ik nu ben. En was er ook nog niet zo’n enorme inflatie gaande.

Waarom naar Duitsland?

Ik wil eigenlijk om een heel andere reden naar Duitsland dan Iris, haar reden kan je namelijk hier lezen. Ik wil vooral naar Duitsland om te kijken in hoeverre de verhalen waar zijn. Er wordt namelijk vaak gezegd dat je beter naar Duitsland kan gaan omdat de producten, vooral drogisterij en huishoudelijke producten, daar veel goedkoper zijn dan in Nederland. Maar dan wordt vaak met de ‘normale’ aanbiedingen gerekend. Voor de Gierige Gerda methode maak je natuurlijk vooral gebruik van de allerbeste deals. Ik heb dus een enorme lijst met producten die ik vooral op prijs wil vergelijken en niet per se zelf nodig heb. Maar dat betekent niet dat ik er geen gebruik van ga maken!

Welke winkels wil ik heen?

We hebben besloten om naar Kaldenkirchen te gaan en van daaruit nog eens te kijken of we misschien nog richting Nettetal gaan, of daar gewoon de hele dag vertoeven. Ik wil sowieso dezelfde winkels bezoeken als dat we hier in Nederland hebben. Lidl en Aldi, al is de Aldi die we in Duitsland tegenkomen ‘Aldi Süd’ en is de Aldi die we hier in Nederland hebben ‘Aldi Nord’. Wat dat allemaal precies inhoud weet ik niet, maar het is dus waarschijnlijk niet een-op-een te vergelijken. Lidl weer wel en daar ben ik dus ook echt heel erg benieuwd naar. Ook ben ik eindelijk wel eens benieuwd naar de DM, daar heb ik al zo vaak goede dingen over gehoord dat ik nu toch wel heel nieuwsgierig ben.

Wat staat er op mijn verlanglijstje?

Er staan een aantal dingen op mijn lijstje om te vergelijken én eventueel te kopen. Zo wil ik heel graag kijken of bakproducten goedkoper zijn in Duitsland, het zal geen tientallen euro’s schelen, maar ik ben hier zelf vooral benieuwd naar op een ‘als we er toch zijn’ niveau. Uiteraard heb ik ook al gehoord dat de alcoholische dranken stukken goedkoper zijn in Duitsland. En jullie weten dat ik van wijn hou, dus ook daarvoor wil ik op zoek naar goede deals. Ook hoop ik all-in-one vaatwastabletten te vinden voor minder dan €0,05 per tablet, maar ik weet niet of dat heel veel gevraagd is, haha. Ik kwam er ook achter dat favorieten van mijn vriend, zoals Pringles en Knoppers, heel lekker geprijst zijn dus die haal ik sowieso. En voor mijzelf; Milka want daarop is ook goed te besparen. En voorraad van dit soort producten is inderdaad niet handig als je daardoor makkelijker verleid wordt om ze te eten, maar voor ons is dat in principe geen probleem. Verder moet ik heel eerlijk zeggen; ik sta open voor goede deals en ik zie wel hoe dat loopt. En het is ook mijn verjaardag, dus het is niet zomaar een gezellige dag. Het is een feestdag!

Hoe ik me heb voorbereid

Als je dit meteen op woensdag leest dan ben ik nog even flink aan de slag met lijstjes. Een slimme meid is goed voorbereid, dus ik zorg dat ik met een plan naar Duitsland ga. Niet alleen om alle deals te kunnen scoren, maar ook om goed uit te kunnen zoeken of het nu echt goedkoper is. Daarom heb ik vast de apps gedownload van de winkels waar ik heen wil en me aangemeld voor eventuele klantenkaarten. Duits is niet mijn beste taal, dus soms is het een beetje moeilijk te begrijpen maar gelukkig hebben we Google Translate! Ook gaat er dus een goed gevuld notitieboek mee om alle prijzen te kunnen vergelijken met mijn bodemprijzen. Uiteraard per liter, kilo of stuk prijs, zodat ik goed kan vergelijken of het een goede deal is. Verder heb ik op prospektangebote.de alle folders vast doorgekeken en op xgratis.nl/forum naar eventuele cashbacks. Heel spannend om mee te doen met buitenlandse cashbacks, maar ik vind dat ik het minstens moet proberen! Van producten waarvoor dat belangrijk kan zijn, zoals haarverf, heb ik foto’s gemaakt en in een speciale app gezet.

Ik hoop dus dat ik goed genoeg ben voorbereid. We trekken goede schoenen aan, zodat we lekker door kunnen stappen. We hebben de mondkapjes die verplicht zijn waar we heengaan, voor zover ik kon zien. En natuurlijk gaan er genoeg tassen en een koelbox mee. En ik ben heel benieuwd of de Duitse deals deze keer wel mijn goedkeuring krijgen…