Minke Gierige Gerda
Persoonlijk

Uit de oude doos; de 20 vragen tag…

Ik ben nu 2 maanden aan het schrijven op deze blog. Ik vertel af en toe iets over mijzelf maar ik word eigenlijk nooit echt persoonlijk. En ik wil van deze blog zeker geen persoonlijke blog maken, maar de meeste artikelen schrijf ik wel vanuit mijn eigen ervaring. Daarom leek het mij leuk om toch een keer een artikel te schrijven over mij. Lekker ouderwets (wat dat past wel bij mij) besloot ik daarvoor een ’tag’ te gebruiken. Een goede 4/5 jaar geleden zag je deze op alle blogs, nu is dat een beetje uit de tijd maar zo kunnen jullie mij wel een beetje beter leren kennen.

Wat is je lievelingskleur?

Blauw, het is best een beetje gek hoe goed dat te merken is. Blauw is ook gewoon de ‘rode’ draad in mijn leven. Mijn kledingkast is overwegend blauw, ik eet het liefst paprika chips en als ik geen blauwe pion kan kiezen vind ik een spelletje eigenlijk bij voorbaat stom.

Wat is je favoriete nummer?

Ik ben een enorme muziekliefhebber, als begin twintiger leefde ik zowat op het Leidscheplein. Ik was voor mijn gevoel vaker te vinden in de Melkweg en Paradiso of andere concerthal dan op mijn opleiding, maar dat zullen wel een beetje valse herinneringen zijn. Ik heb dus aan heel veel nummers goede herinneringen en ik kan moeilijk echt een favoriet kiezen. Maar als het dan moet ga ik denk ik voor een super zoetsappig nummer; Michael Bublé met Everything. Puur omdat liedje voor mij gewoon luistert als het gevoel van verliefd zijn. En welk gevoel is nu beter dat verliefdheid?

Wat is jouw droom carrière?

Ik zou het heel erg fijn vinden als ik een carrière kon maken van Gierige Gerda en vooral het helpen van besparen op de dagelijkse kosten. Ik ben dan ook bezig met een cursus om budget coach te worden!

Waar zou je op jezelf willen wonen?

Op paleis Noordeinde? Ik ben best wel blij met mijn plekje op dit moment! Tot het moment dat ik ga samenwonen, maar daar willen wij nog even mee wachten. Dan hoop ik wel in een ‘echt’ huis te gaan wonen, met een tuin zodat ik lekker zelf wat groenten kan verbouwen!

Wat is je favoriete manier om te reizen?

Gewoon met de auto. Ik denk dat ik een trein voor verre afstanden ook wel lekker zou vinden, maar ik háát vliegen. Weet je eigenlijk blijf ik het liefste gewoon thuis.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik ben op dit moment veel bezig met mijn blog, maar ik ben ook graag creatief bezig. Ik had vroeger zelfs ook een DIY blog! Ik had alleen niet de middelen om goede kwaliteit foto’s te maken, eigenlijk ook niet de tijd om goede DIY’s te maken en zeker niet het geld hiervoor. Daarom ben ik er mee gestopt, maar ik ben dus niet opgehouden met creatieve dingen!

Wat zijn je favoriete kledingwinkels

Mag ik er gewoon 1 noemen? Norah! Perfect voor mijn figuur en heel mooie prints en stoffen die mij gewoon enorm enthousiast maken. Daarnaast zijn de producten echt van heel mooie kwaliteit en zijn de prijzen echt per-fect!

Naar welk concert zou je graag gaan?

Zoals ik net al zei ben ik ‘vroeger’ naar veel concerten geweest, er zijn dus weinig concerten waar ik nog heen zou willen. Als ik zou kunnen tijdreizen zou ik mij naar 1960s LA laten sturen en me daar bij alle groupies voegen om zo alle grote namen van de muziekgeschiedenis in hun begintijd mee te kunnen maken!

Wat is je favoriete thee smaak?

Ik ben dol op thee! Ik kan op een werkdag wel 8 flinke mokken wegkloeken. Mijn meest favoriete smaak is Sinterklaasthee van Simon Levelt, maar zoals je vast wel vermoed is deze thee alleen maar eind november te verkrijgen. Maar ik heb nog een voorraadje om tot die tijd vooruit te kunnen! Als tweede favoriet heb ik witte thee jasmijn en derde is groene thee cranberry.

Verzamel je iets?

Geld sowieso.

Je slaapt niet zonder…

How I met your mother. Dit klinkt vast heel erg stom maar als ik ga slapen zet ik How I met your mother aan op Netflix. Ik kijk het niet, ik luister er niet naar, maar het zorgt dat ik zonder moeite in slaap val. Meestal houd mijn telefoon na even op met afspelen maar soms word ik 3/4/5 uur later even wakker en is hij nog steeds bezig. Dan heb ik (gelukkig) geen moeite om het uit te zetten en verder te slapen.

Ook als ik een dutje wil doen zet ik How I met your mother op en dan ben ik zo weg…

Als je 1 miljoen euro zou krijgen, helemaal voor jou alleen, wat zou je er dan mee doen?

Ik zou een huis kopen, geen gek groot huis misschien iets van 2,5 of 3 ton, groot genoeg voor mij en mijn vriend op een plek waar we graag zouden willen wonen. Ik zou het mooi aankleden en voor ons beide een nieuwe auto kopen. De rest gaat op de bank en gebruik ik voor als het nodig is. OH! En ik zou een keer naar een sterrenrestaurant gaan, gewoon omdat het kan.

Wat is je favoriete make-upmerk?

Degene die in de aanbieding is.

Wat is je favoriete seizoen?

Ik ben eigenlijk niet persé fan van 1 seizoen, ik ben er vooral dol op dat wij in Nederland gewoon seizoenen hebben. Ik geniet van elk seizoen bijna even veel, maar ik hou wel heel erg van licht dus ga voor de lente, als de dagen langer beginnen te worden! En je eindelijk weer met-zonder-jas naar buiten kan.

Slaap je met de deur open of dicht?

Vanavond gaat hij dicht! Er zit een sprinkhaan in de woonkamer, nu al voor de tweede avond en die beesten vind ik gewoon ECHT. HEEL. NAAR! Gisteren sprong hij in bed op mijn been, gillen heb ik niet gedaan, maar ik denk dat ik niet anders zou hebben gereageerd als er ineens een vampier in mijn kamer stond.

Wat eet je het liefst?

Ik eet gewoon het liefst. Als ik moest kiezen zou ik gaan voor Mexicaans of pizza. Maar afwisseling vind ik ook heel belangrijk. Als ik langere tijd elke week een bepaalde maaltijd eet dan raak ik het ook beu. Dus vooral lekker afwisselen!

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Omdat ik het gewoon heerlijk vind om te schrijven. Verder heb ik dat al in mijn eerste artikel geschreven.

Heb je een abonnement op een tijdschrift?

Hallo, weet je aan wie je het vraagt? Abonnementen neem je alleen als je echt goede aanbiedingen hebt of een cadeaubon voor een abonnement of zo. Zorg zo veel mogelijk dat je een abonnement neemt dat automatisch stopt (desnoods geef je hem cadeau aan je goudvis). Maar anders is het meestal gewoon weggegooid geld.

Wat deed je gisteravond om 12 uur?

Ik was Full house aan het kijken volgens mij? Of gewoon Youtube, dat kan ook nog.

Wat is je favoriete parfum?

Ja nu val ik door de mand. Mijn favoriete parfum is namelijk een dure. Victor en rolf met Flowerbomb. Maar ik vind een kwalitatief parfum een luxe die ik mezelf zo af en toe mag geven. Lange tijd kocht ik elk jaar de Yves Rocher zomerparfum, uiteraard wel alleen met een goede aanbieding!

Zo nu weten jullie een klein beetje meer over mij. Heb je nog leuke vragen, persoonlijk of over besparen; laat ze dan hier onder achter! Dan kan ik deze een volgende keer beantwoorden!

3 gedachten over “Uit de oude doos; de 20 vragen tag…”

  1. Leuk zo’n persoonlijke blog. Mijn vraag aan jou, is er iets waarop jij niet bespaart?

Reacties zijn gesloten.