niet op bespaar
Persoonlijk

5 dingen waar ik NIET op bespaar

Het is me al heel vaak gevraagd en ik denk dat ik dit artikel al wel 10 keer heb proberen te schrijven. Ik vond het wel heel moeilijk om te bedenken op welke dingen ik nu eigenlijk niet bespaar. Want voor de meeste dingen wil ik toch wel echt de allerbeste prijs. Ik gebruik dus ook voor onderstaande dingen altijd wel een kortingscode of spaar voor korting of ik stel mijn aankoop net zo lang uit tot ik de deal vind die ik in mijn hoofd had. Maar het zijn wel die dingen waar ik een keus maak om wat meer te besteden, want ook een bespaarguru kiest niet altijd de budgetoptie.

1. Het versturen van kaarten

Ik ben helemaal niet zo’n attent persoon. Ik wil heel graag attent zijn en doe ook mijn best, maar het zit mij niet in mijn aard. Daarom vind ik kaarten versturen via bijvoorbeeld Greetz.nl erg handig. De kaarten die je via deze dienst verstuurd zijn wel weer ontzettend duur, maar als ik een kaart stuur is dat wel omdat ik je echt graag een kaart stuur.

2. Schoenen

Goede schoenen vind ik heel erg belangrijk. En het beste loop ik op Nike Air Max 1, niet de goedkoopste schoenen. Voor andere schoenen dan sneakers kom ik al sinds jaar en dag bij Van Haren. Die winkel valt dan misschien wel weer redelijk onder budgetproof, maar ik zorg wel dat ik ook daar de kwaliteit voorop laat staan in plaats van prijs. Welk voetbed goed voelt kan erg per persoon verschillen en ik heb het geluk dat Van Haren mijn favoriete voetbed is.

Trouwens; dit was zo’n ding waarvan ik de aankoop maar uit bleef stellen! Ik had mijn Nike Air Max 1’s uit 2013 zo ver afgetrapt dat er een gat in de zool zat. Toch wilde ik persé een paar waar ik echt blij mee zou zijn en persé niet meer betalen dan 90 euro. Dus toen ik het uiteindelijk mijn vondst van het jaar deed was ik daar ook echt mega blij mee.

3. Persoonlijke cadeau’s

Ik vind cadeaus geven echt een verschrikkelijke sociale verplichting. Het gebeurd vaak alleen omdat het ‘moet’. Daarom is het vaak zo dat je op een verjaardag een envelop geeft met een briefje van 10 of 20 erin en dat je datzelfde een paar maanden later gewoon terug krijgt, hopelijk wel met een nieuwe envelop er om. Maar als ik dan een leuk cadeau-idee heb en ik wil iemand iets geven, dan bespaar ik daar ook echt niet op. Ik vond het vooral altijd leuk om cadeautjes te kopen voor mijn kleine nichtjes. Van die dingen die ik zelf eigenlijk altijd wel had willen hebben, maar die geen ouder voor hun kind koopt. Daarvoor zijn tante’s dan weer. Nu zijn die kleine nichtjes een kop groter dan ik en is er zelfs al eentje aan het studeren, gelukkig heb ik nieuwe slachtoffers gevonden om alle leuke kindercadeau’s voor te kopen.

4. Pizza, friet en andere cheat meals

Één keer per week eet ik heel ongezond, meestal is dat pizza. Soms is het McDonalds of iets anders van thuisbezorgd.nl, maar 1 keer per week trakteer ik mezelf. Natuurlijk zijn diepvriespizza’s stukken goedkoper dan thuisbezorgen, maar laten we wel eerlijk zijn; een diepvries pizza is nooit zo lekker als eentje van Domino’s en een hamburger van de McDonalds is ook gewoon heel anders dan eentje uit de pan thuis. Soms wil ik ook gewoon een gehaktbal speciaal. En hoewel ik niet opgeef om deze zelf (vegetarisch) te maken, is het me nog niet gelukt om hem zo lekker te maken en dus ga ik nog maar even naar de friettent. Maar meestal ga ik toch voor een lekkere Domino’s pizza Caprese.

5. Wijn

Dat ik kan genieten van een glas wijn laat ik geregeld weten op dit kanaal. Toen ik nog geregeld live sessies deed op Instagram werd me ook vaak gevraagd naar mijn glaasje wijn. Inmiddels ben ik gestopt met drinken op doordeweekse dagen, wat sowieso al een flinke hap scheelt van het budget. Daarom heb ik besloten om voortaan alleen nog lekkere wijn te drinken. Mijn favoriet is Dreambird Pinot Grigio, verkocht door Hema. Nog steeds niet de duurste wijn ter wereld maar met 4 euro en goede smaakt prima prijs/kwaliteit verhouding. Al dronk ik laatst (heel lekkere) wijn van 20 euro en daar werd ik niet eens aangeschoten van, maar goed ik kan ook nuchter blijven voor niks, haha. (Niet drinken voor je 18e en drink met mate, en zo.)

Waarbij kijk jij meer naar kwaliteit dan de prijs?

2 gedachten over “5 dingen waar ik NIET op bespaar”

  1. Schoenen, fietsen , winterjas, beha , matras allemaal dingen die goed zijn voor mijn lichaam en dus gezondheid of waar ik afhankelijk voor ben.

  2. Aan dingen als een matras of een fiets had ik niet eens gedacht, haha, niet écht dagelijkse uitgaven. Maar zeker waar dat het dingen zijn waar kwaliteit belangrijker is dan prijs.

    Leuk weetje (misschien) mijn winterjas heb ik (inmiddels denk ik al wel 5 jaar geleden) zelf gemaakt. Dat is ook een soort besparen toch?

Reacties zijn gesloten.