lekker en simpel
Kookboek Review

Boek review: 100 Snelle wereldgerechten – Lekker & Simpel

Toen ik vorig jaar het boek ‘1x keer kopen, 5x koken’ door Sofie en Jorrit van het kookblog Lekker & Simpel mocht reviewen vond ik dat een enorme eer, hoewel ik al best een klein succes boekte met mijn Instagram was het de eerste keer dat ik iets toegestuurd kreeg. Nu zijn we een jaar verder en is Gierige Gerda enorm gegroeid, maar ik voel mij nog steeds net zo vereerd dat ik ook het nieuwe boek van Sofie en Jorrit mag reviewen als de vorige keer. Dit keer ontdekken zij de internationale keuken met ‘100 Snelle Wereldgerechten’. Ik ben benieuwd hoe lekker en simpel dit kookboek ook weer zal zijn.

Vormgeving

Wat mij in kookboeken altijd meteen aan moet spreken is de vormgeving. Natuurlijk moeten de gerechten er lekker uitzien op de foto’s, maar ook de rest van de lay-out moet me uitdagen om te gaan koken. Dat is bij dit boek zeker het geval. De recepten zien er in een eerste oogopslag direct duidelijk uit. Geen ellenlange lijsten met ingrediënten, geen pagina’s vol met instructies. Het lettertype dat gebruikt is is duidelijk, ook als je aan het koken bent en even vlug in het boek spiekt. Daarnaast word ik ook vrolijk van de kleurtjes die gebruikt zijn. Het is echt een aanwinst in de boekenkast.

Zijn de recepten budgetproof?

Iets wat me direct opvalt aan het boek is dat de recepten niet alleen vrij eenvoudig zijn, maar ook dat ik 9 van de 10 ingrediënten al in mijn (koel)kast kan vinden. Ideaal dus als je niet weet wat je moet koken terwijl je wel een volle koelkast hebt. Maar de ingrediënten zijn ook alledaags en budgetproof. Zo heb ik in de ingrediëntenlijsten o.a. gehakt, kipfilet, komkommer, prei, tomatenblokjes en paprika uit pot zien staan. Er zitten ook een paar recepten bij met vis en garnalen, maar zelfs die zijn (relatief) goedkoop te maken en bijvoorbeeld leuk voor een speciaal moment. Ik vond het ook leuk om te zien dat ik voor een aantal zoete recepten zelfs niet eens naar de supermarkt zou hoeven. Dat is bij de meeste kookboeken echt wel heel anders.

Vegetarisch

Ik vind het ook goed om te zien dat er veel vegetarische opties in het boek staan en ik denk dat er zelfs een aantal vleesgerechten ook eenvoudig vegetarisch te maken zijn. Bijvoorbeeld door kip te vervangen door vegetarische kip of gehakt door vegetarisch gehakt. Het kookboek is dus ook ideaal voor mensen die (vaker) flexitarisch willen eten. Ik heb al eerder laten blijken dat ik dit erg belangrijk vind dus dat juich ik alleen maar toe! Zoals je op de foto kunt zien aan alle post it’s, heb ik al flink wat recepten uitgekozen die ik binnenkort wil gaan maken dus het boek zal flink gebruikt gaan worden.

Het kookboek 100 Snelle Wereldgerechten door Sofie Chanou en & Jorrit van Daalen Buissant Des Amorie, uitgegeven door Betram + De Leeuw uitgevers BV is o.a. te koop bij Bol.com voor 20 euro.

Ik heb dit artikel ter review opgestuurd gekregen. De link naar de verkoopsite van bol.com is een affiliatelink. Dit wil zeggen dat ik een kleine commissie krijg als jij het artikel koopt via deze link. Deze commissie wordt gebruikt voor het onderhoud van deze website, het kost jou niets extra.