Nu ik een aantal keer een goede Too Good To Go box heb weten te bemachtigen van Lidl besloot ik dat ik ook wel eens kon laten zien wat ik er dan mee maak. Een week lang verspilling vrij eten. Ik gebruik vooral producten uit de too Good To Go boxen, uit de anti-verspillingsbakken bij de supermarkt en natuurlijk uit mijn voorraad. Ik heb verder geen restricties gelegd over wat ik nog bij ‘mag’ kopen voor de gewone prijs, maar zo min mogelijk is wel het doel. Ik ben heel benieuwd hoe het me zal vergaan…
Zaterdag – Risotto met champignons en zalm – €1,46 per portie
- Champignons (Too Good To Go -Lidl)
- Zalm (Jumbo)
- Risottorijst (Hello Fresh)
- Scheut witte wijn (Altijd in huis)
- Parmezaanse kaas (Altijd in huis)
- Bouillonblokje (Voorraad)
Eigenlijk wilde ik pas maandag beginnen met deze challenge, maar dit gerecht stond sowieso op het menu. Want ik moest alleen eten en mijn partner houdt dus helemaal niet van champignons. Dus op een dag dat we samen eten kan ik daar dus bijna nooit wat mee maken. De champignons kwamen uit een TGTG pakket en de risottorijst was een restje van Hello Fresh. Prima verspillingsvrije maaltijd dus en daarom bedacht ik het begin van de challenge wat naar voren te verschuiven. Alleen de zalm heb ik wel nieuw gekocht, ik koos hierbij voor een diepvries variant. Normaal vind ik die niet zo lekker, maar nu had ik hem langzaam gegaard in de oven, met dille en een partje citroen (ook een van de afvalbak gered stuk fruit) en dat was eigenlijk wel heel erg lekker!
Zondag – Courgettesoep – €0,45 per portie
Het recept vind je hier.
- Courgette (Too Good To Go -Lidl)
- Prei (Too Good To Go -Lidl)
- Munt (Too Good To Go -Lidl)
- Peterselie (Too Good To Go -Lidl)
- Bouillonblokje (Voorraad)
De courgette uit mijn laatste TGTG box was nogal gehavend. Niet lang te bewaren dus, ik wist alleen echt niet wat ik ermee aan moest omdat ik ook zondag alleen zou eten. Ineens bedacht ik dat ik er wel een lekker soepje mee kon maken. Samen met de prei en de kruiden uit de boxen die ik tot nu toe heb gekregen moest dat wel lekker worden. Uiteindelijk was het genoeg voor 2 porties.
Maandag – Spaghetti aglio olio met venkel, tomaat en spekjes – €1,30 per portie
Het recept vind je hier.
- Venkel (Too Good To Go -Lidl)
- Tomaten (Too Good To Go -Lidl)
- Spekjes (Jumbo)
- Pasta (Voorraad)
- Parmezaanse kaas (Altijd in huis)
Het nadeel van Too Good To Go is dat je ook een groente of fruit kan krijgen waar je niet zo gek op bent. Zo vond ik venkel in mijn laatste box. Een groente die ik eigenlijk pas 1 keer eerder had bereid, vanuit een Hello Fresh box en die toen niet in de smaak was gevallen. Hoe ging ik dit oplossen? Nou, door het grootste risico ooit te nemen en er ook tomaten bij te doen. Iets wat mijn vriend ook eigenlijk niet lekker vind. Gelukkig vielen ze beide, nadat ze ongeveer 30 minuten in de oven hadden gestaan met balsamico azijn en olie, gemengd met spekjes en spaghetti wel in de smaak. Wellicht is dit zelfs wel voor herhaling vatbaar!
Woensdag – Oosterse biefstukpuntjes met udon noedels en paksoi – €0,89 per portie
Het recept vind je hier.
- Paksoi (Too Good To Go – Lidl)
- Biefstuk (Too Good To Go – Hema)
- Wortel (Aldi)
- Udon noodles (Voorraad)
Oh. My. God. Nee, Janice van Friends is niet net binnengekomen. De biefstuk die ik in mijn Hema box kreeg was gewoon zo heerlijk en van goede kwaliteit! Niet te geloven hoe goed die box achteraf eigenlijk was. Binnenkort nog maar weer eens eentje proberen te scoren, want dit was heerlijk. Ik maak dit recept vaker en dan meestal met vegetarische runderreepjes van Crisp. Wortel gebruik ik graag om wat extra groente toe te voegen aan een gerecht en dat past hier perfect.
Donderdag – Witlof schotel met kip – €1,32 per portie
- Witlof (Too Good To Go -Lidl)
- Kaas (Too Good To Go -Hema)
- Créme fraiche (Lidl)
- Kip (Aldi)
Toen ik een tijdje een koolhydraatarm dieet volgde (het enige dieet wat ik ooit gevolgd heb) was dit mijn favoriete maaltijd. Eigenlijk heel simpel; je bakt kip, met wat zout en kerriepoeder in een wok. Vervolgens mik je daar witlof bij en een potje creme fraiche. Dat meng je en gaat in een ovenschaal. Kaas erover en 30 minuten in een oven van 175 graden. Het is voor mijn gevoel echt verre van gezond, maar soms heb ik er zo’n zin in en toen ik dus witlof in mijn Too Good To Go pakket had besloot ik dat het weer eens mocht. Voordeel is wel dat je dus echt vrij weinig eet en lang vol zit omdat het zo machtig is. Haha.
Vrijdag – Mexicaanse quinoasalade – €0,64 per portie
Het recept vind je hier.
- Paprika (Too Good To Go -Lidl)
- Avocado (Too Good To Go -Lidl)
- Spinazie (30% korting Aldi)
- Quinoa (Voorraad)
- Mexicaanse kruiden (Voorraad)
- Peterselie
- Tacoschelpen (Hello Fresh)
Ik wilde voor dit recept eerst gehakt gebruiken dat ik bij Jumbo uit de uitverkoopbak had gehaald voor €0,50 per 300 gram. Ik heb alleen erg veel vlees op de planning gehad, dus besloot nog een extra dag vega te eten en te gaan voor quinoa in plaats van vlees. Gezien dit recept ook geen kaas bevat is het meteen ook wat gezonder.
Zaterdag – Aardappels met radijs uit de oven – €0,60 per portie
- Radijs (Too Good To Go -Lidl)
- Aardappels (Too Good To Go -Lidl)
- Worst (Samen verspillingsvrij Lidl)
- Sla (Jumbo)
Oeps, ik ben vergeten een foto te maken van de laatste maaltijd van deze week. Ik zat intussen met 2 zakken met radijs en wist van gekkigheid niet meer wat ik ermee aan moest vangen. Ik vind het best lekker om radijs door een salade te mengen, maar 2 zakken? Ik besloot ze daarom warm te bereiden. Eerst koken en daarna in de oven roosteren met balsamico azijn en een beetje suiker. Dit bleek erg lekker. De aardappeltjes bakte ik zoals ik altijd doe, met knoflook in de oven. Mjam.
Een goede afsluiting van een week waarin ik heel erg lekker heb gegeten voor een fractie van wat het normaal zou kosten. Want in totaal hebben deze 7 maaltijden, 12 porties want 2 dagen at ik alleen, mij €11,41 gekost. Dat is minder dan €1,00 per portie! Over een tijdje eens kijken of het me ook lukt om 7 dagen te eten voor €14,00 als ik alles ‘gewoon’ moet kopen. Nu ga ik er eerst eens even aan werken om de vriezer leeg te eten…
Wat een leuk idee! Ik doe 1 keer per week boodschappen en probeer op die dag ook vaak een to good to go box te scoren. Meestal bij Jumbo, afgelopen week bij Lidl. Dan haal ik eerst bij de servicebalie de box op, leg die in de auto en spiek even wat erin zit. Dan ga terug de winkel in om weekboodschappen te doen.
Ik weet dan wat er in de box zit en daar pas ik mijn boodschappen op aan. Als ik een leuk recept tegenkom ergens, dan sla ik die op in mijn telefoon zodat ik weet wat ik er allemaal voor nodig heb. Als 1 van die ingrediënten in de box zit kan ik het recept zo opzoeken om de rest erbij te kopen.