action meer kost lief is
Shoppen

Waarom Action je meer kost dan je lief is

Ik hoor wel eens van lezers dat ze nog nooit bij Action zijn geweest, maar ik denk dat de meeste mensen er toch wel vaker komen. Ze hebben er van alles en nog wat, voor elk wat wils. Ze springen in op de laatste trends, bijvoorbeeld met bullet journal spullen of sheet maskers en toch zijn ze er ook voor de minder trendgevoelige mensen. Alles bij de Action lijkt ook enorm goedkoop, daarom is het nogal makkelijk om je mandje vol te gooien, maar als je niet uitkijkt kan de Action je meer kosten dan je lief is.

Dingen kopen die je niet nodig hebt

Het eerste gevaar dat je loopt bij Action is dat je producten koopt die je eigenlijk niet nodig hebt. Niet alleen zonde van je portemonnee trouwens, ook voor het milieu is het goed om wat beter na te denken over een aankoop die je doet. Als het uiteindelijk toch in een kast beland en niet gebruikt wordt kun je het net zo goed in de winkel laten. Hoe ik het doe; ik laat het ding dat ik graag wil (maar niet nodig heb) in het schap liggen en ga gewoon verder met mijn route door de winkel. Negen van de tien keer weet ik niet meer wat ik anders allemaal in mijn mandje had gegooid als ik bij de kassa aan kom. Natuurlijk gebeurd het ook wel eens dat ik achteraf spijt krijg dat ik iets niet heb gekocht, maar in dat geval heb ik gewoon een goede reden om nog een keer terug te gaan.

A-merken voor minder

Hetgeen wat je het meeste geld kan schelen zijn de prijzen van A-merk producten. Deze zijn bij het budget warenhuis meestal inderdaad lager dan in de supermarkt en drogist. Het zijn echter wel allemaal houdbare producten, die in de ‘gewone’ winkels vaak in de aanbieding te vinden zijn met 50% of hogere korting, een prijsverlaging waar Action niet bij in de buurt komt. Ook is het verstandig om te kijken naar de prijs per eenheid/ inhoud van de verpakkingen van producten bij Action. Soms zijn de verpakkingen ineens van heel ander formaat waardoor het goedkoper lijkt, terwijl je eigenlijk net zoveel betaald voor de prijs per eenheid als in een andere winkel.

Hygiëne en houdbaarheid

Iets wat je misschien niet direct extra geld kost maar ook iets is om op te letten is hygiëne en houdbaarheid van cosmetica en verzorgingsproducten. Niet alles is goed verzegeld en mensen geven er niet zoveel om dat anderen de door hun geteste producten nog zullen kopen. Bij zeepproducten maakt het niet zoveel uit als mensen eraan ruiken, maar andere producten kunnen wel (sneller) bederven door aanraking met lucht of zelfs de huid. Dat laatste is natuurlijk helemaal niet fijn als dat huid is van een ander. Dit is een reden waarom ik bij Action alleen cosmetica en verzorgingsproducten koop die in verpakkingen zitten die niet (makkelijk) open te maken zijn om te testen.

Het is mij trouwens opgevallen dat de bonnetjes van Action de laatste tijd stukken efficiënter worden geprint. Ik weet niet of dit expres wordt gedaan omdat het invloed heeft op de ervaring van de klant, maar er zijn maar weinig dingen toevallig in winkels. Zelf probeer ik mijn bezoeken aan Action ook zoveel mogelijk te spreiden. Daardoor kom ik er soms wel 2 of 3 maanden niet, maar afgelopen maand ben ik er dan wel weer haast wekelijks geweest omdat ik dingen nodig had. Action is wat betreft sommige producten wel echt goedkoop, het is vooral zaak dat je goed oplet en uitrekent of je bij Action voordeliger uit bent of toch bij de supermarkt of drogist. Anders kan het je onnodig veel geld kosten!

Kijk jij ook bij Action bewust naar de prijzen?

19 gedachten over “Waarom Action je meer kost dan je lief is”

 1. Ik gooide vroeger mijn winkelwagentje wel aardig snel vol bij de Action, maar shop er nu veel kritischer. Ik ga er vooral naartoe voor dingen die ik nodig heb en die echt goedkoper zijn dan elders. Zeep inderdaad, bakpapier, afwasborstels, dat soort dingen.

 2. Ik koop daar alleen wat ik nodig heb. Snuffelen en nieuwe ideetjes opdoen doe ik daar wel, en ga dan bij de kringloop kijken of daar iets in die trend staat.

 3. Ik koop bij ACTION schoonmaak spullen snoepgoed gel en schroeven en kaarsen en ik vind het gewoon goed en goedkoper dan praxis of gamma.vind het prettig winkelen bij Action. Bijna alles te koop

 4. Mijn man noemt het de 30€ winkel.
  Je koopt inderdaad te veel ipv wat je nodig heb.

 5. Ze hebben ook echt wel troep producten, die zo kapot gaan of al zijn. Bestek wat roest, ijsklontzakjes waarvan helft al lek is en ga maar door. Doen niet moeilijk met ruilen, maar kost toch tijd energie ergernis. Dus goedkoop is niet altijd goedkoop. Goed opletten!!!!

 6. Ik ben echt een supermarkfan, maar kom ook zo af en toe bij Action. Nu maakt het mij niets uit waar ik ben, maar heb een afwijking om aanbiedingen te kopen en koop dan meer dan ik nodig heb. Doordat ik houdbaarheidsproduken daardoor soms over datum weggooi, krijg ik hiervoor vaak van mijn huisgenoten op de kop.

 7. Bij alles wat ik denk “oh handig” (en dus niet op voorhand nodig heb). Laat ik liggen en onthoud ik voor de volgende keer. Ik slaap er altijd een nachtje over om maar zo te zeggen. En alles wat ik niet nodig blijk te hebben breng ik gewoon weer terug.

 8. Echt een top winkel,zeker voor de doe het zelver,neem nou de kwasten of de verf of de kit of de schroeven en noem het zo maar op,voor een schijntje van wat je anders in de bouwmarkt brengt,echt een top winkel,maar ja soms blijft er wel eens wateer aan de strijkstok hangen,nou ja dat moet dan maar.

 9. Hoi ik ben johnny en eerlijk is eerlijk ik kom er meestal als ik vrij ben handige artikelen mee zoals een mini schroeven draaier setje 1.95 ik heb er taloze kleine dingen mee opgelost en kleine bureau lampjes ja en dat was wat de lampjes had ik genoeg maar wat ging action doen die haalde alle AG 13 lr 44 uit verkocht en de kassier vroeg ik me af hoe het werkt met een aantal mensen die mij lampjes verkoopt en ja geen batterijen meer NoI ik werd zo kwaad dat ik dezelfde merk batterij en nr 5x zo duur betalen moest online dat vertikte ik en hè action aangesproken daar over tot mijn grote verbazing 2 weken later viel het mij op alle winkels hadden weer het merk en nr in de schappen staan ja echt waar gebeurd een dikke pluim voor action Mvg Johnny

 10. Ik koop meestal verf, en kwasten, deze zijn van goede kwaliteit. Ook klein gereedschap, dat werkt prima. Voor de honden, hebben ze veel keuze, en goedkoper, bij zoals bij de Jumbo en Plus. Daarom ga ik 1 keer per week langs de Action, al is het maar voor de aanbiedingen.

 11. Helemaal waar! Ik ben groot fan van Action, moet ik zeggen. Ik heb voortaan een nieuw systeem om te voorkomen dat ik teveel (onnodig) meeneem. Op de site kun je een verlanglijstje maken. Ik bekijk de weekaanbiedingen, de nieuwe producten en de categorieën waarvan ik weet dat ik er wat nodig heb (of simpelweg de zoekfunctie gebruiken). Alles wat ik nodig heb sla ik op in mijn verlanglijstje en die pak ik er in de winkel bij. Ik weet voort aardig in welke gang wat ligt, wat weer voorkomt dat ik rustig heel de winkel bekijk (en allerlei hebbedingetjes in mijn mandje gooi).

 12. Heerlijke winkel waar je heel goedkoop allerlei knutsel spullen kunt kopen voor jezejf, de Kids of kleinkids bic stiften voor 2 euro waar je ergens anders 7 voor betaald en ze drogen allebei op als de dop eraf is, wat met Kids vaak gebeurt enz. Knutselwerkjes die toch uiteindelijk in de prullenbak verdwijnen. Dus heerlijk inslaan en naar hartelust knutselen.

 13. Let op de prijzen. Het is mij opgevallen dat de prijs van het artikel in het schap anders is, goedkoper dus! dan dat je bij de kassa afrekent. Vaak heb je er geen erg in, zodat je meer geld uitgeeft dan je van plan was. Bijvoorbeeld, een airfryer voor €39,95 en af te rekenen €47,95!!

 14. Ik kom juist specifiek bij de Action om tassen vol rommel te kopen waarvan ik geen idee heb waarvoor het dient. Ik heb ADHD met een randje compulsief gedrag en moet dus alles gezien hebben voordat ik weer weg kan. Dat kost je gerust een halve middag en door al die lage prijen ben ik de hele tijd in een staat van koortsachtige extase. Die twee tassen met onduidelijkheden kosten me twee, drie tientjes en dat is nog altijd stukken goedkoper dan een feestje in de Westergas met kaarten, drank, drugs, taxi’s en gehoorschade allemaal bij elkaar opgeteld. De voglende dag heb ik dan geen kater maar wel twee tassen met troepjes. In het begin twijfelde ik nog wat waardelozer was, maar aangezien ik op die dagen toch barst van de energie heb er een hobby van gemaakt om die troepjes te combineren tot nieuwe troepjes en dat is eigenlijk zo leuk dat mensen het over beginnen te nemen. Mijn Trippende UFO-lamp is in kleine kring zelfs een cult-status aan het opbouwen…. Pennenbakje van draadmetaal (28 cent ) plus secondelijm (30 cent voor drie tubejtes) + verkleurende LEDs met afstandbediening (7 euro ?) , wie de foto’s wil zien moet zich maar melden. Ze zijn zo trippy dat ik wel even moet weten of je 21+ bent en redelijk stabiel van geest.

Reacties zijn gesloten.