voedselverspilling

Al een jaar lang voedsel redden van de vuilnisbak

Het is inmiddels zo ongeveer een jaar geleden dat ik Foodello ontdekte en er voor het eerst bestelde. En ik was meteen razend enthousiast (en volgens mij was Foodello ook erg blij met dit enthousiasme.) Inmiddels heeft de webwinkel wel voet aan de grond en ik ben nogsteeds zo enthousiast als in het begin. Want stiekem hebben ze ook wel veel producten in hun assortiment (gehad) die bij mij thuis veel gegeten werden. Maar ik wil je met dit artikel vooral graag meenemen in waar je op moet letten als je bij Foodello, of eerlijk gezegd elke (web)winkel die producten op de datum verkoopt, shopt.

Mijn 4 favoriete aankopen bij Foodello

Zoals ik al zei; ik ben echt fan van het eerste uur en het afgelopen jaar zijn er dan ook al veel dozen met het Foodello logo bij mij afgeleverd. Dit waren mijn favoriete producten die ik uit de doos ‘mocht’ halen.

 1. Santa Maria groene salsa – Favorietje van mij, die in flinke hoeveelheid in mijn voorraad staat. Ik heb flink bespaard door deze bij Foodello te kopen in plaats van de plaatselijke super en in pot blijft alles zoveel langer goed. 
 2. Calvé pindakaasrepen – Dit was de lievelingssnack van mijn ex en die was normaal echt kneiterduur, dus als ik ze voor een leuke prijs kon kopen deed ik dat graag. En bij Foodello kan dat regelmatig.
 3. Kruiden en specerijen – Of het nu gaat om losse kruiden en specerijen of mixen, ik heb al regelmatig superdeals gescoord bij Foodello. En ja soms moet je dan wat meer kopen
 4. Frisdrank – Ik heb al heel vaak lekkere (en gekke) frisdranken (en licht alcoholisch of 0,0% dranken) geproefd dankzij Foodello en ik vind het een leuke manier om wat nieuws te proberen. Maar ik zie ook regelmatig dranken staan die ik sowieso graag drink, maar niet zo gangbaar zijn. Super om ze dan lekker budget te kunnen kopen! 

Deze 5 items moet je zeker kopen bij Foodello

 1. Snoepgoed van voorbije feestdagen – Zo gauw de feestdagen voorbij zijn kunnen de producten met dat thema niet meer in de gewone winkel worden verkocht. Daar vind je ze dan ook vaak met hoge korting. Maar er is vaak sowieso veel restpartij en dat komt dan bij een partij als Foodello terecht, waar je dan goedkope chocola kunt kopen. En ook adventskalenders met etenswaren kun je juist na de kerst heel goed inkopen voor het volgend jaar. 
 2. Pasta, rijst en noodles – Van alle producten uit je voorraadkast zijn pasta, rijst en noodles zo’n beetje het langst houdbaar nadat de officiele houdbaarheidsdatum verstreken is. Dus dit kopen als het een goede prijs heeft bij Foodello is zeker aan te raden!
 3. Je favoriete product waarvan de verpakking is veranderd – Soms veranderen verpakkingen wel eens en dan blijven er een hoop spullen over met de oude verpakking. Vaak ook nog met langere houdbaarheid, als dit dan bij Foodello terecht komt kun je je favoriete product kopen met een flinke korting, alleen omdat de verpakking is veranderd. 
 4. Bewuste voeding – Ik noem het even zoals Foodello het zelf ook noemt, maar hier gaat het volgens mij vooral over glutenvrije opties. En volgens mij zitten er (bijna) altijd wel heel lekkere deals bij op de duurdere opties. En volgens mij ontstaan gluten niet spontaan als iets over de datum is. 
 5. 1 cent deals – Ik heb er al een keertje een paar producten mogen uitkiezen die volgers van Gierige Gerda voor 1 cent konden kopen. Maar Foodello komt ook regelmatig zelf met leuke 1 cent acties, dus als je besteld neem ze dan zeker mee!

Deze items moet je zeker NIET kopen bij Foodello

Als het gaat over de dingen die je zeker niet moet kopen bij Foodello, is het eigenlijk hetzelfde als altijd: 

 • Als er te weinig korting is.
 • Als je het niet op eet voor het echt niet meer goed is.
 • Als je het voor de normale prijs ook niet zou kopen.

Daarnaast wil ik je echt als tip geven dat je goed moet opletten als je alcoholische dranken wil kopen. Hiervoor geldt namelijk een wettelijk maximum aan korting van 25% en die wet geldt (helaas) ook voor Foodello. Bestel je alcoholische versnapperingen hier dus vooral als je zeker weet dat je de drank lekker vind en kies anders voor een andere favoriet in de aanbieding. 

Ik was een jaar geleden heel erg enthousiast en eigenlijk ben ik dat nog steeds. Het enige wat jammer is is dat er dus wel vooral verpakte producten te koop zijn, het is dus aanvulling op je gewone boodschappen en op die manier zou je prima kunnen besparen maar het is altijd slim om te kijken of het voor jouw situatie ook echt geld bespaart, want dat kan heel goed verschillen per situatie.

Oh en kom je uit België? Dan kun je ook bestellen bij Foodello, gebruik dan alleen even een andere link! 

Dit artikel is niet geschreven in samenwerking met Foodello, maar bevat wel vriendenlinks.