boodschappenroutine
Besparen

Albert Heijn Premium (bijna) een jaar later

Vorig jaar lanceerde Albert Heijn zijn abonnementsvorm, namelijk Albert Heijn Premium. Ik vertelde toen al wat alle voordelen waren, dus dat kun je in dat artikel teruglezen. Ik twijfelde toen best wel of ik het abonnement zou nemen, maar gelukkig mocht ik dankzij een lieve volger een jaar lang gratis gebruik maken van deze nieuwe dienst. En nu kreeg ik net bericht dat mijn abonnement weer met een jaar is verlengd! Wat super tof! Maar een jaar later, zou dit abonnement nou zijn kosten waard zijn voor mij?

Totale extra besparing 2%

Ik heb sinds ik mijn Albert Heijn Premium activeerde op 27 oktober 2021 € 1100,00 besteed aan boodschappen bij Albert Heijn. Dit zijn alle uitgaven, dus ook inclusief cashbacks waarvan ik het geld later terugkreeg, koopzegels en bijvoorbeeld mijn messenset en handdoeken. Maar goed ze tellen wel allemaal mee voor Albert Heijn Premium. Als ik de app mag geloven heb ik € 22,00 bespaard, dat is 2%. Klinkt misschien niet als veel, maar je betaalt €12,00 om gebruik te kunnen maken van Albert Heijn Premium en dat heb je al na besteding van € 850,00 bij Albert Heijn terugverdient, dat is €16,00 per week. Dus als je al semi-regelmatig bij Albert Heijn komt is het het al waard!

10% korting op het biologische assortiment

Je krijgt met Albert Heijn Premium voordeel op een aantal punten. De eerste is ‘altijd 10% korting op biologische producten’, ik koop zelden biologische producten. Eigenlijk alleen als het niet anders kan, ik heb bijvoorbeeld wel extra voordeel gekregen op koffiecups die ik kocht die toevallig biologisch bleken te zijn. Hiervoor kocht ik ze voor €0,90 in plaats van €1,00 en dat was toch wel leuk. Totale besparing die ik maakte was ongeveer 12% van de totale €22,00 ofwel €2,64. Koop je wél veel biologische producten bij Albert Heijn? Dan zou ik zeggen dat Albert Heijn Premium wel echt een must is.

Mijn Bonus Box – Premium

Verreweg de meeste besparingen heb ik gemaakt dankzij Mijn Bonus Box, dit is namelijk 65% van de totale €22,00 die ik heb bespaard. Maar normaal heb je ook Mijn Bonus Box voordeel, je kunt er alleen maar vijf uitkiezen en activeren. Bij Albert Heijn Premium zijn dat er tien, maar het is zelden voorgekomen dat ik daadwerkelijk tien producten activeerde en ze ook echt allemaal kocht. Waarschijnlijk zou ik dezelfde besparing hebben gehad zonder Albert Heijn Premium, dat is alleen niet te controleren want dat wordt niet bijgehouden.

Koopzegels

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de eerste vier maanden, de duurste vier maanden, van mijn abonnement nog geen koopzegels heb gekocht. Dus wellicht zou mijn besparing wel hoger zijn als ik in die vier maanden ook koopzegels had gespaard. In de tijd van maart tot nu heb ik (ongeveer) twee-en-een-half boekje vol gespaard, dat had dus wellicht één keer €3,00 extra opgeleverd. Maar goed, dat weet je nooit zeker. Zelf vind ik het snellere sparen wel heel lekker, dus daar blijf ik gewoon mee doorgaan. Als je het alleen hiervoor doet ga je pas verdienen nadat je voor €1021,00 aan boodschappen hebt gedaan en overal koopzegels bij hebt gekocht.

AH Miles/ Air Miles

Wat vroeger Air Miles heette is nu AH Miles. De waarde voor deze miles is (als ik kijk naar hoe dit in mijn account weergegeven is) ongeveer €0,50 voor  100 AH Miles. Ik heb ongeveer een €2,00 aan AH MIles verdient in het jaar dat ik gebruik heb gemaakt van Albert Heijn Premium, dat zou dus maar €1,00 zijn zonder AH Premium. Zelf vind ik deze spaaractie wel leuk, soms als ik dan bij Albert Heijn ben krijg ik op de zelfscan de vraag of ik punten wil inleveren voor korting en dat is altijd mooi meegenomen!

Ook krijg je andere spaarzegels natuurlijk altijd dubbel, dus messenzegels, uitjeszegels en handdoekzegels. Wat super mooi is meegenomen als je deze spaart, maar als je er niks om geeft gaat het nog steeds even snel. Het zou leuk zijn geweest als je ook voor andere acties voordelen had, bijvoorbeeld een lager bedrag voordat je wat krijgt. Maar goed je hebt dus geen voordelen voor de nu lopende actie van de Oceaanplaatjes. Jammer joh. Verder denk ik, nog steeds, dat Albert Heijn Premium voor elke persoon die regelmatig bij de Albert Heijn shopt wel rendabel is. Al zou ik het voor nu wel laten aflopen als ik zelf zou moeten gaan betalen, maar dat komt ook omdat ik voorlopig niet meer met dezelfde regelmaat bij Albert Heijn zal komen, omdat deze op dit moment niet meer op loopafstand is.

Extra: Als je al Bol.com Select hebt, maar nog geen Albert Heijn Premium kun je nu een abonnement nemen voor €12,00 maar dan krijg je ook meteen een Bol.com bon voor €7,50! Dit kun je hier kopen. 

Dit artikel bevat affiliatelinks.