Geen categorie

Wat je juist nu vast moet doen voor je vakantie in 2023

Het grootste deel van de Nederlanders is net weer een paar weken aan het werk. Het laatste waar je dan misschien aan denkt is om nu vast je plannen te gaan maken voor de vakantie van volgend jaar. Maar juist nu is het moment om vast plannen te maken, zodat je volgend jaar goed voorbereid en voor de beste prijs op pad kan. 

Begin met je budget

Bij veel gezinnen ziet de financiële situatie er op dit moment heel anders uit dan vorig jaar of zelfs voor de zomer. Het kan dus zijn dat je je pijlen moet richten op goedkope vakanties. Het is daarom juist nu belangrijk om vast te kijken wat je budget gaat zijn voor je vakantie van 2023. Je kunt dan vast geld sparen en zorgen dat het budget vrij blijft voor de vakantie. 

Bedenk wat je wensen zijn

Als je weet wat je budget is kun je je wensen op gaan schrijven. Welke landen wil je heen, wanneer wil je graag weg, hoe lang? Je kunt het vast allemaal opschrijven en misschien komt er wel een deal voorbij die je stoutste vakantiedromen doet uitkomen. Zelfs als je door omstandigheden nog niet vroeg kan boeken, maar meer wacht op een last minute, is het heel goed om je vast voor te bereiden. Want dan kom je er niet op het laatste moment achter dat jouw wensen niet te betalen zijn voor je budget.

Hou de aanbiedingen in de gaten

Als je dan weet wat je budget en wensen zijn kun je vast een beetje gaan bekijken wanneer het beste moment is om te gaan boeken. Zorg wel dat je zeker weet dat de baas akkoord is met de vakantiedagen, anders kun je nog wel eens bedrogen uitkomen. Vroegboek kortingen heb je vaak van november tot januari. Maar ga vliegen dan boek je je vlucht het beste drie tot vier maanden van tevoren, op een dinsdag en via een incognito scherm op je computer. Dan betaal je sowieso de beste prijs. 

Vakantie, zo gauw je terug bent ben je er eigenlijk wel weer aan toe. Maar eerlijk? Ik geniet altijd nog het meest van de voorpret en die kan op deze manier lekker lang duren!  

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met weflycheap via Linkpizza.