Bespaartips

Bespaar-apps, welke zijn onmisbaar?

Toen ik jonger was, zeg maar toen internet niet of net bestond, was het moment dat de folders binnen vielen altijd heel gezellig. Kopje thee, koekje erbij en mijn moeder, vader en ik op een rij de folders bekijken op zoek naar deals. Geld-terug en spaaracties vond je door labels of stickers op/aan de verpakkingen in de supermarkt. Vaak moest je dan de bon en/of de streepjescode(s) insturen, om zo het geld of het gespaarde product te krijgen. En om je loyaliteit te laten zien aan een winkel had je vaak een stempelkaart en bij een tankstation waar wij vaak kwamen zelfs, heel modern, een soort sleutelhanger waarop punten werden gespaard. Gelukkig is met de komst van internet en zeker de smartphone besparen een stuk makkelijker geworden en daarom leek het mij leuk om te delen welke apps ik gebruik, om zoveel mogelijk te besparen.

Spotta

Besparen doe je in eerste instantie door natuurlijk minder uit te geven, je kan minder gaan kopen maar op de aanbiedingen letten is ook heel belangrijk. Daarvoor gebruik ik dan ook de app van Spotta, waarin je heel gemakkelijk alle actuele folders kunt bekijken. Zo maak ik mijn weekmenu, besluit ik waarmee mijn voorraad aangevuld moet worden en zorg ik natuurlijk ook dat ik mijn lieve volgers up-to-date hou van de allerbeste deals. Het handige van een folder-app vind ik ook dat als ik in de winkel twijfel over een actie, ik de folder zo bij de hand heb en eenvoudig kan controleren welke producten wel/niet mee doen en wat de actie ook alweer was, want op de bordjes kun je niet altijd vertrouwen!

Scoupy

Met deze app kun je echt heel veel geld besparen. De reden om de Scoupy app te downloaden zijn de cashbacks, dit zijn acties waarvoor je zelf het product in de winkel moet kopen. Door de bon te bewaren en een foto daarvan in de app te laden kun je je geld van je aankoop terug vragen. Soms is krijg je het hele bedrag terug, maar soms krijg je het bedrag terug op 50 cent of 1 euro na. Het zijn vaak nieuwe of vernieuwde producten waar de producenten extra aandacht op wil vestigen.

Naast de cashbacks biedt Scoupy ook vaak andere acties; winacties, punten sparen voor elke 10 euro die je uitgeeft, winacties etc. En op evenementen zoals Libelle zomerweek, Margriet winterfair en de Huishoudbeurs worden ook goodiebags (met cashback) verkocht met leuke nieuwe producten, maar dat is natuurlijk vooral voordelig voor mensen die daar heen gaan!

Eurosparen

Ook de Eurosparen app is een erg leuke app. Op alle producten van Campina, Optimel, Milner, Chocomel, Mona, Vifit, Friesche Vlag, Boer en Land en Yoki staan codes die je in de app in kunt voeren en voor elke code krijg je 5 Eurosparen-euro’s. Daarmee kun je sparen voor kortingen op bv dagjes uit of electronica, eerlijk gezegd niet altijd even denderend (als je niet toch al een van de aangeboden producten wilde kopen) maar soms zijn daar ineens, vaak kortlopende, acties die wel de moeite waard zijn. Zo was er eerder dit jaar een actie waarbij je voor 45 Eurosparen-euro’s korting kreeg op de nieuwe boodschappenservice Stockon, waardoor 75 euro (verdeeld over 3 bestellingen van 25 euro) aan boodschappen nog maar 24 euro zou kosten.

Maar ook via Eurosparen worden regelmatig cashbacks aangeboden of het nu gaat over een nieuwe smaakvariant van drinkyoghurt of een nieuwe marketingstrategie van halfvolle melk, ik heb sinds ik deze app gebruik eigenlijk constant lopende acties gehad. Een goed ding om te weten over cashbacks, wat ook geldt voor Scoupy, is dat er meestal per persoon of per huishouden en per rekeningnummer maar 1 cashback vergeven mag worden. Het is daarom altijd verstandig om voor je naar de winkel sprint even de voorwaarden van de betreffende cashback door te lezen.

Stocard

Soms heb je om te besparen tijdens het winkelen in een echte winkel een klantenkaart nodig. Maar omdat ik dus ook alle voordelen van alle klantenkaarten wilde hebben (je bent Gierige Gerda, of je bent het niet) zaten er meer pasjes dan geld in mijn portemonnee. Zie het pasje dat je NU nodig hebt dan nog maar eens te vinden! Als je hem al bij hebt, natuurlijk…

Gelukkig is daar een oplossing voor en dat is dus de app Stocard, hierop heb ik al mijn pasjes gescand en ik hoef het pasje in de winkel dus alleen op te zoeken in mijn mobiel, ook kun je hier de ‘pas’ inzetten van loyaliteitsprogramma’s die via een app werken zoals Hema en Etos, zodat die apps geen ruimte meer innemen op je telefoon. Mijn Albert Heijn bonuskaart en mijn Kruidvat extra voordeelkaart heb ik wel nog in mijn portemonnee zitten, maar die gebruik ik ook gewoon echt heel vaak.

Heb jij deze apps al op je telefoon staan?
Dit artikel bevat geen betaalde samenwerkingen.

8 gedachten over “Bespaar-apps, welke zijn onmisbaar?”

 1. Jup. Heb ik. Denk alleen dat ik aan Scoupy weinig heb, heb een leefgeldrekening ivm bewind.

 2. Ik weet inderdaad niet hoe het zit met Scoupy en zulke situaties, gelukkig zijn er genoeg andere manieren om te besparen! 🙂

 3. Stocard gebruik ik niet. Heb heel erg veel pasjes net als jij maar hou er niet van mijn telefoon steeds uit handen te moeten geven.

  Ik mis in jouw overzicht Reclamefolder en dan niet vanwege de folders want jij hebt Spotta maar wel vanwege de cashbacks die daar soms inzitten.

  Ook mis ik de Pepper app, die vind ik ook fijn omdat je vaak dan snel acties ziet met hele hoge kortingen of bijvoorbeeld gratis koffie drinken ergens.

  En de app van DirectLease vind ik voor iedereen die tankt een aanrader. Snel zien waar de tankstations zitten maar ook in één oogopslag kunnen zien welke goedkoop en welke duur zijn. In je eigen buurt weet je dat vaak wel maar als je in een vreemde stad bent erg fijn om zeker te weten dat de benzine een straat verderop niet 5 cent per liter goedkoper is.

  De Etos app eraf gooien kost je wel je stappentellervoordeel volgens mij, dat zou toch zonde zijn!

 4. Dankjewel voor je aanvulling, super fijn! De (aantrekkelijke) cashbacks van Reclamefolder laten al flinke tijd op zich wachten, voor de folders vind ik deze app niet prettig. Vandaar dat ik deze keus heb gemaakt, ik deel alleen wat ik zelf ook echt gebruik!

 5. Hoi Minke. Ik begrijp niet waarom je Spotta noemt. Bij AlleFolders wat van de winkelketens is hebben we het meest complete aanbod.
  De app werkt ook sneller.
  Ben benieuwd. Neem gerust even contact op.
  Groet,
  Maarten

 6. Hoi Maarten, ik heb nog nooit een folder gemist in de Spotta app. Heb er over de jaren heen verschillende geprobeerd en vind deze het prettigst werken. Maar dat is natuurlijk voor iedereen anders!

Reacties zijn gesloten.