Actualiteiten

Bespaar tientallen euro’s met een internet only abonnement voor thuis

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met T-mobile.

Toen ik in 2016 geen televisietoestel én geen vaste telefoon meer had besloot ik direct mijn alles-in-één abonnement om te zetten naar een internet only abonnement. Dat scheelde veel geld en ik zou toch geen gebruik kunnen maken van die andere diensten. Hoewel er wel vlug een televisie terug in mijn huis kwam, heb ik mijn abonnement nooit meer aangepast. Het was simpelweg niet meer nodig en in de afgelopen zes jaar is het alleen maar makkelijker geworden om met een internet only abonnement niks te missen. 

Bellen doe met de mobiele telefoon 

Toen ik in 2010 op mijzelf ging wonen was het nog best duur om mobiel te bellen. Volgens mij kocht ik ook pas in 2011 mijn eerste smartphone. Maar anno 2022 heeft zo’n beetje iedereen wel een smartphone met een app om te bellen via internet. En anders heb je vast wel een onbeperkt bellen bundel, die tegenwoordig niet meer zo duur zijn als ruim 10 jaar geleden. Door een alles-in-één bundel te hebben voor thuis, betaal je eigenlijk dubbel terwijl je dat helemaal niet nodig hebt. En in deze dure tijden kan iedereen wel een beetje extra besparing gebruiken

Heel veel streamingsdiensten

Als je dacht dat 2011 laat was voor een eerste smartphone, pas in 2013 kwam Netflix naar Nederland! Inmiddels kun je door de streamingsdiensten het bos niet meer zien. Maar je hoeft niet alle streamingsdiensten tegelijk af te nemen. Door elke maand te wisselen van abonnement en de andere op pauze te zetten ben je maar een paar euro per maand kwijt en heb je er nooit last van dat je alles al hebt gezien, want je kiest gewoon welke streaming je komende maand doet op basis van het aanbod. Van series die je graag vaak zou willen kijken kun je vaak de dvd’s vinden in de kringloop voor een paar euro, net als dvd-spelers. Het voelt misschien wat ouderwets, maar het is in elk geval lekker budgetproof!

Live televisie kijken

Ook voor live televisie heb je alleen een internet only abonnement nodig. Als je er eenmaal aan gewend bent kun je je zelfs afvragen hoe vaak we er nog gebruik van maken, van die live televisie. Alle programma’s van de publieke omroep zijn live te bekijken of terug te kijken via hun (gratis) app. En ik moet zeggen; ik kijk tegenwoordig echt steeds meer publieke omroep, want zij hebben echt leuke programma’s! Maar ook voor de commerciële zenders heb je een terugkijkdienst, met NLZiet kun je zo’n beetje alle zenders zien. Wat ik wel nog mis is een streamingdienst van 24Kitchen, maar misschien is die er niet omdat ik de enige ben, haha. 

Veel mensen houden vast aan dingen die al lange tijd zijn zoals ze zijn. Toen we van internet via de telefoon en analoge televisie afgingen werden we gedwongen om ernaar te kijken. Maar soms moet je ook eens even kijken of jouw abonnementen nog wel bij je passen. Wellicht is internet only niet de beste keus voor de digibete ouderen onder ons, maar als jij wel goed om kan gaan met technologie, waarom zou je dat dan niet doen?  

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met T-mobile.