bespaartips mislukken moneymom.nl
Bespaartips

Bespaartips die bij mij altijd mislukken (inspired by MoneyMom.nl)

Ik zag afgelopen week dat MoneyMom haar Instagram volgers vroeg welke bespaartips bij hen altijd mislukken. Ze zou er een artikel over gaan schrijven, waarin ze ook zou verklappen aan welke bespaartips zij zich nooit kan houden. Ik was erg benieuwd en toen het artikel dus eenmaal online stond was ik best wel verrast door de antwoorden die ze gaf. Totaal anders dan wat ik zou zeggen. Dat laat maar weer zien dat ook besparen heel persoonlijk is. Daarom deel ik vandaag welke bespaartips bij mij altijd in de soep lopen.

Éen keer per week boodschappen doen

Hoewel ik het aantal keer dat ik boodschappen doe zoveel mogelijk beperk is 1 keer per week voor mij gewoon echt te hoog gegrepen. Ik bedenk wel wat ik wil eten voor een week, maar er is altijd wel iets wat ik ineens toch niet meer in huis blijk te hebben, wat eerder op is gegaan dan verwacht of plannen worden compleet in de war geschopt door impulsieve keuzes. Dat vind ik helemaal niet erg; ik hou er voortaan gewoon rekening mee dat ik 2 keer per week boodschappen doe en in sommige weken zelfs nog wel wat meer.

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Ik hoor mensen altijd zeggen dat het ze zoveel oplevert, maar ik zit al zo lang als ik me kan herinneren bij dezelfde zorgverzekeraar. Eentje waarbij ik weet dat alles voor mijn persoonlijke kwalen goed geregeld is. Ik dúrf gewoon niet over te stappen. Afgelopen december heb ik geprobeerd me in te lezen bij andere zorgverzekeringen, maar het was allemaal abracadabra en dat voor nog geen 100 euro per jaar; ik blijf wel bij mijn eigen stekkie!

Gebruik maken van cashback sites bij online bestellingen

Een cashback site werkt meestal als volgt: je klikt op de cashback site op de link van de webshop waar je wat wil bestellen. Als je dan een aankoop doet krijg je daar een percentage van vergoed. Een voorbeeld hiervan is EuroClix een site die gelinkt is aan de site PanelClix waar ik eerder al over schreef. Ik denk dat ik met deze cashbacks veel had kunnen besparen, maar ik kom er altijd te laat achter. Dat is een beetje dom.

Restjes groenten bewaren om er bouillon van te maken

Niet een super standaard bespaartip, maar toen ik hem voor het eerst tegenkwam was ik razend enthousiast. Hoe lekker is het om een zelfgemaakte bouillon te gebruiken? Ik zou de bouillon dan ook nog eens in kunnen vriezen voor in sauzen en zo. Stukken gezonder dan een bouillonblokje ook nog. Ik begon met het verzamelen van wat uienschil en een paar stukken prei, maar al vlug merkte ik dat ik helemaal niet genoeg restjes verzamel om een lekkere soep te kúnnen maken voor alles al begint met rotten.

Een vast budget voor de wekelijkse boodschappen

Nu heb ik ook al wel vaak gezegd dat ik niet zo geloof in een vast boodschappenbudget, maar ik kan mij er dus ook niet aan houden. De ene week zijn aanbiedingen beter, de andere week wil je wat meer luxe en zo zijn er nog wel 100 redenen te bedenken waarom een budget flexibel zou moeten zijn in mijn ogen. Ik denk ook niet dat ik zoveel had kunnen besparen als ik daadwerkelijk een vast budget per week had gehad.

Ik ben wel benieuwd welke (standaard) bespaartips jou nooit lukt om je aan te houden!

2 gedachten over “Bespaartips die bij mij altijd mislukken (inspired by MoneyMom.nl)”

 1. Leuk om te lezen!
  De meeste dingen die jij noemt kan ik me juist wel aan houden, grappig.
  Een keer per week boodschappen doen doe ik altijd, maar dat is vooral omdat we in een dorp wonen waar gaan supermarkt is. Ik moet er 7 kilometer voor rijden en dat is gewoon zonde om vaker dan eens per week te doen. Ik werk wel met een vast weekbudget, we kopen eigenlijk nooit pakjes/zakjes,a-merken en de basic dingen die wij kopen zijn zelden in de aanbieding.
  Als er wel ergens een goede aanbieding is maak ik daar wel gebruik van, dan ga ik soms iets over mijn budget heen, maar dat vind ik niet erg.
  Ik heb je site nog maar net ontdekt, maar ik ga je zeker verder volgen! Succes met je blog!

 2. Interessant artikel, leuke invalshoek!
  Ik lees vaak dingen als ‘geef ipv materialistische cadeaus, waardebonnen voor klusjes aan je vrienden’ en hoewel dat soms juist heel persoonlijk en leuk kan zijn.. past het niet bij mij om te beknibbelen als het om zulke dingen gaat. Ik geef weer liever minder uit aan boodschappen in een week zodat ik geld heb voor een gaaf cadeau voor een goede vriendin.
  Ook budgetten maken met cash in bijv envelopjes, het klinkt altijd zo heerlijk overzichtelijk maar in de supermarkt even snel kunnen pinnen bij de zelfscankassa is zo fijn.. dat het hele envelopjesplan keer op keer in de prullenbak beland. Dus toch pinnen én wat vaker op mn rekening kijken om overzicht te bewaren.
  En zo werkt voor iedereen weer iets anders 🙂

Reacties zijn gesloten.