Boodschappen

Bestellen bij Picnic hoe bevalt dat na 5 maanden?

In oktober besloot ik (eindelijk) voor het eerst te bestellen bij Picnic en over deze ervaring schreef ik ook meteen een artikel. Maar inmiddels zijn we een aantal bestellingen verder en vind ik het dus tijd worden om een update te geven.

Vriendelijke bezorgers

Wat me steeds opvalt is hoe vriendelijk de bezorgers zijn en hoe soepel het bezorgen gaat. Ze zetten de kratten voor de deur, ik haal de tasjes eruit en lever de tasjes van de vorige keer terug in en ze zijn weer weg. Mijn kerstboodschappen deed ik bij Jumbo en dat had voordelen, maar ik wilde de statiegeld kratten niet houden omdat ik niet regelmatig bij Jumbo bestel. Het uitladen was daarbij wel een stuk irritanter en mijn hele gang stond vol met boodschappen. Al moet ik zeggen dat ook die bezorger heel vriendelijk was, terwijl ik me voor kan stellen dat dat niet altijd makkelijk is in de hectiek van de dagen voor kerst. Bij Picnic zijn ze ook telkens goed op tijd en ik vind het zo leuk dat ik via de app het autootje kan volgen als hij onderweg is. Wat dat betreft heb ik dus zeker niks te klagen.

Bezorgmomenten reserveren

Wat me wel nog steeds een beetje tegenvalt is dat je (na betaling) geen producten meer kan verwijderen en alleen nog toevoegen. Daardoor vind ik het erg moeilijk om binnen budget te blijven. Al moet ik zeggen dat het steeds beter gaat. Ik plan daarop graag pas laat een bezorgmoment, als ik zeker weet wat ik nodig zal hebben. Groot verschil met Albert Heijn of Jumbo is ook dat je maar een paar dagen vooruit kan plannen. Dat maakt ook bijvoorbeeld mijn kerstboodschappen niet durfde te doen bij Picnic. Nu had ik mijn bezorgmoment bij Jumbo al begin december besproken en daardoor verder helemaal geen kerststress ervaren. Als ik pas een week van tevoren had kunnen reserveren en ik had dat óók nog net gemist had ik dat heel irritant gevonden, ik wilde namelijk ab-so-luut niet naar de winkel met kerst.

Producten niet leverbaar

Hoewel het tot nu toe maar 1 keer voor is gekomen dat een besteld en betaald artikel uiteindelijk niet geleverd kon worden, valt me wel op dat er vaak items ineens niet meer leverbaar zijn die ik nog niet ‘echt’ besteld heb. Dat is heel irritant omdat ik alleen dingen wil bestellen die ik echt nodig heb en ik bestel op dit moment vooral om de supermarkt te kunnen vermijden.

Fijne producten voor een goede prijs

Picnic is voor mij nog steeds niet de goedkoopste supermarkt, dat moet ik er eerlijk bij zeggen. Vooral omdat ik regelmatig de goedkoopste opties mis. Vooral zuivelproducten kunnen onnodig duur zijn wat mij betreft. Toch ben ik heel erg te spreken over de prijs/ kwaliteitsverhouding van deze online supermarkt. Je betaalt natuurlijk ook een beetje voor de service. Door slim gebruik te maken van Picnic, ze alleen laten komen als alleen vaste prijs producten koop of bijvoorbeeld met oudjaar, bespaar ik veel op impulsaankopen. Andere weken maak ik dan juist wel weer gebruik van acties in supermarkten en dat scheelt dat zo toch heel veel geld en tijd.

Minimaal bestelbedrag

Het minimum bestelbedrag van €35,00 blijft een heel fijn bedrag. Ook al heb ik soms moeite om het te halen, dan koop ik maar wat producten voor de voorraad. Zoals diepvriesgroenten of afbakbroodjes. Gaat zeker op en is bij Picnic dezelfde prijs als op andere plekken. Over het algemeen blijft mijn bestelling altijd aan de hoge kant ten opzichte van een bezoek aan Jumbo of Albert Heijn. Daarom is het ook geen dienst die ik wekelijks gebruik, maar maximaal 2 keer per maand. In januari, toen ik mijn vriezer leeg aan het eten was, heb ik er helemaal geen gebruik van gemaakt omdat ik voor de hele maand maar een budget had van €30,00, haha.

Dat je geen bezorgkosten betaald blijft toch wel heel erg fijn. Al zou ik bij grotere bestellingen, boven de €70,00, toch nog steeds liever kiezen voor Albert Heijn omdat daar gewoon meer en betere acties zijn en meer budget producten, dat bespaart in zo’n geval denk ik al vlug meer dan de bezorgkosten zijn en er zijn bij Albert Heijn ook vaak acties waarbij je geen bezorgkosten betaald.

Wil je voor het eerst bij Picnic gaan bestellen gebruik dan de code MINKE363. Dan krijgen we allebei €5,00 korting op onze bestelling!