Recept

Recept: Mijn favoriete lunch, maar met vegetarische wortel bacon

Ik eet graag veel groenten als lunch, maar merk altijd wel dat ik er ook een bite in wil hebben. Dus mijn favoriete lunch, zoals die hieronder beschreven staat eet ik normaal met 3 plakjes uitgebakken ontbijtspek. In de week zonder vlees (en wellicht ook vaker op andere momenten) wil ik echter een keus maken om deze te vervangen voor iets vegetarisch en daarom besloot ik te proberen om wortel bacon te maken. Met 5 ingrediënten die gewoon in elke supermarkt te koop zijn is dit een heel betaalbaar alternatief. Het kost je misschien een kwartier. En je kan het bijna niet verpesten. Super dus voor iedereen die (vaker) vegetarisch wil eten!

Ingrediënten:

Wortel bacon:

  • 1 dikke wortel
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder

Wrap:

  • 1 tortillawrap
  • Kruidenroomkaas
  • Rauwkost

Stap 1 – Was de wortels en maak er met een dunschiller dunne plakken van. Om het mezelf wat makkelijker te maken heb ik 2 wortels tot de helft in repen gedaan en gebruik ik de rest van de wortel voor iets anders.

Stap 2 – Leg de wortels op een bakplaat en verwarm je oven voor op 175 graden. Ik gebruikte hetelucht.

Stap 3 – Meng de olie, ik gebruikte zonnebloemolie, sojasaus, gerookt paprika- en knoflookpoeder met elkaar en besmeer hier de bovenkant van de wortelplakjes mee. Maak je meerdere wortels in 1 keer dan kun je het recept vermenigvuldigen met het aantal wortels dat je gebruikt, maar gebruik verder maar 1 eetlepel olie per wortel.

Stap 4 – Schuif de bakplaat in de oven en blijf met smart door het raampje kijken wanneer de wortels klaar zijn. Hier staat geen tijd voor, maar als ze een beetje gedroogd zijn en gaan golven is het goed. Wacht niet tot ze zwart zijn, dan ben je te laat.

Stap 5 – Besmeer je wrap met de kruiden roomkaas en de rauwkost die je wil. Ik neem meestal gewoon alleen een berg komkommer. En soms rucola als dat er is. Wortel lijkt me in deze een beetje overbodig. Tomaatje kan je erbij doen. Gewoon alles wat je lekker vind. Wortel spek erbovenop en smullen maar!

Ik heb 1 wortel gebruikt voor deze wrap, maar ik denk dat je prima 2 wraps zou kunnen beleggen. Dan is het echt een knapperige, zoute toevoeging aan je wrap. Het hoeft niet het hoofdcomponent te zijn. Ik ga dit zeker vaker eten.