Shoppen

Bij deze producten kies ik NIET voor de goedkoopste optie

Besparen doe je niet altijd door te gaan voor de goedkoopst mogelijke optie te kiezen. Sterker nog; in sommige gevallen kan een goedkope optie je juist veel geld kosten (of doen verspillen.)

Computer (Mac)

Toen ik mijn huidige computer (een Mac) kocht in 2011 had ik vooral een nieuwe nodig omdat ik nog veel werkte met Adobe programma’s die mijn laptop uit 2005 niet meer helemaal fatsoenlijk kon draaien. Mijn huidige computer is dus zelfs nog een paar jaar ouder en ik heb niet het gevoel dat hij op zijn einde loopt. (Al moet ik dat natuurlijk even afkloppen.) De 1100 euro die ik destijds heb af moeten tikken voor mijn computer was een flinke duit. Daar tegenover stond dat toen ik in de jaren daarna in financieel zwaarder weer kwam te zitten ik nooit een nieuwe computer kunnen kopen, als een goedkopere het eerder had begeven. Ik ben daarom blij dat ik destijds mijn vakantiegeld hier aan uit heb gegeven en niet aan een weekje naar de zon.

Schoenen

Dankzij winkels als Primark hoef je eigenlijk niet meer op blote voeten te lopen, maar ik ben niet heel erg fan van deze ‘plastic’ schoenen. Je voeten zijn super belangrijk; ze dragen immers je lichaam en als je geen goede schoenen draagt dan is je hele lichaam daar de dupe van. Als je jong bent merk je dat misschien niet meteen, maar nu ik 34 ben voel ik toch wel direct de gevolgen van een foute schoenen keuze. Los van pasvorm en goede stevige schoenen vind ik ook de kwaliteit erg belangrijk. Als een schoen lekker loopt ben ik niet zomaar van plan om ze weg te doen, puur omdat de zool een beetje is afgesleten. Goede schoenen kun je op zo’n moment naar de schoenmaker brengen en dan zijn ze voor minder dan een tientje weer als nieuw.

Ik vind zelf Sacha een leuke winkel om schoenen te kopen; ze zijn trendy maar ook van goede materialen en goede kwaliteit. Ik zocht zelf de leuke enkellaarsjes op de foto uit, handig aan te trekken met 2 ritsjes en ze lopen heerlijk. Tijdens mijn shoppingspree zag ik trouwens ook dat bij Sacha ‘Spice Girl’ schoenen te koop zijn, die vond ik als tiener echt heerlijk lopen en met de plateauzool trouwens ook heel handig voor kleine mensen zoals ik. 😉

Nespresso apparaat

Ik dronk, sinds ik op mijzelf ging wonen, eigenlijk nog amper koffie. Alleen als ik bij mijn ouders thuis kwam nog en dat kwam omdat ik meestal niet het geduld heb om filterkoffie te zetten. Als ik dan wel een keer koffie moest of wilde maken zat ik daarna met een groot pak koffie dat binnen no-time niet meer lekker was. Toen ik merkte dat ik toch wel heel erg kon genieten van een lekkere kop koffie besloot ik wat onderzoek te doen naar één-kops-apparaten. Om een goede keus te maken vergeleek ik verschillende opties; Senseo zou per kop goedkoper zijn, maar is niet zo lekker en het apparaat is duur. Dolce gusto apparaten zijn bijna gratis, maar de cupjes zijn best prijzig (en ik hoef geen speciale smaakjes.) Dus kwam ik uiteindelijk uit op een Nespresso; ergens een middenmoot tussen beide vorige apparaten. Ik koos uiteindelijk voor het eenvoudigste apparaat en kocht het met een goede aanbieding. In gebruik kies ik het liefste voor een metalen cupje, Douwe Egberts Lungo en Lungo intens zijn hier favoriet deze kosten €0,17 (normale prijs) per kopje koffie, maar het gebruik van een metalen cupje is wel beter voor het apparaat. Gelukkig zijn deze cupjes vaak in de aanbieding en kan ik daar dus een beetje op besparen. Wél geniet ik op en top van elke kop koffie!

Ik heb van al deze items nog geen seconde spijt gehad dat ik ze heb gekocht en verwacht ook niet dat dat vlug gaat gebeuren.

Dit artikel bevat een gekregen product.

2 gedachten over “Bij deze producten kies ik NIET voor de goedkoopste optie”

  1. Ik zet filterkoffie, met een thermoskan. Jaren werd ik zielig aangekeken door vrienden, er werd me zelfs met regelmaat een koffieapparaat aangeboden, maar ik zette filterkoffie. Tegenwoordig zetten de vrienden ook filterkoffie,nadat het zoveelste koffieapparaat stuk ging, of omdat ze ruimte in de keuken willen. Het is nu hip. Ik ben al die jaren hip geweest dus 🙂 Het andere waar ik blij mee ben en wat ik nooit hoef te vervangen zijn de plaatstalen koekenpan en gietijzeren braadpan. Geen teflonlaag die stuk gaat, altijd schoon te krijgen, niet kapot te krijgen. Die waren duur in aanschaf, maar goedkoop omdat ik ze nooit hoefde te vervangen(ik heb ze al dertig jaar).

  2. Ik heb ook juist een filterapparaat, en ben daar dan weer erg blij mee. Maar ik heb ook in mijn studententijd geleerd dat je dan wel een goed filterapparaat nodig hebt. Niet dat die van mij met 40,- heel duur was, maar toen ik net op mezelf ging wonen kocht ik zo’n ding van een tientje bij de Blokker. Nou, nooit meer dus! In jouw situatie zou ik ook voor een nespresso gaan denk ik.

    En schoenen, herkenbaar … Ik ging zelf als tiener altijd al voor Dr. Martens, omdat ik goede schoenen wilde. Nu ik oud ben kunnen mijn voeten niet meer tegen het inlopen ervan. Maar nu loop ik meestal op mijn wandelschoenen van heul enorm veul geld.

Reacties zijn gesloten.