25 euro per week
Persoonlijk

Februari; boodschappenbudget van 25 euro per week

Een nieuwe maand, een nieuw maaltijdplan en een nieuw budget. Voor mij is geen enkele maand hetzelfde, dus ik zal ook geen enkele maand hetzelfde budget aanhouden. In januari zijn alle goede aanbiedingen voorbij gekomen en ik heb daar goed gebruik van gemaakt. In februari hoef ik me dus niet op mijn voorraad te richten. Vandaar dat ik vind dat ik wel met een kleiner budget voor uit zou moeten kunnen. Maar misschien kan ik beter eerst even uitkijken hoe de eerste maand van het jaar is vergaan.

Januari, eten uit de vriezer

Voor afgelopen maand had ik een heel plan gemaakt van alles wat ik nog kon eten uit de vriezer. Hoewel een groot deel van de planning die ik had gemaakt helemaal anders verliep is me dit toch aardig gelukt. Omdat ik veel vaker alleen ben geweest dan het plan was is er nog veel van de voorraad-voor-2-personen over. Dit kan ik dus prima gebruiken voor komende maand. Ondanks dat heb ik mijn vriezer goed gebruikt afgelopen maand.

Februari, budget van 25 euro

De maand februari zal ik moeten redden van 100 euro. Natuurlijk is dit best een laag bedrag voor 2 personen, maar omdat nog niet alle voorraad uit de vriezer is opgegaan moet het haalbaar zijn. Zeker omdat het mij goed is bevallen om in januari geen wijn te drinken, iets waar in het verleden best veel geld naar toe ging. Wat we ook een maandje zullen moeten overslaan is het bestellen van pizza of een bezoekje aan de McDonalds, maar ik hoop dat dat een beetje helpt met een gezonder dieet.

Niet alle dagen tellen mee

Er zijn al een aantal momenten waarvan ik zeker weet wat er gaat gebeuren. Zo heb ik een bezoek aan de Huishoudbeurs gepland staan voor 20 februari. Op 17 februari ben ik jarig, dit vier ik voor familie op 10 februari en op 15 februari ga ik uit eten om het te vieren. Omdat ik deze plannen al had gemaakt vóór ik mijn budget bedacht ga ik deze dagen niet bij mijn budget tellen. Niet alleen omdat ik die dagen gewoon niet op mijn budget wil letten, ook omdat deze dagen gewoon sowieso ‘extra’ kosten.

Het zal best een uitdaging zijn om 4 weken lang te leven van €25,00 per week, maar ik heb er vertrouwen in dat het gaat lukken. Wil je gedurende de maand weten hoe het mij vergaat en wat wij allemaal eten? Volg me dan ook zeker op Facebook en/ of Instagram!

Heb jij je budget/ maaltijdplan al gemaakt voor februari?

5 gedachten over “Februari; boodschappenbudget van 25 euro per week”

  1. Succes! Je maakt van budgetbeheer gewoon een leuk spannend spel! Dank zij je tips al veel bespaard.

  2. Allereerst dank je wel voor je posts. Je inspireert en laat lachen. Nu een tip van mij voor alle “bijzondere dagen” houd ze idd buiten je budget en begin alvast te sparren voor de volgende “buiten-mijn-budget-dag”. Bijvoorbeeld vanaf de 17de iedere week 2 € voor je verjaardag van volgend jaar.
    Succes met 25€ pw. Gaat je zeker lukken.

  3. Aparte manier van budgetteren. Ik ga eens bekijken of dat voor mij ook wat is, leuke uitdaging

  4. Wat goed zeg. Ook ik moet bezuinigen. Helaas geen Facebook dus kan het niet volgen maar veel Sucses hoor

Reacties zijn gesloten.