verhuizen persoonlijke update klussen
Geen categorie

Blijf binnen je budget met een make-over van je huis

Als kind was ik er al dol op om de uitstraling van mijn slaapkamer te vervangen. In de 25 jaar dat ik in mijn ouderlijk huis woonde, heb ik vijf verschillende soorten behang op mijn slaapkamermuren gehad. De posters van acteurs en (boy)bands niet meegerekend. Heerlijk vond ik het om helemaal te plannen hoe mijn kamertje veranderd moest worden. Het zal je dan vast ook niet verbazen dat ik ook in de jaren dat ik op mezelf woon regelmatig met behang en kwast in mijn handen heb gestaan. Maar wel altijd on a budget, dus ik heb best wel wat tips over besparen op een make-over van je huis!

Maak een goed budget

Tijdens een huis make-over zullen er altijd verschillende taken zijn die je wel zelf kan doen, denk aan behangen of het plafond witten. Maar een traprenovatie laat je waarschijnlijk liever aan de professionals over. Het is goed om hier naar te kijken bij het maken van een budget. Natuurlijk kun je ook alle taken uit handen geven en alleen op het materiaal besparen. Het ligt er maar net aan hoe (on)handig je bent welke keuzes het best bij jou passen. 

Hou de folders in de gaten

Klusmateriaal is altijd wel ergens in de aanbieding en naar mijn ervaring zitten de bouwmarkten ook allemaal bij elkaar. Het is dus altijd slim om lekker even in de folders te duiken als je wil gaan klussen. Alles van verf tot klopboren zijn eigenlijk altijd wel ergens in de aanbieding. In de winter zijn de aanbiedingen meer op binnen gericht en in de zomer meer op buiten, maar ze weten bij de bouwmarkt ook wel dat over het algemeen altijd wel geklust wordt. 

Uitverkoop hoek – ook in de bouwmarkt

Wie mij langer volgt weet dat ik dol ben op de uitverkoopbak van de supermarkt. En de meesten zullen ook de koopjeshoek van Ikea wel kennen. Maar wist je dat ook veel bouwmarkten een hoekje hebben waar bijvoorbeeld verkeerd gemengde verf staat of behang waar nog maar een paar rollen van over zijn. Dat kun je zo 25% of meer besparen en dat is natuurlijk mooi meegenomen. En het betekent trouwens niet dat je je smaak aan de kant moet zetten. Voor mijn slaapkamer vond ik precies het behang dat ik graag wilde hebben in de koopjeshoek.

Laat je goed adviseren en vergelijk prijzen

Het zal je niet verbazen dat mijn tip ook is om niet zomaar de eerste de beste aankoop te doen. Vergelijk prijzen online en laat je bij duurdere aankopen altijd goed adviseren. Je kunt wel in je hoofd hebben dat je een pvc-vloer wil hebben, maar bij een speciaalzaak zoals Carpetright weten ze of dat bij jouw woonwensen past. Voor iets kleiners als een pot verf is het dan weer slim om goed te vergelijken waar de verf het goedkoopste is. 

Het is natuurlijk ook nog altijd een groot verschil of je voor het eerst op kamers gaat of juist je gekochte forever home een opknapbeurt gaat geven. Maar het is altijd verstandig om je opties goed af te wegen en je budget goed in de gaten te houden. Verder adviseer ik om een (afgesloten) doos klaar te zetten zodat alle bonnen daar meteen in kunnen als je bezig bent. Ik ben een vreselijke chaoot en altijd alle bonnen kwijt tijdens mijn klusperiodes. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Carpetright