Geen categorie

Verduurzamingstips voor elke portemonnee

Brrr, wat is het toch koud! En ondanks dat er vanaf januari een prijsplafond is voor de energiekosten, is het toch wel lekker als je ook in de toekomst zuiniger om kunt gaan met energie. Verduurzaming is dan een goede optie en dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar je huis verduurzamen zorgt ook voor meer wooncomfort. 

Raamdecoratie 

Iets wat iedereen zo’n beetje kan doen is zorgen voor isolerende raamdecoratie. Wist je dat plisségordijnen het meest isoleren? Hierbij zit er namelijk een soort ‘kamertje’ tussen de verschillende lagen stof en stilstaande lucht zorgt voor isolatie. Maar ook mooie dikke gordijnen zorgen dat de warmte binnenblijft, of eigenlijk de kou buiten. Hang er één voor de voordeur want daar zit toch vaak wel een tochtgat en als je een open trap hebt, is dat ook een plek waar je met een dik gordijn veel kunt isoleren.

Zonnepanelen 

Of je nu een koophuis hebt of een huurhuis, als je een eigen dak hebt kunnen zonnepanelen altijd een goede oplossing zijn. Ook in het geval van een huurhuis kun je ze zelf plaatsen als je verhuurder dat niet van plan is. Je moet wel toestemming vragen en natuurlijk geen plannen hebben om te verhuizen, want je verdient ze pas terug in 3 tot 6 jaar, met de huidige energieprijzen. Als je een koophuis hebt telt dit ook, al helpen zonnepanelen natuurlijk altijd bij de waarde van je huis. 

Waterbesparende douchekop

Een simpele manier om je douchebeurten zuiniger te maken is door je huidige douchekop te vervangen door een waterbesparende variant.  Dit scheelt wel 20% op je warm water en energieverbruik per douchebeurt. Dat kun je op twee manieren bekijken; of je gaat goedkoper uit zijn in de maand of je kan 20% langer douchen. Dat is dus 6 minuten, in plaats van 5! 

Isolatie van dak, muur of vloer 

Een grotere stap is isoleren van je dak, muur of vloer al zijn hier ook variaties in te vinden die meer of minder impact hebben. Om te kijken welke manier bij jou past is het slim om eerst je maximale hypotheek te berekenen, zodat je kunt gaan zoeken welke manier bij je past. En als je geen financiële middelen hebt om het groots aan te pakken kun je ook nog altijd radiotorfolie en buizenisolatie gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je warmte in elk geval niet verloren gaat want dat is zonde. 

Met een koophuis heb je natuurlijk altijd meer opties dan met een huurhuis. En wil je nou zeker weten dat je de goede (financiële) keus maakt laat je dan adviseren door de financieel adviseurs bij De Hypotheker. Zij kunnen je vertellen wat de beste financiering is voor jouw situatie en hoeveel er dan geïnvesteerd kan worden. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met De Hypotheker