Air miles
Besparen Gratis spaarkaarten

Laat je Air Miles niet verlopen op 1 november!

Heb jij een Air Miles kaart, maar doe je eigenlijk nooit iets met je punten? Dan is het slim om dat vóór 1 november aanstaande wel even te doen! Na deze datum vervallen namelijk alle punten die je vóór 1 november 2013 hebt gespaard. Daarbij zullen alle gespaarde punten van ná 1 november 2013 nog maar een houdbaarheid hebben van 5 jaar. Zonde dus als je deze zou laten verlopen!

Hoe kun je ze inleveren?

Er zijn natuurlijk best wel wat plekken om je punten in te leveren; zo kan je ze inleveren bij Albert Heijn voor korting op je boodschappen en bij Shell voor korting op je tankbeurt of voor cadeaus uit de Air Miles shop. Hier voor moet je dan vaak wel een minimaal aantal punten hebben. Ikzelf lever mijn Air Miles daarom graag in bij Bol.com! Je kunt hier namelijk eenvoudig je Air Miles inzetten als cadeaubon. Van een paar cent tot natuurlijk tientallen euro’s, maar net hoeveel punten je hebt. Doordat ik gewoon elke keer als ik bij Bol.com bestel mijn (tot dan toe gespaarde) Air Miles in zet zullen mijn punten nooit 5 jaar op de plank blijven liggen. Ja, ik heb elke keer maar een paar euro korting, maar het is in mijn ogen beter dan niets.

Wordt sparen nu zinloos?

Ik zag op Facebook iemand had gereageerd dat ‘sparen nu zinloos’ zou zijn geworden. Maar ik ben het daar zeker niet mee eens. Air Miles zijn ook na 1 november nog steeds 5 jaar geldig, dus je hebt een flinke tijd om te sparen. En sparen gaat bijvoorbeeld bij Albert Heijn gewoon automatisch en is (niet te vergeten) hélémaal gratis! Volgens mij heb ik wel ooit betaald voor mijn Air Miles kaart, maar dat was eenmalig en heb je toch al betaald. Je kaart bij het oud vuil gooien is dus grote onzin.

Je hoeft niet ál je punten op te maken voor 1 november

Omdat punten nog steeds 5 jaar houdbaar blijven hoef je niet persé al je punten in 1 keer op te maken. Op de website van Air Miles kun je eenvoudig zien wat de houdbaarheid is van je punten en hoeveel er opgemaakt moeten worden voor 1 november. En ook hoeveel tijd je nog hebt om je andere punten te besteden. Heel transparant en duidelijk dus, het is alleen niet meer slim om alleen je kaart te gebruiken en maar punten op te blijven potten. Maar het is natuurlijk sowieso de vraag of dat ooit de slimste keuze was.

Ik merkte tijdens mijn onderzoekje wel dat de Air Miles site enorm traag is. Of dat tijdelijk is en komt door drukte of doordat de site altijd gewoon zo traag is weet ik niet. Heb dus een beetje geduld als je gaat kijken en geef niet op! 

Heb jij nog Air Miles die op moeten vóór 1 november?