feestdagen 2018 Shoppen

Cadeautips voor een klein budget

De decembermaand komt er weer aan en dat wil zeggen dat veel mensen op zoek gaan naar cadeautjes voor een paar euro. Misschien omdat de portemonnee niet toereikend genoeg is voor grote cadeaus, misschien omdat er nog schoencadeautjes worden gezocht en misschien omdat er een adventskalender moet worden gevuld. Welke reden je ook hebt voor dit kleine budget; je kunt er alsnog heel veel kanten mee op!

Ondergoed en sokken

Iets wat iedereen gebruikt en dus regelmatig nieuw nodig heeft. In plaats van het een extra uitgave te maken kun je het ook gewoon als cadeautje geven! Het klinkt misschien oersaai, maar met de vele leuke printjes die je tegenwoordig vind kunnen het heel persoonlijke cadeautjes zijn. Waar je de ontvanger erg mee kunt verrassen.

Wie zoet is krijgt lekkers

Iedereen heeft natuurlijk wel favoriete etenswaren, maar sommigen zijn misschien wel wat duur of speciaal om zomaar altijd in de kast te hebben liggen. Daar zijn dit soort momenten perfect voor! Natuurlijk is het met Sinterklaas gebruikelijk om een chocoladeletter te geven, maar waarom zou je dat doen als je ontvanger niet van chocola houdt? Geef hem/haar dan liever een potje met zijn/haar favoriete broodbeleg of een zakje met nootjes.

Knutselspullen

Toen ik klein was (lang, lang geleden) kreeg ik met Sinterklaas en mijn verjaardag altijd een jaarvoorraad knutselspullen. Nieuwe stiften, vouwblaadjes, lijm, verf; alle dingen die in een jaar ongeveer wel verbruikt werden. En als je een kind hebt dat graag creatief bezig is kan dit je door het jaar veel geld schelen. Ook ander speelgoed dat vlug op, stuk of kwijt raakt zijn leuke cadeautjes; bellenblaas, springtouw en knikkers bijvoorbeeld. Bij oudere kinderen of volwassenen ga je liever voor dingen als oordopjes of batterijen. En wat denk je van oplaad kabels voor de telefoon?

Verzorgingsproducten

Hoewel je van mij natuurlijk geleerd hebt dat je nooit teveel moet betalen voor verzorgingsproducten zou je best wel eens een kieskeurig persoon in je huishouden kunnen hebben. Dan zijn verzorgingsproducten ineens best een leuk cadeautje om te geven. Ik deed het trouwens ook altijd toen ik zelf nog bij een parfumerie werkte, een waar je altijd hoge kortingen krijgt en veel gratis extra’s bij je aankoop. Anyway, het maakt niet zoveel uit of het dan om shampoo, make-up of dagcrème gaat het is een prima cadeau!

Tijdschrift

Tijdschriften kunnen dúúr zijn! Daarom zijn ze eigenlijk perfect als cadeau, zeker als er in december allemaal extra luxe uitgaven komen. Het is wel echt een extraatje, niet zoals ondergoed of etenswaren en geen enorme aanslag op je bankrekening. Wil je een tijdschrift in een adventskalender? Doe dit dan op één van de speciale dagen; 5 of 24 december. In kant-en-klare adventskalenders zit op die dagen vaak ook wat ‘speciaals’.

Heb jij nog leuke cadeautips voor mensen met een klein budget?
Photo by freestocks.org on Unsplash

8 gedachten over “Cadeautips voor een klein budget”

  1. goh, heb je ons lijstje met kerstkados gekopieerd, dit zijn behalve de tijdschriften precies de dingen die wij kado geven en krijgen met een kleine aanvulling van sokken. Het hele jaar hoeven die dingen niet gekocht te worden . En de kleinkinderen ijn ieder jaar weer hotel de botel van zoveel kado,s. Gr. Cisca Servie

  2. Leuke tips! Ik koop heel veel in de uitverkoop. En begin dus ruim vantevoren. Vaak heb ik dan dingen met 70% korting. Zo heb ik afgelopen zomer heerlijke pyama’s fleedekentjes en pantoffels ingeslagen voor prijsjes van 2 en 3 euro. Primark is ook een favoriete cadeauwinkel omdat je er leuke dingen zoals mokken, geurkaarsen en maskertjes kunt kopen voor weinig. En ik ben een giftpasser. Als ik een cadeau krijg wat niet bij mij past bewaar ik het en geef ik het door aan iemand die het wel leuk vind. Zo heb ik al heel wat mensen blij gemaakt met cadeautjes die ik niet lekker of niet bij mij vond passen. Wel even onthouden van wie je het hebt gekregen en aan wie je het gaat geven. Probeer dit niet in een familie want dat gaat meestal niet goed haha. En bij lowbudgetwinkels als Zeeman Wibra, Action en Big Bazar kun je heel veel scoren. Voor mannen koop ik vaak een decemberkalender. Maar 5 euro en ze vinden het altijd leuk. Zelfgemaakte cadeautjes doen het ook altijd goed alleen zien die niet altijd goedkoop om te maken. Foto’s in een mooi lijstje of zelfgemaakte koekjes of cake of taart doen het ook heel goed. Alleen wel lastig met surprises of onder de boom… Verwijzen met een briefje naar de koelkast dan maar.

  3. Haha, nee ik heb hem zelf ‘verzonnen’, voor zover je zoiets verzint natuurlijk.

    Ik bedenk me nu ook dat ik (toen ik op het punt stond om op mijzelf te gaan) een surprise gemaakt van schoonmaakspullen kreeg! Natuurlijk an sich geen leuke cadeautjes, maar dankzij de ‘verpakking’ alsnog super leuk om te krijgen. (Beetje net als een luiertaart bij een geboorte, gewoon een pak luiers krijgen is ook niet leuk maar een luiertaart maakt het wel ineens wel een fijn cadeau.)

  4. Goede tips! Zelf maken is inderdaad super leuk en soms ook nog eens duurzamer (dan denk ik bijvoorbeeld aan een zelf gemaakte prinsessenjurk ofzo.)

  5. Ik spaar elke maand per kind 10 euro. Zo heb ik voor de feestdagen een mooi kado zonder dat ik in 1 keer een klap geld kwijt ben

Reacties zijn gesloten.