hema stockon ikea
Besparen Persoonlijk

Zo heb ik in 2018 extra veel bespaard (Bij Hema, Ikea en Stockon.)

Ik kan je niet altijd alleen maar direct toepasbare tips geven om meer te besparen. Soms zijn de manieren waarop ik heb bespaart gewoon gelukstreffers of tijdelijke acties, deze houdt ik dan voor mezelf of deel ik maar vluchtig op Instagram Stories. Terwijl ik er eigenlijk meer over zou moeten vertellen, zodat jullie een volgende keer net zo goed kunnen profiteren van een gelijkwaardige actie. Ik deel deze dingen dus ook niet om op te scheppen, maar om jullie te inspireren gebruik te maken van elke kans op (extra) korting, dan kom je wel bij een besparing van 75% op je boodschappen en zelfs op andere aankopen!

Korting stapelen bij Hema

Wie mij langer dan vandaag kent weet dat ik dol ben op een glaasje wijn en dat dat iets is waar ik niet meer persé voor de goedkoopste, maar vooral de lekkerste optie ga. Toch vind ik het natuurlijk nog steeds wel lekker om daar korting op te krijgen. Daarom koop ik vaak mijn (favoriete) wijn bij Hema, als er een kortingscode loopt én er al korting op de wijn zit. Met een beetje geluk kan ik dan de wijn voor iets meer dan 2 euro per fles kopen, terwijl hij normaal 4 euro is. Door te betalen met cadeaukaarten die ik verdient heb met online enquetes of bij elkaar heb gespaard bij het tankstation haal ik de prijs per fles nog verder omlaag. Je mag officieel niet meer dan 50% korting krijgen op alcoholhoudende dranken in Nederland, toch is het me tot nu toe al regelmatig gelukt. Gezien ze bij Hema natuurlijk ook ander lekkers verkopen zou je deze ’truc’ ook daarop kunnen toepassen, zodat je ineens stukken minder betaald voor lekkere koffie of thee.

Slim boodschappen doen bij Stockon

In de eerste maanden van 2018 kwam mij ter oren dat er een nieuw soort boodschappenservice zou worden gelanceerd. Stockon heet het en door slim in de gaten te houden wat je eerdere bestellingen waren zou hij na een tijdje precies weten wanneer je bijvoorbeeld nieuw wc papier nodig hebt, door groot in te kopen zou je ook nog eens extra korting kunnen krijgen. Ik werd benieuwd naar de prijs van deze service en maakte een account aan. Bij de eerste bestelling zou je een pakket t.w.v. 10 euro cadeau krijgen, maar dan moest je wel voor 25 euro bestellen. Ik verwijderde de app daarom weer, tot ik ontdekte dat je via Eurosparen een actie was waarmee je de service 3 keer uit kon proberen met 15 euro korting per keer. Met een minimale bestelwaarde van 25 euro per bestelling. Na nog wat extra kortingen (door bijvoorbeeld geen specifiek bestelmoment te kiezen) zouden mijn bestellingen rond de 7 euro komen, voor 25 euro aan boodschappen! Uiteindelijk heb ik deze actie 6 keer gebruikt (3 keer bij mijn eigen adres, 3 keer op het adres van mijn vriend. Lang leve de lat-relatie.) De totale waarde van mijn boodschappen was bijna 150 euro, maar ik heb maar 35 betaald. En alleen maar dingen die ik ook daadwerkelijk gebruik, maar lang houdbaar zijn; koffie bijvoorbeeld, diepvrieszakken, aluminiumfolie, aardappelpuree. Deze actie zal 1 op 1 niet vlug terug komen, maar kennismakingsacties zijn altijd verstandig om in de gaten te houden omdat de korting in die periode vaak extra hoog is.

Ikea adventskalenders

Deze is vooral interessant voor mensen in de omgeving Eindhoven die dit artikel nu lezen en voor juni 2019 een grote aankoop willen gaan doen bij Ikea. In deze specifieke winkel kun je de adventskalenders namelijk kopen voor 8,95 euro, als je je klantenkaart meeneemt. In elke kalender zit MINSTENS 10 euro aan cadeaukaarten, dus je hebt áltijd minstens 1,05 euro winst per kalender. En wie weet meer. Nu is het een klein bedrag, maar als je 10 kalenders koopt betaal je dus maar 89,50 euro in plaats van 100 euro voor je aankoop en dan loopt korting flink op. De chocolade in de kalender vind ik trouwens niet te nassen, maar ik heb mezelf wel populair gemaakt op mijn werk door deze mee te nemen en in de kantine te zetten. Win-win situatie dus. De kalenders zijn nog tot het einde van deze maand (november) te verkrijgen.

Het gaat dus eigenlijk vooral om slim combineren, houdt mijn Instagram of Facebook in de gaten als je op de hoogte gehouden wil worden van slimme deals, want als er 1 op mijn pad komt zal ik die altijd delen.

4 gedachten over “Zo heb ik in 2018 extra veel bespaard (Bij Hema, Ikea en Stockon.)”

  1. Bij de AH vind ik korting + soms 35% eroverheen.
    Deze week 2 bakjes fruit voor 3 euro anders 4, was op de datum dus nog 35% overheen.
    Blijft een leuke sport;)

Reacties zijn gesloten.