2 euro challenge gierige gerda
Besparen

Challenge: 2 euro per dag (be)sparen

Ik ga deze maand een challenge doen en ik daag jou uit om hetzelfde te doen. Het idee is om elke dag van september 2 euro te sparen, zodat er aan het einde van de maand alvast weer 60 euro in de spaarpot zit. Ik ga deze 2 euro per dag niet zomaar elke dag in een spaarpot doen, maar ik ga ook elke dag 2 euro besparen voor deze in mijn spaarpot gaat. Doe je mee?

Wat is de bedoeling?

De komende 30 dagen ga ik elke dag iets, of meerdere dingen, laten die mij (samen) 2 euro kosten en deze 2 euro in een spaarpot stoppen. Sommige dingen zal ik direct merken, anderen zullen pas in de loop der tijd merkbaar zijn, maar die 2 euro kunnen dan alvast in de pot. Natuurlijk kan het zo zijn dat je een dag wat meer bespaard, bijvoorbeeld omdat die koffie die je laat staan al 2 euro 40 kost. Het is aan jou om deze extra besparingen wel of niet ook te sparen, of zelfs op te sparen zodat je 1 dag niet/ minder hoeft te besparen. Ik ga ervoor om elke dag (minstens) 2 euro te BEsparen en elke dag sowieso 2 euro te sparen. Zo heeft het wat mij betreft de meeste impact.

Dingen die je kunt doen om 2 euro te besparen

Het zijn natuurlijk de standaard dingen die je zou kunnen laten om 2 euro per dag te besparen; geen koffie kopen onderweg, zelf een lunch meenemen, de auto laten staan etc. Ik denk dat dat de dingen zijn die makkelijk zijn om te bedenken. Ook water in plaats van fris of alcohol drinken, minder vlees eten en kiezen voor een goedkopere bron van eiwitten of een restjesdag inplannen zijn wellicht opties die wat voor de hand liggend zijn. Het zijn alleen al deze dingen die je samen bewuster kunnen maken van alles wat je doet en wat deze gewoonten kosten. Je kunt ook bijvoorbeeld de auto laten staan, een ritje van 15 kilometer kost ongeveer die 2 euro. Een ritje dat dus makkelijk vervangen kan worden door de fiets. Ga je verder weg dan wordt het misschien moeilijker om de auto te laten staan. Kies er dan voor om bijvoorbeeld verder weg van je bestemming te parkeren, zodat je geen parkeerkosten hebt. Maar ook het opzeggen van een ongebruikt abonnement of overstappen naar een goedkopere verzekering kan je extra geld opleveren. Helemaal als je gebruik maakt van een cashback site bij de afsluiting.

Je oude gewoonten

Wat je kan laten om te besparen ligt natuurlijk ook heel erg aan je normale gewoonten. Als jij nooit koffie koopt onderweg is dat nu niet ineens een manier van besparen. Je zult dus je eigen gewoontes na moeten gaan en wat deze kosten om te kijken waarop je het beste kunt besparen. Misschien bespaar jij niet 2 euro op 1 ding, maar zijn 8 besparingen van 25 cent samen die 2 euro. Daar is natuurlijk ook niks mis mee. Het belangrijkste van de challenge is dat je je realiseert hoe makkelijk het soms kan zijn om te besparen, door simpelweg je gewoonten te doorbreken.

Volg mijn journey

Komende maand zal ik regelmatig een update geven van hoe mijn challenge verloopt en waarop ik die dag heb bespaard. Wil je deze updates niet missen? Volg mij dan op Instagram, want ik zal deze updates in mijn stories plaatsen. Geen Instagram? Aan het einde van de maand zal ik een artikel plaatsen met daarin hoe het is gegaan.

Laat even weten of jij ook meedoet met deze challenge, want samen een challenge aangaan is veel leuker dan alleen!

17 gedachten over “Challenge: 2 euro per dag (be)sparen”

  1. Pff ik ga je zeker volgen want ik zou nu niet weten hoe ik dit kan besparen per dag dus ik ben zo benieuwd naar jou dingen!

  2. Wat leuk, ik heb een potje klaargezet en doe zeker mee! Het is wel even nadenken, maar een leuke uitdaging. Voor vandaag is het straks lopend naar de bakker ipv met de auto en zuiniger gebruik van douchegel/schoonmaakmiddelen reken ik per week ook 2 euro.

  3. Haha, dat kan natuurlijk. Misschien wel leuk om mijn conclussie artikel nog eens na te slaan, want ik zal ook best wel ergens heel creatief moeten worden. ?

  4. Nou gierige gerda, de eerste 2 euro zit er in. Morgen iig naar de brievenbus lopen en nog iets verzinnen. Iets met korting kopen vind ik te makkelijk om erbij te rekenen, zeker nu de perla koffie in de aanbieding is. Ook wordt het deze week geen afhaalmaaltijd. Het is elke dag creatief nadenken om het echt te BEsparen. Nog een tip voor andere mensen, kijk je spaarpunten eens na, DE zegels daar kan je koffie en thee voor kopen of misschien al een leuk tegoed op je piggy-pas. Een volle perlakaart is ook 2 euro waard. En breng de kaart die anders op de post gaat lopend of met de fiets langs. Andere mensen nog leuke tips?

  5. Ik heb alle was opgehangen ipv de droger Denk dat dat ook wel 2 euro waard is ?

    Ik heb sporten niet afgezegd dus geen weggegooid abonnementsgeld hihi

  6. Ik weet eigenlijk niet wat een wasdrogerbeurt kost. Maar naast electriciteit bespaar je er ook je kleding mee want heel veel kleding (vooral rekbare stoffen) leven minder lang als je ze in de droger stopt!

Reacties zijn gesloten.