Producten die ik mis in de supermarkt
Persoonlijk

Oude producten uit de supermarkt die ik mis

Ik denk dat iedereen ze wel heeft, van die etenswaren die je vroeger vaak had maar nu niet meer te koop zijn. Soms is het recept veranderd, soms is een item helemaal verdwenen, maar altijd blijft er een beetje heimwee naar bestaan. Ook ik heb heimwee naar een aantal voedingsmiddelen, sommige zo oud als mijn eerste herinnering.

Plakkerige donuts

Tegenwoordig hebben we best wel wat goede donutwinkels in Nederland. En ook de supermarkten verkopen tegenwoordig de beste verse donuts. In de tijd dat dat nog niet zo was verkocht bijna elke supermarkt voorverpakte, plakkerige donuts. Vijf in een kartonnen, met de Amerikaanse vlag versiert bakje. Ze waren zo plakkerig als Zeeuwse bolussen en mega lekker. Nu hebben we verse donuts en hoewel ik ook van een goede, verse donut kan genieten mis ik deze echt.

Pastachoca béeeregoed!

Chocolade is mijn leven. Als het om zoet gaat eet ik eigenlijk alleen chocoladevarianten. Of het nu om toetjes gaat, snackrepen of jawel broodbeleg. Zeker als kind, in de jaren 80/90 toen zoet beleg nog niet de duivel was, at ik alleen hagelslag, vlokken of dus chocoladepasta op brood. Maar de pastachoca béeeregoed was niet zoals andere. Deze was stroperig, glimmend zoals appelstroop. Ik denk haast dat de herinnering aan dit broodbeleg mijn eerste moet zijn, want ik denk dat ik een jaar of 4 was dat het uit de winkel werd gehaald. Jaren later kwam het wel terug, maar alleen de naam. De chocopasta was gewoon mat, net zoals alle andere chocopasta’s. Hij was wel lekker, maar niet mijn oude vertrouwde pastachoca.

Tjolk

Thuis werd vroeger vooral veel melk gedronken, thee waarschijnlijk ook wel en koffie. Ik dronk al jong koffie (1 drup koffie in een beker melk, maar goed ik had mijn koffie.) Op schoolreisjes kreeg ik dan pakjes chocomel mee. Met een beer op de verpakking, oftewel Tjolk. Er is geen chocomel als Tjolk. Dus toen deze drank terug op de markt kwam in (ik gok) 2014 was ik ontzettend blij! Het was alleen moeilijk verkrijgbaar, dus haalde het als ik bij mijn ouders was. Die Jumbo verkocht wél Tjolk. Op een gegeven moment ontdekte ik het ook in mijn eigen Albert Heijn. Yes! Ik helemaal happy naar de kassa, waar het pak niet wilde scannen. Dat was balen, want ik kreeg het pak daarom ook niet mee. De filiaalmanager kon niet zien waarom het pak niet scande. Ik kreeg wel (gratis, voor het ongemak) een pak van een ander merk mee, maar die was toch niet zo lekker als Tjolk en die heb ik daarna nooit meer ergens gezien…

Ik ben wel benieuwd of jij heimwee hebt naar bepaalde merken uit de supermarkt. Welk product zou jij meteen kopen als het weer in de schappen kwam te liggen?

15 gedachten over “Oude producten uit de supermarkt die ik mis”

 1. Ooit bracht Royco Herbergsoep uit. Pakjes in 3 smaken.
  Dat was zoooo lekker en ik mixte vaak 2 soorten door elkaar.
  Helaas al na enkele maanden waren deze soepen niet meer te koop. Vermoedelijk uit de verkoop genomen.

 2. Luchtig toetje yoghurt…Unox soep in zak: Kip Tikka. Als student at ik diepvries pizza’s van Dr. Oetker…met broccoli en gehakt, met mais en cherrytomaatjes…ik mis ze nog steeds…alhoewel ik ze waarschijnlijk nu niet meer lekker vindt…ik eet geen diepvries pizza’s meer!

 3. Ik mis de Mona kwarktoetjes met een laagje fruit onderin het bakje en de luchtige kwark erbovenop.

 4. Saroma pudding in smaken die je nu (Dr. Oetker) niet meer ziet: Pistache, Citroen.
  Ook hopjesvla zie ik weinig moet er nog wel zijn bij AH eigen merk, maar niet waar ik gezocht heb.
  (wij waren gek op toetjes)

 5. Wat leuk zo’n lijst! Mijn oma had vroeger altijd Tjolk in huis volgens mij.
  Ik denk wel dat dit soort dingen nu niet meer zo lekker zouden zijn als ze toen waren. Maar oh wat word ik nostalgisch van dit soort dingen.

 6. Ik had het er van de week met me vriend precies het zelfde er over en ook wij missen de plakkerige donuts ?

 7. Ik mis de diepvries pudding in de smaak chipolata en bitterkoekjes. Die waren zo ontzettend lekker, luchtig maar toch romig. Met heerlijke stukjes fruit. Niet te vergelijken met de mona. Nu ik het toch over mona hebben. Ooit heeft mona Ananas pudding gehad ook zoiets heerlijks.

 8. oh ja, plakkerige donuts en hopjesvla (al vond ik die laatste niet lekker, maar die aten mijn broer en ouders graag)! En 3 musketiers, kent iemand die nog? Heel kleverig, 3 strengen die waren gevlochten met chocolade er omheen. Ik lustte als kind geen snoep of zoetigheid, behalve dus die 3 musketiers en plakkerige donuts.

 9. Oh jaaaa…Tjolk!! Ik was er dol op! Zal t nu niet meer lusten denk ik, mijn smaak is met de jaren toch wel erg veranderd…haha. Wat ik zelf miste toen mijn kinderen nog erg klein waren was vanille ijs verpakt als een soort grote worst, in een folie. Was toen ik klein vast ook de budgetvariant aangezien mijn moeder ook op de kleintjes moest letten, maar in mijn herinnering smaakte hij hemels, en was er geloof ik ook in meerdere smaken. Maar ohoh wat smaakte zon plak ijs toch goed!

 10. Saroma toetjes inderdaad! En Weespermoppen. En Kruiden 1, 2, 3 en 4 van Maggi. En Wieger Ketellapper kruidkoek (plakjes, in een doosje). Milkshakes die je thuis nog moest “schudden”. Kokosbrood. Zucht… Vroeger!!! ??

 11. Sjakkie zoals wij dat thuis noemden .. caramelpasta is blikje met gele deksel erop … maar praat over 40 jaar terug maar zal het me altijd blijven herinneren uit mijn jeugd.

 12. De heerlijke karamelhagelslag van Venz mis ik en is nergens meer te verkrijgen zelfs niet iets wat er veel van weg heeft?

Reacties zijn gesloten.