gierige gerda update
Persoonlijk

Gierige Gerda update

Het zomerrooster zit er weer bijna op, tijd dus om na te gaan denken over hoe het nu verder gaat met Gierige Gerda. Het is me erg goed bevallen om minder vaak artikelen online te zetten. Er kwam een beetje meer ruimte voor kwaliteit, maar niet alleen dat; ook werden de artikelen niet ondergesneeuwd door elkaar. Ik heb daarom besloten om vanaf september 2019 voortaan nog maar 3 dagen per week een artikel online te zetten.

Super veel bezoekers

Ondanks dat ik bijna 2 maanden lang maar de helft van het aantal artikelen dan normaal plaatste, zijn mijn bezoekersaantallen juist meer dan verdubbeld. In augustus tikte ik zelfs de 40.000 unieke bezoekers aan. Dat is natuurlijk echt geweldig, maar eerlijk gezegd vind ik het ook best wel spannend. Dit had ik nooit durven dromen toen ik begon met mijn blog, ook al stijgen de bezoekersaantallen al vanaf het begin elke maand flink. Alleen in december 2018 had ik een dip, wat gek genoeg samen ging met de maand waarin ik juist elke dag een artikel publiceerde.

Kwaliteit boven kwantiteit

Mijn lezers hebben dus liever minder, maar wel goede artikelen. Prima, want ik vind het leuk om goed onderzoek en rekenwerk in een artikel te steken. Toen iemand mij vroeg of er een verschil zat tussen dure wc reinigers en goedkope versies ben ik meteen tig verschillende flessen gaan kopen om dat te onderzoeken. Ik heb best wat tijd gestoken in het vergelijken van de etiketten, onderzoek op internet en zelfs verschillende gebruikt in mijn wc. Toch is dit nooit tot een artikel gekomen omdat ik gewoon geen conclusie kan trekken. Super jammer, maar toch was het echt heel leuk om aan te werken. Ook de artikelen waarin ik verschillende huismerken van een bepaald product met elkaar vergelijk vind ik echt heel erg leuk om te maken en deze worden ook heel goed gelezen!

Nieuwe rubriek

Vanaf september komt er ook een nieuwe rubriek, waarin ik verschillende doe-het-zelf projecten ga uitproberen. Hoe moeilijk is het om dit te maken? Is het goedkoper dan in de winkel kopen? En ook natuurlijk, afhankelijk van het product; is het lekker of werkt het? Voor nu staan platbrood, vegan mozzarella en wasmiddel op de lijst, maar ik denk dat als de rubriek eenmaal online is gekomen dat er wel meer suggesties zullen komen! Ik vind werken met rubrieken echt heel erg fijn, zo weet ik elke maand weer wat ik zou kunnen plaatsen en voor sommige rubrieken (lees: story time) is vooruit werken ook nog eens heel makkelijk als ik in the flow zit en gewoon lekker wil kletsen.

Het rooster vanaf nu

Omdat ik dus nog maar 3 keer in de week een artikel ga plaatsen is het rooster vanaf 1 september als volgt. Op woensdag en vrijdag komen er artikelen online om 6 uur en op zondag komt er een artikel online om 9 uur. Het artikel van maandag komt dus te vervallen, hier heb ik expres voor gekozen omdat dit eigenlijk toch het slechtst gelezen artikel was. Als het ooit nodig is zal er best wel een extra artikel online komen, maar wanneer dat dan is zal op dat moment bepaald worden.

Suggesties voor artikelen zijn altijd welkom. Ik haal veel inspiratie uit de vragen die hier in de comments en via sociale media gesteld worden, dus laat je zeker horen!

4 gedachten over “Gierige Gerda update”

  1. Zero waste omgaan met inpak papier zo in de toekomst naar de feest dagen. Kijk nu al uit naar je onderzoeken.

  2. Vooral omdat voor mij (niet scheikundig onderlegd) de ingrediëntenlijsten geen conclusie konden geven. Als ergens 100 gram suiker in zit en in een vergelijkbaar product zit 10 gram dan is de conclusie makkelijk. Maar als er staat ‘minder dan 5% zoetstof’ en je weet niet welke is dat moeilijk te zeggen als verdere kennis ontbreekt.

Reacties zijn gesloten.