blogmas 2020

Crisp – Betere kwaliteit voor een heel goede prijs

Als bespaar blogger krijg ik toch ook wel vaak te horen dat mensen liever niet besparen op hun voedsel. Hoewel ik het niet per definitie eens ben dat duurder eten beter en goedkoper eten slechter is, snap ik het uitgangspunt ook wel. Als besparen een keuze is kun je je aandacht verleggen van meer voor minder, naar beter voor minder. Want wat je mening ook is wel willen natuurlijk allemaal de beste, maar meest eerlijke prijs betalen. En daar komt Crisp om de hoek kijken. Deze internet supermarkt verkoopt al je dagelijkse benodigdheden, maar dan wel van lokale leveranciers. Vergelijk het met een Ekoplaza of een natuurwinkel, alleen dan als app.

Levering

Ik ga even beginnen bij de levering. Voor 22.00 uur besteld is de volgende dag in huis, mits er nog plek voor je is. Dat vind ik zelf heel prettig, want vaak kun je pas over een aantal dagen laten leveren bij online supermarkten. Voor de bezorging betaal je €2,95. Alles komt gekoeld bij je aan. Bij het bestellen kies je een tijdsvak, de ochtend voor je bestelling komt krijg je een meer specifiek tijdvak en uiteindelijk zelfs nog een track&trace waar je precies kan zien waar je bezorger uithangt. Dat is echt heel leuk en secuur!

Kwaliteit

Ik ben voor de dagelijkse maaltijd niet zo kieskeurig voor kwaliteit, whatever ik bij de supermarkt kan vinden en lang genoeg goed blijft is wat mij betreft goed genoeg. Komkommer, paprika of courgette maak ik wel lekker op een andere manier. Soms wil ik echter gewoon wat speciaals. Wat extra. En dan wil ik kwaliteit. Bijvoorbeeld een stuk goede biefstuk of juist verse vis. Dan heeft Crisp de kwaliteit van de lokale speciaalzaak, maar wel gebundeld tot één grote supermarkt. Overigens zijn de komkommers, paprika’s en courgettes helemaal niet zoveel duurder dan bij de ‘gewone’ supermarkt. Als je toch besteld zou ik ze dus meteen mee laten komen, want het scheelt dus niet veel geld maar wel veel tijd om dat nog los te halen.

Assortiment

Zoals ik net al vertelde is dit de online supermarkt die samenwerkt met de beste speciaalzaken. In plaats van alle zaakjes één voor één af gaan, kun je hier alles in 1 keer bestellen. Kaas bij de kaaswinkel, groenten en fruit bij verschillende gespecialiseerde leveranciers en zelfs kant-en-klaar maaltijden van hoge kwaliteit.

Aanbiedingen

De prijzen van de producten zijn al heel scherp, maar de aanbiedingen zijn ook prima. Er zijn altijd aanbiedingen in alle categorieën. Geen hoge kortingen, maar sommige producten worden wel stukken aantrekkelijker met een korting. Bijvoorbeeld de kant-en-klaar maaltijden, die ik normaal toch wel hoog aan de prijs vind, of luxere stukken vlees en vis.

Probleem oplossen

Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Dus het kan altijd gebeuren dat een product niet helemaal naar verwachting is. Zo bleek mijn halloumi te smelten. Iets wat niet de bedoeling is van een grillkaas die ook wel eens op de barbecue gebruikt wordt. Een appje naar de klantenservice, gewoon degene van wie je ook de verzendinformatie krijgt en het wordt opgelost. Helemaal prima en de klantenservice medewerkers zijn super vriendelijk. Liever klaag ik natuurlijk niet, maar het is voor iedereen (andere klanten, Crisp en natuurlijk de leverancier) belangrijk dat ze weten dat een product niet naar verwachting is.

Referentie programma

Op Crisp kan ook iedereen een beetje de Influencer uithangen, want na elke bestelling die je doet mag je 10 personen uitnodigingen om ook te shoppen bij Crisp. Deze persoon krijgt dan €15,00 korting en een door jou uitgekozen cadeau bij de bestelling. Zijn er 3 mensen die een bestelling plaatsen, dan krijg je daar een bedankje voor. Wat dat is staat aangegeven in de app. Ik kreeg een borrelplank met hapjes. Goed passend bij het cadeau dat degene die me had uitgenodigd; een fles witte wijn.

Crisp is natuurlijk een heel andere prijsklasse als een Albert Heijn of Jumbo en helemaal als een Aldi of Lidl. Het is ook voor een heel ander publiek, voor mensen met andere verwachtingen. En ik vind dat het voor die mensen een heel goede en voordelige manier van boodschappen doen is. Zelf ben ik enorm fan om thuis uit eten te gaan. Lekker uitgebreid en een beetje apart koken. Goede wijn erbij. Drie gangen. En dan wil ik ook graag goede producten en daar past een concept als Crisp ook zeker bij. Het is voor mij niet de plek waar ik elke week shop, maar zo af en toe gun ik mijzelf dit wel.