aanbiedingsseizoen
aanbiedingenseizoen

De beste en slechtste maanden om deals te scoren: ontdek het ideale moment voor geweldige aanbiedingen

Het is zomer. Het is juli. Het is vakantie. Dat betekent dat er, naast aanbiedingen op groenten en fruit die op dit moment echt geweldig zijn, eigenlijk geen goede voorraad aanbiedingen zijn. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar dit zijn vaak heel specifieke producten voor mensen die echt heel erg merkvast zijn. Elk jaar krijg ik dan ook weer aan het eind van de zomer, maar dit jaar beginnen ze nú al binnen te komen, de vraag in mijn DM ‘hoe kan het er al zo lang geen goede deals voorbij zijn gekomen?’ Het antwoord is vrij simpel; de allerbeste deals vind je op andere momenten in het jaar. Hoe dat zit zal ik je in dit artikel uit leggen. Het gaat hier ook vooral om voorraadproducten uit je boodschappenmandje, dus niet om wanneer je het beste je tv kan kopen of bananen. 

Beste aanbiedingen: september, januari, februari 

De folders staan in september, januari en februari vol met aanbiedingen die richting de bodemprijzen zouden kunnen gaan. Daarbij zijn dit vaak momenten dat je deze goede deals juist kunt combineren om zo helemaal goedkoop uit te zijn. Door in deze maanden je voorraad goed aan te vullen kun je in de overige maanden niet alleen geld, maar ook heel veel tijd besparen. Je hoeft immers niet elke keer als je product op is op zoek naar de allerbeste deal hiervoor.

De meest unieke deals: november 

De aanbiedingen die in de ‘normale’ weken in de folders staan zijn misschien wel een beetje te voorspellen. Maar de aanbiedingen voor Black Friday, en de maand die daaraan vooraf gaat, kunnen verrassend zijn. Bijvoorbeeld doordat ze veel beter zijn dan normaal of doordat er korting zit op producten die normaal niet zo goedkoop zijn. Ik hou hiervoor ook altijd online shops in de gaten en niet alleen de vaste supermarkten en drogisterijen. Overigens vertelde ik in de intro dat dit artikel niet gaat over het kopen van een tv en als het daarop aan komt is het dan ook verstandig om al een paar maanden bij te houden wat de beste prijs is, zodat je je aankoop alleen kunt doen als de prijs het beste is. Ongeacht of er een Black Friday deal is of niet. Maar goed daar hadden we het nu eigenlijk niet over. 

Afwisselend: maart, april, mei, juni en oktober 

In de maanden maart, april, mei, juni en oktober kunnen de aanbiedingen een beetje wisselen. Veel van de goede aanbiedingen zijn vooral seizoensgebonden, denk bijvoorbeeld in het voorjaar aan zonneproducten. Maar ook voor de feestdagen zoals Pasen en Halloween zijn er speciale aanbiedingen. Let daar dus goed op en maak daar gebruik van. Ook zijn in deze maanden vaak wel goede aanbiedingen te vinden op verse producten en etenwaren die misschien niet zo geweldig lang houdbaar zijn. 

Slecht: juli, augustus en december 

In de vakantiemaanden zijn mensen niet zo bezig met aanbiedingen, dus in deze maanden zijn de aanbiedingen vooral gericht op de verse producten die deze maanden juist heel goedkoop van het land komen. In december zijn mensen dan weer meer bezig met de feestdagen en de aanbiedingen ook ver te zoeken. 

Tip voor extra besparen 

In de maanden dat er veel sale is zijn er in supermarkten en drogisterijen ook vaak uitverkopen te vinden. Dat zijn in veel gevallen de producten die uit het assortiment gaan of een nieuwe verpakking krijgen. Je kunt deze dan voor een spotprijsje kopen, zo vond ik ooit koffiecups van L’or in verpakking van 50 stuks voor 50 cent. Ja, ik maak geen grapje. En ook als er feestdagen voorbij zijn komen de speciale themaproducten in de uitverkoop. Dus koop je inpakpapier voor Sinterklaas niet op 30 november, maar op 6 december om het meest te besparen! 

Juist door gebruik te maken van de momenten dat aanbiedingen het allerbest zijn, en dan voorraad aan te leggen, bespaar je het meest. In geld én in tijd want zo hoef je er veel minder mee bezig te zijn om optimaal te besparen. Wil je hier nou meer over weten? Ik heb een boek geschreven met de handigste bespaartips voor een rijker leven. ‘Haal Alles Uit je Geld’ van Gierige Gerda koop je hier. #affiliate