blogmas 2020

De leukste cadeautjes voor iedereen (maar niet per se budgetproof)

December is natuurlijk ook cadeautjes tijd, maar wat moet je iedereen nu geven? Ik besloot op zoek te gaan naar de leukste cadeautjes die ik kon vinden. Voor jong, voor oud, voor hem, haar en hen. En in verschillende prijsklassen. Stiekem staan er een aantal ook op mijn lijstje en heb ik een aantal anderen ook al in huis. Maar dat doet niet af aan dat het voor jou ook inspirerend kan zijn om voor jouw cadeau inspiratie!

Tortilla pers €34,95

Bovenaan mijn eigen verlanglijstje voor deze feestdagen staat een tortilla pers. Ik ben het afgelopen jaar steeds meer zelf gaan doen en tortilla’s maken lijkt me daarbij een prima volgende stap. Uiteindelijk zal ik er geen honderden euro’s mee besparen, maar ik denk wel dat mijn eten stukken lekkerder gaat zijn. En met zo’n pers is het nog super makkelijk ook nog. Een leuk cadeau dus voor de chef die van Mexicaans eten houdt!

Lekker en Simpel – Mijn receptenboek €22,50

Om nog even in de keuken te blijven. Naast dat het duo Sofie en Jorrit van de blog Lekker en Simpel zelf kookboeken uitbrengt, hebben ze nu ook een receptenboek uitgebracht waarin je je eigen recepten kunt schrijven. Een prachtig cadeau voor een (klein)dochter of zoon aan wie je graag familierecepten door zou doorgeven. Vul deze vast in en verder kan dit boek zelf worden ingevuld. Maar natuurlijk ook een heel mooi cadeau voor diegene die alle gratis tijdschriften van de supermarkten kapot scheurt, dan heeft hij/zij voortaan een goede plek om ze te bewaren!

100% Coco Tokyo – Niki Smit €15,99

Ik behoor allang niet meer tot de doelgroep, maar toch is de 100% Coco serie van Niki Smit mijn favoriete boekenserie. Het volgt Coco, een pittige brugklasser met een passie voor mode. Op haar eerste dag wordt ze uitgelachen om haar kledingstijl, maar als ze besluit om een blog te beginnen blijkt ze goud in handen te hebben. Ze mag mee doen met Mtv’s Fashionbloggers, gaat naar New York om daar lessen aan de Teen Vogue University te volgen en komt in Berlijn oog in oog te staan met Karl Lagerfeld (R.I.P.) himself. En dat alles terwijl ze ook nog eens worsteld met het grootste drama in het leven van elke 13-jarige: de liefde. In november kwam het vijfde en laatste boek uit deze geweldige serie uit en volgen we Coco naar Tokyo. Ze dompelt zich onder in de wereld van kimono’s, sushi en kawaii en beleefd daar weer allerlei mode avonturen en maakt daarbij ook weer heel veel nieuwe vrienden.

Coravin® Pivot® wijnbewaarsysteem €99,00

Ik drink witte wijn, want van rode wijn wordt ik misselijk. Maar mijn vriend drinkt rode wijn. En meestal niet veel, waardoor er dus al een aantal flessen half door de gootsteen zijn verdwenen. Met dit revolutionaire wijn conserveringssysteem vul je de fles na het inschenken met een speciaal gas, waardoor de fles nog tot 4 weken na opening goed blijft. Zeker voor wie van een wat betere rode wijn houdt kan dit dan nogal een besparing opleveren als deze niet door de gootsteen maar gewoon in een glas kan worden gegoten.

Nieuwjaarskalender Yves Rocher €29,95

Ik vind het altijd zo jammer dat adventskalenders, wat toch eigenlijk prachtige cadeaus zouden zijn voor de feestdagen, al vanaf 1 december beginnen. Daarom zijn ze niet echt geschikt als cadeau voor zowel Sint als Kerst. Daar heeft Yves Rocher nu een oplossing voor, namelijk de Nieuwjaarskalender van Yves Rocher. Van kerst tot oudjaar elke dag een vakje openmaken met daarin een Yves Rocher make-up product.

Wingspan €52,20

Ik hoor veel over dit gezelschapsspel met vogels in de hoofdrol. Het heeft dan ook niet voor niets een nominatie voor speelgoed van het jaar 2019. Ik ben hier zelf erg benieuwd naar, hoewel het niet op mijn lijstje maar op mijn lijstje cadeau-opties voor mijn vriend staat. Een cadeau wat niet (alleen) voor degene die het gekregen is maar voor het hele huishouden en als het straks weer mag, ook je vrienden.

Brabantia regrowth kit €24,95

Naast zelf doen in de keuken, ben ik dit jaar ook in de tuin veel meer zelf gaan doen. Ik heb een heerlijk gevulde moestuin gehad afgelopen zomer en wil dit zeker in 2021 verder gaan uitbreiden. Ik vertelde ook over het kweken met restjes uit de keuken. Brabantia heeft hulpmiddelen om dit nog makkelijker te maken. Je kan er bijvoorbeeld avocado pitten, citroengras, bindsla, lente ui en nog veel meer in laten hergroeien voor een duurzamere keuken.

Keukenmachine €77,99

Iets waar ik zelf erg van heb genoten dit afgelopen jaar. Ik nam namelijk de (bijna 30 jaar oude) keukenmachine van mijn ouders over. Bij hen stond hij alleen maar in de weg en ik twijfelde er over om er eentje te kopen en dus ging hij naar mij in plaats van naar de kringloopwinkel. En ik ben er heel erg blij mee! Ik ben vooral erg blij met de snij- en rasp functie, want hiermee maak ik mijn Too Good To Go pakketten in no time en zonder heel de keuken overhoop te halen vriezer klaar. Ik doe het nog even een jaartje met deze, maar voor in onze nieuwe keuken ben ik me wel vast aan het oriënteren. Voor nu ben ik erg gecharmeerd van de Kenwood FDM303SS. Omdat deze alle functies bevat die ik in een (nieuwe) keukenmachine zou zoeken.

Sodastream €49,99

Deze zomer schreef ik dat ik graag een Sodastream wilde en die kwam er ook. En mensen, ik kan het iedereen aanraden! Hoe het zit met kosten en dergelijke zal ik in een latere speciale post nog wel eens uitleggen. Het is in elk geval niet goedkoper dan huismerk frisdrank en vooral koolzuurhoudend water, maar dat ik niet steeds hoef te slepen met die flessen scheelt wel heel veel. En omdat er nu altijd koud water in de koelkast ligt ben ik uiteindelijk ook veel meer water gaan drinken. Dat vind ik wel een bijkomend voordeel dus als je niet geïnteresseerd bent in ‘prik’ dan nog vind ik de flessen van dit merk een enorme aanrader en gezien ze er ook met leuke printjes zijn een hartstikke leuk cadeau!

Krom speelgoed €27,90

Kromkommer zet zich in om voedselverspilling van zogenaamde ‘kromme’ groenten en fruit. Denk daarbij aan een wortel met twee ‘benen’, een tomaat die niet mooi rond is of een kromme komkommer. Winkeliers willen namelijk allemaal rechte, knappe groenten en fruit die het liefste ook nog even groot zijn. Om kinderen te laten wennen aan hoe de natuur zijn groenten en fruit écht aflevert heeft Kromkommer een heel leuk houten setje met kromme groenten en fruit uitgebracht. Er is ook een boekje over meneer Tweebeenpeen geschreven, ook erg leuk voor onder de boom. Deze kost €14,99.

Wijnabonnement of -pakket

Had je anders van mij verwacht dan dat ik ook wijn als cadeau zou aandragen? Er zijn verschillende leuke opties. Zo kun je bij DeBesteWijnBij.nl een wijnabonnement nemen, elke maand 3 lekkere wijnen mét bijpassende recepten zodat je ook thuis kunt genieten. Liever een eenmalig wijnpakket, dan kun je bij Wijnvoordeel.nl kiezen uit verschillende pakketten. Liever alleen wit of juist rood? Maar een gemixt pakket kan ook. En voor de liefhebbers van Chateau Meiland kun je er ook meteen terecht voor een paar lekkere wijnen, wijnen, wijnen.

USB aansteker €14,95

Ik ben een angsthaas. Ik ben dan bijna 36 28, maar ik kan nog steeds niet omgaan met aanstekers met zo’n rollertje en lucifers gebruiken durf ik ook niet. Mijn ouders zijn daar nog steeds erg blij mee, want dat betekende dat ik ook niet kon gaan roken, hahaha. Voor kaarsen gebruik ik altijd zo’n lange aansteker, maar in sommige gevallen vind ik dat nog te spannend. Dus leek een USB aansteker die met elektriciteit en zonder vlam de kaars aansteekt wel ideaal. Daarbij kan hij nooit leeg raken of tenminste dan laadt je hem gewoon weer op aan je computer. Hoe handig!

Het zijn allemaal wel prijzigere cadeaus, maar als ik eerlijk ben is dat ook hetgeen wat ik zelf het liefst geef of krijg (los van iets lekkers wat ook op gaat). Afgelopen jaren heb ik ook vooral dingen gekregen die ik nodig had. Zoals goede pannen, een toetsenbord en een stofzuigerrobot. Ik geef ook het liefste iets nuttigs en dan moet dat wat mij betreft ook wel echt goede kwaliteit zijn zodat het nog jaren mee kan. De tijd dat ik mijn december inkopen bij de Action deed liggen ver achter me (sowieso, ik geloof dat het inmiddels al meer dan 6 maanden geleden is dat ik daar ben geweest. Wow!)

Dit artikel bevat géén samenwerkingen. Wel heb ik het boek 100% Coco Tokyo door Niki Smit mogen ontvangen. De links in dit artikel zijn (bijna) allemaal affiliate links.