blogmas 2020

Dit zijn mijn aanraders uit het kerstassortiment van Lidl/ Delicieux – Kerst on a budget

Wie regelmatig bij Lidl komt is het vast wel eens opgevallen dat ze rond de feestdagen uitpakken met een extra luxe assortiment. Niet alleen tijdens de decemberfeesten, maar ook met Pasen en tijdens het wildseizoen zijn er speciale Delicieux producten in de winkel te vinden. Lekker natuurlijk, maar ook allemaal net wat duurder dan de normale boodschappen. Ik probeer mijzelf dus niet te vaak te laten verleiden, maar sommige items kan ik toch niet weerstaan.

Kerststol €2,99

Uit mijn mini kerststol test van een paar jaar geleden kwam Lidl als beste uit de bus. Dus voor de liefhebber van dit kerstige brood is dit een heel goede keuze. Ik moet wel eerlijk zijn dat het hier niet op tafel staat, maar bij mijn ouders was het onmisbaar bij het kerstontbijt.

Boter met camarguezout €1,99

Heerlijk op een stokbroodje, bij de gourmet. Ik vind dit echt de lekkerste zoute boter die er is en hij is ook nog een stukje goedkoper dan de normale zeezoutboter die ik altijd kocht bij Albert Heijn. Ik heb eigenlijk geen idee of Lidl normaal ook zeezoutboter verkoopt, maar dan nog gaat mijn voorkeur uit naar deze.

Luxe kaas €1,59 – €5,99

Een kaasplankje is een heel makkelijke manier om van een tafel een feest te maken. Bij Lidl vind je veel luxe kazen in het Delicieux assortiment. Harde kazen, zachte kazen, koe, schaap of geit. Voor elk wat wils en ook alle andere producten om een kaasplank compleet te maken.

Black angus carpaccio €2,99

Afgelopen zomer kocht ik dure carpaccio. Helaas viel deze wat betreft smaak flink tegen. Het zal best aan iets ongezonds liggen, iets met extra zout of zo. Maar ik vind deze carpaccio van Lidl wel altijd heel erg lekker. Niet alleen als voorgerecht op één van de kerstdagen, maar ook een heerlijke toevoeging aan een lekker frisse pastasalade.

Balsamicocrème – €1,29

Laat ik heel simpel zeggen; voor meer geld zal je misschien best wel betere balsamicocréme vinden of met een duurdere azijn is het vast lekkerder. Maar voor deze prijs is de kwaliteit echt heerlijk! Deze zomer heb ik, dankzij Hello Fresh, een kleine balsamicoazijn verslaving opgelopen en ik was heel blij dat ik dus nog een kleine voorraad van deze flesjes achter de hand had.

Aardappelgratin taartjes €1,79

Ik vertelde begin dit jaar over mijn favorieten uit de Swedish Food Market van Ikea. De aardappelgratin taartjes die ik daar noemde zijn echter niet te vergelijken met die van Lidl. Zeker bij de broccoli variant, want dat is mijn absolute favoriet.

Truffelmayonaise €1,29

Deze truffelmayonaise is verschilt in prijs niet echt met die van Jean Baton, wat het jaar rond te koop is bij bijvoorbeeld Albert Heijn. Toch is deze mayonaise altijd heel vlug uitverkocht, zoals eigenlijk alle producten waar truffel in zit. Hij moet dus wel heel lekker zijn. Nou kun je mij sowieso wakker maken voor truffelmayonaise dus ja.

Himalaya zoutmolen €3,99

Elk jaar koop ik een nieuwe Himalaya zoutmolen en daar doe ik dan weer mee tot het jaar erop. Op dit moment heb ik er nog eentje op voorraad, dus eigenlijk is er geen haast bij, maar ik ben ook altijd bang dat ze het jaar erop niet meer terugkomen in het assortiment. Gelukkig is dat tot nu toe nog nooit gebeurd, ik denk dus dat ik voor nu het risico maar even neem en afwacht tot Pasen. Dan is hij ook altijd van de partij.

Dessertglaasje met pure chocolade €0,99

Het was dan wel met de feestcollectie voor Pasen en niet Kerst, maar deze dessertglaasjes nam ik mee naar mijn vriend. Toen we als één van onze eerste dates samen zouden gaan koken. Hij bleek geen chocolade te lusten en ik mocht dus genieten van 2 toetjes en sindsdien is het een beetje vaste prik dat als ze te koop zijn, ik ze ook in huis haal. Tenminste voor één van de kerstdagen dat we thuis zijn al zal dat dit jaar gewoon alle kerstdagen zijn.

Dit zijn de dingen die ik wel graag koop, maar ik probeer me (zeker tussen de feestdagen door) niet teveel te laten verleiden door alle luxe. Het kan flink in de papieren en kilo’s lopen als je heel december (of zelfs al november) eet alsof het eigenlijk al kerst is. Neem daarnaast ook de tijd om producten uit het gewone assortiment te vergelijken met de luxe kerst producten (ook bij andere winkels) soms kan het zo zijn dat je wél heel veel betaald voor die feestelijke verpakking. Terwijl dat niet is wat er op je bord komt te liggen…