blogmas 2020

De leukste, liefste en grappigste kerstreclames

In de zomer deelde ik al eens een aantal reclames waaraan ik warme herinneringen heb. Maar hét seizoen voor mooie commercials is natuurlijk de decembermaand. Het echte kerstgevoel krijg ik als ik ‘Holidays are coming. Holidays are coming. Holidays are coming.’ Uit mijn speakers hoor komen. Of wat denk je van ‘Merci dat jij er bent!’ Ook dat geeft me een nostalgisch gevoel. Dus dook ik YouTube op om te zoeken naar de allerleukste kerstreclames uit Nederland én de rest van de wereld.

Bol.com – 2014

Oké, mijn intro was misschien nog wel een beetje soft. Rond december moet ik overal om janken. En dus ook om deze reclame. Ik was eigenlijk best wel verrast dat hij al zo oud was, voor mijn gevoel is hij van 2018 of zo.

John Lewis & Waitrose – 2019

De commercials van de Nederlandse tv kennen we allemaal wel, maar ik vind de reclames van andere landen ook wel altijd heel leuk. Dit is zo’n buitenlandse reclame. Enorm schattig en grappig, maar ook met een hartverwarmend einde. Dit is toch gewoon de perfecte kerstreclame?

Audi – 2017

Om deze reclame moest ik vooral lachen. Natuurlijk is racen in een parkeergarage een beetje onrealistisch, zelfs als het veilig zou zijn omdat er verder niemand loopt heb je er vaak amper te ruimte voor. Maar hey, dichterlijke vrijheid geldt ook voor andere kunsten.

ANWB – 2019

Oei, deze zag ik dus net voor het eerst en ik schoot er helemaal van vol. Stiekem zag ik de twist wel al aankomen, maar alsnog toen ik zag dat ik gelijk had werd het me teveel. In 2020 hebben we geloof ik allemaal wat extra waardering gekregen voor hulpdiensten. Ik tenminste wel, maar dan ook echt van iedereen van Politie en zorg tot de bezorgers van Thuisbezorgd en supermarkten.

Erste – 2018

Egels hebben voor mij een speciale betekenis. Dat er eentje de hoofdrol speelt in deze commercial over vriendschap is dan ook extra speciaal. Wel een heel goede oplossing voor het probleem hebben ze trouwens. Haha.

Het zijn kleine kunstwerkjes en het lijkt mij echt leuk om aan zulke reclames te mogen werken. Al wordt het steeds moeilijker om nog wat origineels te verzinnen. Als ik dit schrijf zijn er nog geen commercials voor kerst 2020 uitgekomen. Ik ben dus erg benieuwd wat er dit jaar gaat komen!