blogmas 2020

Dit heb ik uitgegeven aan boodschappen in 2020

Ik vertel regelmatig dat ik niet heel strikt ben met mijn budget. De ene keer geef ik meer uit, de andere keer minder. Belangrijk vind ik dat ik gemiddeld rond de €50,00 per week uitgeef. Dat dat de ene week €100,00 is en de andere week €0,00 maakt dan helemaal niet uit. Vorig jaar was dat goed gelukt en ik ben benieuwd hoe dat dit jaar is gegaan. In januari ben ik vér over budget gegaan (ik gaf toen meer dan €100,00 per week uit) maar tijdens de lockdown deed ik soms meerdere weken van een boodschappenkar van €50,00. Ik ben dus erg benieuwd waar ik op uit zal komen.

Boodschappen €41,78 per week

Ik heb dit jaar de boodschappen berekend als alles wat ik bij de supermarkt gekocht heb, de fast food en drogisterij kosten komen daar dus nog wel bij. Ik gaf afgelopen jaar ongeveer 41,78 per week uit bij de supermarkt. Mijn budget daarvoor ligt zo ongeveer op €50,00 per week, maar met de pandemie werd er duidelijk veel minder naar de winkel gegaan en dat heeft geleid tot een aantal positieve bijeenkomsten. Mijn voedselverspilling is echt met driekwart verminderd en ik ben gemiddeld dus niet over mijn budget gegaan. Het helpt ook dat ik op de momenten dat ik wel naar de winkel ging veel gebruik heb gemaakt van Too Good To Go en andere anti-verspilling initiatieven, dan loopt de korting rap op en blijven je uitgaven laag.

Fast Food €25,00 per maand

Wie ons goed kent weet dat wij niet vies zijn van een ongezonde hap. Sinds onze verhuizing is de plek waar we dit besteden echter flink verschoven. Al sinds eind vorig jaar zijn we begonnen vaker zelf pizza te maken of opwarmen. Maar in onze nieuwe woonplaats was wel een heel goede, betaalbare shoarmazaak. Was want inmiddels is deze er niet meer. Ook hebben we KFC ontdekt. Dit is, dankzij mega goede acties, helemaal niet duur! Toch probeer ik dit soort dingen te beperken want als het aan mijn vriend lag hadden we dit elke week.

Drogisterij €10,55 per maand

Veel van mijn drogisterij aankopen kwamen afgelopen jaar bij Yves Rocher vandaan. Ik kocht een stuk of 5 parfums, make-up, shampoo, douchegels en weet -ik-veel wat nog meer, daarnaast deed ik ook nog een paar aankopen bij Kruidvat en toch blijf ik onder de €11,00 per maand. Onder de €150,00.

Meer dan €1500,00 korting

Begin dit jaar was ik van plan om alle uitgaven en kortingen precies bij te houden. Helaas kwam daar na de verhuizing en met de lockdown, met weinig kortingen, de klad in waardoor ik alleen mijn uitgaven heb bijgehouden. Ik weet dus niet precies hoeveel korting ik heb gekregen dit jaar, maar van wat ik wél heb uit kunnen rekenen zit ik al boven de €1500,00 in totaal. Door de lockdown heb ik vrij weinig gebruik kunnen maken van folder aanbiedingen, maar dankzij de vele acties in de winkel en online heb ik toch deze besparing kunnen doen. Als ik dit allemaal ook uit had moeten geven was ik dus minstens €30,00 in de week extra kwijt.

Alles bij elkaar zou ik gemiddeld op iets meer dan €49,00 per week komen, als ik ook de fast food en drogisterij uitgaven per week zou berekenen, dus dat is helemaal super. Zeker als je dan weet dat daar ook voor heel veel geld aan wasmiddel, parfum, wijn en koffie bij zit. Volgend jaar maar eens een nieuwe poging doen om ook alle kortingen bij te houden, want dat is toch wel heel erg tof om aan het einde van het jaar terug te zien…